EBK, Siste
NyhetsarkivHar du nyhetstoff? kontakt Terje Bomann-Larsen.

til startsiden


28. desember
Det går mot årsmøte!
Da er jula snart overstått, og blikket kan rettes mot årsmøtet den 30. januar. Som vanlig blir det avholdt på Vestfossen Barneskole. Vi starter kl. 19.00. Offisiell innkalling og mer detaljert info på nyhetsida kommer straks over nyttår. Har du forslag til årsmøtet, må de være levert styret ved formannen innen 15. januar 2013.

7. august

Berga leverte igjen!
Så langt vi har oversikt er det fem år siden sist, så det var virkelig på tide med en klassisk Bergadag igjen. Og med klassisk mener vi at det skal være sinkerføre og seil under 6 kvadratmeter. 5. august blåste det 10-12 m/sek fra kl. 16.30 til sola gikk ned, og i perioder var det helt greit med 84 liter og 5-kvadrat. Siden vinden var litt opp og ned rigget vi likevel litt større, men Bartek klarte seg fint gjennom hele økta med 5,4. Dermed ble det også en fin anledning til å fornye bildegalleriet.
Bildet over: Bartek på vei ut, og Terje.

24. juli

Endelig gode dager!
Det har vært stille lenge, men så kom vinden. Det startet i vest for Lindesnes, dere tre EBK-ere innfant seg på fredagen for å seile 4-kvadrat på Tjørve havn, og fortsatte med litt mindre styrke på lørdag. Så blåste det opp på Skagerakkysten, og søndag og mandag blåste det kuling på Omlid (bildet over). To av oss var der på mandagen og fikk en sjelden hardvindsøkt, mens tre var der på tirsdagen og hadde en OK dag med 6-7 kvadratføre. Bilder fra mandag, og fra noen tidligere goddager i sommer er nå lagt ut på bildegalleriet for Brunlanes.. Bilder fra Lista kommer også, men vi håper å få inn noen fler først.

14. juni

Vellykket trening, men skuffende frammøte
Onsdag 13. juni ble kanskje den beste dagen på Eikeren så langt i år, og siden vi nettopp hadde gjenomført to vellykkede dager med introduksjon av sporten for elever ved Vestfossen ungdomskole, hadde vi ventet et visst innrykk av lokal ungdom. Vel, det kom en - og hun går ikke engang på ungdomskolen. Men 7-8 m/sek til tross, sto Oline (bildet til høyre) tappert på, og fikk sving på seilingen etter hvert. Noen gamle rever - som Arne (til venstre) - så også sin besøkelsestid, og fikk noen gode drag på plan. Alt i alt var det vel 6-7 brett på vannet. Erik og Tone tok jobben med å rigge ned og pakke bort det ubrukte utstyret vi hadde på lån fra Hyggen Windsurf (midten).
Men de som ikke var der kan bare angre: God vind, sol - og nå er vanntemperaturen helt grei for sommerdrakt! Flere bilder kommer her.

12. juni
Det blir onsdagstrening 13. juni!
Alt ligger til rette for en fin ettermiddag/kveld i Sandsbukta førstkommende onsdag, og vi satser på å komme i gang med litt organisert trening fra kl. 17.00. Meldingen ser bra ut både når det gjelder vindretning og -styrke, og etter to fine dager med storinnrykk fra Vestfossen ungdomskole, håper vi på godt frammøte av lokal ungdom som har fått mersmak på verdens fineste sport. Vanntemperaturen er nå helt OK, også for de som kjører sommerdrakt. Vel møtt!

12. juni

Full klaff med Vestfossen ungdomskole.
Sommeren så langt har vært lite å skryte av, og aktiviteten i Sandsbukta tilsvarende laber, men 11. juni var det liv og røre igjen. Glimrende organisert av Jorunn Horgen kjøret vi en intro i brettseiling for ikke mindre enn 45 8. klassinger fra Vestfossen ungdomskole. For en gangs skyld var vi også heldige med forholdene: Det startet med vindstille, men sola og sønnavinden kom. Mot slutten av økta var den nok oppe i 3-4 m/sek, så elevene fikk gode svar på så vel feil som riktige manøvre, og mange lærte imponerende raskt. I skrivende stund er det 9. klassingene som får prøve seg, og om yr får rett, blir det like bra i dag.
På bildet er første pulje i gang og vinden lager de første krusningene på overflaten. Flere bilder finner du i bildegalleriet for Sandsbukta.

16. mai

Dugnaden er unnagjort, og stadig flere har sesongstartet i bukta.
Redaksjonen tar selvkritikk for sein nyhetsoppdatering, men av og til må betalt arbeid gå foran gratisjobbing. Dugnaden ble unnagjort som planlagt, og striglingen av bukta var ganske lettvint. Som bildene viser var det full innsats av store og små. Seiling ble det ikke da, men to dager senere fikk vi en drøy time med planevind og tre medlemmer kjente sin besøkelsestid. Bilder fra både dugnaden og seilingen er lagt ut på galleriet for Sandsbukta.
Siden sesongen nå offisielt er i gang, er også tjenesten Vind? Hvor? oppe og går igjen. Vi prøver å legge ut prognoser i begynnelsen av uka og i forkant av helger.

30. april

Dugnad 6. mai kl. 12.00
Sandsbukta er behørig åpnet, så det er på høy tid å strigle den for sesongen 2012. Vi hadde store planer om tømmerhogst for å sikre vinden fritt leide inn over jordene bakenfor og derved hindre vakuum og minske turbulens innerst i bukta, men det blir det ikke noe av i denne omgang. Grunneier Sand har sagt at han selv vil stå for tynningen, og da blir det slik. Det som gjenstår til oss, blir de vanlige oppgavene, som raking, nedklipping av kratt og fjerning av søppel. Som ovenstående bilde viser, er vannstanden i Eikeren høy om dagen, så det blir ikkie veldig mye strand å rake.
Om forholdene blir bra, er det selvsagt mulig for alle (med god drakt) å stikke utpå, også for de som ikke har eget utstyr klart. En del av dugnaden består i å klargjøre rigger til sesongstart, og da er det naturligvis lov å prøveseile dem. Etter jobb/seiling blir det grilling. Ta med rive, spade, grillmat og det du trenger for en tur på vannet. Klubben holder som vanlig mineralvann, grill og kull. Vel møtt!

28. april

Sandsbukta er åpnet
Nesten en måned gikk siden pangstarten på Fiskumvannet til det igjen ble planevind i EBK-land. Den 27. april var det sønnavind og Sandsbukta som gjaldt. April har vært kjølig, og selv om Eikeren har vært isfri i hele vinter, var det ikke mer enn 5 grader i vannet. Men med gode drakter og pluss 10 i lufta var det helt OK å seile. Bildet viser Knut i plan med 9-kvadraten. Flere av ham - og Terje - ligger på galleriet for Sandsbukta.. Neste gang blir vi vel flere?

29. mars

Så er vi i gang!
Mens issørpa ennå lå i strandkanten, ble det sesongåpning på Fiskumvannet. Og for en åpning: Vinden svingte som vanlig en del i styrke, men i kastene hadde Magne mer enn nok til å plane og hoppe med 4.7-kvadraten, og Knut som holdt 6,2 hadde power så det holdt. Siden webansvarlig oppdaget at det ikke lå noe hodeplagg i surfbagen, og dermed fant det medisinsk uforsvarlig å seile, ble det også tatt en del bilder. Noen ligger på facebook, og no0en flere er lagt ut i galleriet for Fiskumvannet. På bildet over poserer Bartek med en av de større isklumpene, mens Magne skimtes i bakgrunnen.

26. januar

Årsmøtet i boks - alt ved det gamle?
25. Januar ble EBKs årsmøte som vanlig avholdt på Vestfossen barneskole. Foruten valg og de vanlige klubbsakene, gikk det meste av tiden med til å diskutere Terjes forslag til omlegging av klubbens drift. Forslaget var tredelt, der det første punktet dreide seg om evt. utmelding av NSF og NIF. Ved nærmere gjennomgang av idrettsforbundets regelverk, viser det seg at dette antakelig ikke lar seg gjøre uten at vi samtidig overdrar klubbens verdier - penger og utstyr - til idrettens organer. Siden vi både har en brukelig utstyrspark, og godt med penger på bok, var konklusjonen raskt klar: EBK forsetter som fullverdig idrettslag.

Det neste, og viktigste, punktet handlet om den sportslige aktiviteten, trening og kurs. Her fikk vi en del gode innspill fra æresmedlem Jorunn Horgen, som fra i høst også er organisasjonsjef i Buskerud Idrettkrets. Hun ser gjennom sin egen kursvirksomhet at det andre steder er stor interesse og et oppsving for sporten, og lovte å bistå "gamleklubben" med å få i gang nyrekruttering. Årsmøtet vedtok å gripe sjansen, og ga det nye styret i oppdrag å utarbeide en aktivitetsplan i samarbeid med Jorunn.

Ut fra vedtakene under de to første punktene, var det siste egentlig gitt: Vi fortsetter å leie begge sider av Sandsbukta, og beholder begge containerne. En forutsetning for å fortsette virksomheten her, er imidlertid at vi får tillatelse av Sand til å hugge trærne som de senere år har vokst seg høye langs grøfta bak containerne. Disse hindrer nå vindens frie passasje inn over jordene bak, og skaper vakuum og turbulens innerst i bukta der de mindre øvede skal trene. Her vil det også bli behov for en betydelig dugnadsgjeng. Dette er ikke en jobb som er gjort på en vanlig mai-dugnad med raking og grill.

Det nye styret består av: Knut Atle Johnsen (leder), Tone Sundsåsen (nestleder), Erik Bjorli (kasserer), Frode Fekjær Nilsson (materialforvalter), Asle Ellefsen (styremedlem) og Arne Førlie (vara). Terje Bomann-Larsen fortsetter som webansvarlig, men er ikke lenger medlem av styret. Fullstendig møtereferat er lagt ut her, mens budsjett og regnskap blir lagt ut senere, da det ikke er ferdig, grunnet sykdom.

5. januar
Årsmøte på Vestfossen Barneskole 25. januar kl. 19.00
Årsmøtet blir avholdt onsdag 25. januar kl. 19.00 på Vestfossen Barneskole (rødt kryss på kartet til venstre). Offisiell innkalling blir sendt ut pr. e-post til dem som står på vår mailingliste og pr. damppost til alle andre. I tillegg til behandling av innkomne forslag, årsberetning, regnskap/budsjett og valg, blir det som vanlig bevertning med pizza og mineralvann.

Det er dessverre ikke til å stikke under en stol at aktiviteten det siste året har vært minimal. Den fuktige og vindfattige sommeren på østlandet får ta sin del av skylda, men ikke hele. Det har vært flere annonserte treningsdager med gode forhold, men dessverre uten oppmøte. Vi så oss derfor nødt til å avslutte den offisielle sesongen allerede 24. august. Det ordinære begynnerkurset ble heller ingen stor suksess, med bare en deltaker, og selv om vi hadde glimrende forhold på annonserte fellesturer, var det bare den aller hardeste kjernen som fant veien til Vestfoldkysten. På denne bakgrunnen er det lagt fram et omfattende forslag til omlegging av klubbens ambisjonsnivå, så virksomheten står bedre i forhold til interessen blant medlemmene. De senere årene har årsmøtet vært ren plankekjøring, men nå handler det om klubbens framtid, så møt fram!


til toppen
til startsiden