EBK, Siste
Nyhetsarkiv


Har du nyhetstoff? kontakt Terje Bomann-Larsen.

til startsiden


28. desember
Det går mot årsmøte!
Da er jula mer eller mindre overstått, og vi ser fram mot årsmøtet den 25. januar. Som vanlig blir det avholdt på Vestfossen Barneskole. De siste par årene har vi startet kl. 19.30, men siden vi i år har et ganske omfattende forslag å diskutere, velger vi å begynne kl. 19.00. Offisiell innkalling og mer detaljert info på nyhetsida kommer straks over nyttår. Har du forslag til årsmøtet, må de være levert styret ved formannen innen 11. januar 2012.

2. desember

Vindmåleren: Dypt savnet..
1. desember var det meldt 8 m/sek fra sør i Sandsbukta. Med luftemperatur på akseptable 5 plussgrader og null skiføre, var det duket for adventseiling på Eikeren. Fra morgenen så det bra ut på Kongsberg. Det knaket i husveggene og skyene hadde fart. Jeg hadde planlagt å være i bukta ca. 11.00, og seile et par timer til vinden skulle dreie på sørvest og løye mellom 13 og 14.00.
Men etter hvert som klokka går mot avreise blir jeg i tvil. Furutrærne svaier ikke lengre, og skyene har tilsynelatende roet seg. Det går sikkert an å komme i plan, men å seile 7-kvadrat alene i regnvær frister ikke så veldig. Jeg sjekker yr igjen, og ser at det er registrert 1 sekundmeter på Kongsberg, og 5 på Konnerud. Jeg slår det fra meg, men klarer ikke helt å la være å kaste lange blikk på furutrærne rundt huset og naboen vimpel. Blåser det litt mer igjen? Den som hadde hatt en vindmåler å sjekke...
Jeg ombestemmer meg og begynner å pakke bilen. Jeg gidder ikke seile 7-kvadrat, så jeg slenger bare 6,2 og 5,7 i bagasjerommet. Mer blåser det i alle fall ikke. Men det er nesten to måneder siden sist jeg seilte, og jeg finner ikke reimene som skal feste brettet på taket. De har vært brukt til annen transport, og ikke blitt lagt tilbake på plass. Jeg har nærmest gitt opp, da jeg endelig fnner dem, og enda en halvtime har gått fløyten. Likevel drar jeg. Det kan jo hende vinden holder seg til kl. 14.00, og da kan jeg fortsatt få en time på vannet. Det er godkjent økt på denne tida av året.
Da jeg runder svingen ved Sundhaugen skjønner jeg at jeg har feilvurdert totalt: At det blåser mer på Eikeren enn det yr melder er ikke noe nytt, men synet fra brua overgår alle forventninger: Perfekt vindretning, og lange bølger med hvite kroner over hele Eikeren forteller at jeg skulle ha pakket med 5-kvadraten og 84-literen, men jeg tenker at jeg får dra maks nedhal i 5,7-eren og holde meg i bukta. Før jeg stikker under bakluka og trekker på tørrdrakta tar jeg et bilde (over til venstre) for å dokumentere forholdene. Det viser seg fornuftig, for mens jeg rigger, merker jeg at trykket minker, og jeg nøyer meg med minmumsnedhal. Jeg kommer litt i tvil, men det varer ikke lenge. Kl. 13.05 er det som om noen skrur på en bryter: Det lysner, slutter å regne, og vinden feier på tvers av bukta - inn på riggeplassen (bildet til høyre). Yrs varsel var irriterende presist, og det er bare å resignere.

Konklusjon: Ja, jeg gjorde alle de klassiske feilene: Ventet, lurte, kikket etter oppdateringer på yr, hadde ikke orden på logistikken, men en ting er jeg sikker på: Hadde jeg hatt en velplassert vindmåler å sjekke, hadde jeg dratt som planlagt, og hatt en kanonøkt med freestylewave´n og 5-kvadraten, og jeg kan ikke fri meg fra tanken: Hvor mye god surf går vi egentlig glipp av?

12. november

2011 - en sesong uten solgang.
Det hele startet så bra, med en mai vi sjelden ser maken til. Bildet i midten er tatt den 28., da vi seilte 4,5-kvadrat på Omlid. Så kom regnet, men sommerlavtrykk er sjelden sterke nok til å generere planevind som monner. 12. juni fikk vi likevel en vellykket fellestur med liten kuling og 5-kvadratseiling på Langeby (bildet til venstre). Det ble også noen brukbare dager i Sandsbukta (til høyre) før vi gikk inn i den dårligste juli i manns minne. Uten en eneste dag med skikkelig solgangsvind, hverken på kysten eller Eikeren ble det lite seiling for oss som ble hjemme, mens Knut hadde noen gode dager på Lista. Webansvarlig kunne for første gang i siden tidlig på åttitallet notere null dager i planefart i det som vanligvis er den beste måneden. Utover høsten ble det bedre, men når en ikke har kommet i form gjennom sommermånedene kan det være tungt å motivere seg for beinharde økter i nærmere 20 m/sek ujevn sørvest. De som mannet seg opp, fikk likevel noen minneverdige dager både på Omre og Langeby.
Selv om hard core-lista nå er redusert fra ca. 30 til 20 medlemmer, og vi dermed har blitt av med de som har sluttet å seile, var det mange 2-ere som kom inn i den årliige rundspørringen, og de 14 som svarte presterte et snitt på ca. 2,4. Det er det laveste siden vi begynte å la medlemmene vurdere sin egen sesongen med "terningkast."
At vi har seilt mindre en vanlig er en ting, men verre for EBK som klubb, er at det har vært minimal oppslutning om våre programfestede aktiviteter. Selv om de store dagene har vært få, har det likevel vært gode forhold for teknisk trening flere onsdager uten at noen har møtt opp til trening. Til slutt ble det meningsløst å dra i bukta med containernøkler som ingen etterspurte, og vi valgte å avsluttte den offisielle sesongen 24. august. Også fellesturen 28. 08. måtte avlyses, men de (to) av oss som likevel dro til Omlid fikk en flott økt med 4,5-kvadrat. Heller ikke det tradisjonelle begynnerkurset ble noen suksess, men kun en deltaker. Teknakurset var derimot fulltegnet, og gir gode penger i kassa, men vi må likevel stille spørsmål ved hensikten dersom vi ikke lenger har en meningsfylt aktivitet å bruke pengene på.

8. oktober

Endelig en Bergadag!
Kanskje ikke så mye å skryte av at to mann har hatt en økt med 7-kvadrat på Berga, men om vi ser bort fra et par halvhjertede forsøk, er det faktisk tre år siden sist! Etter den gode høsten 2007, har vi ikke hatt en eneste skikkelig nordvestdag med sinkere og småseil, og sist vi var en liten gjeng som seilte i planefart mer enn et par drag, var 28. september 2008. Vi har lenge lurt på hva som skjer med vær- og vindforhold på Eikeren - ingen solgangsvind om sommeren, og fraværet av nordvest vår og høst har vært påfallende de siste sesongene. Men når vi først er i gang, tar vi gjerne mer, og allerede på onsdag er det meldt god styrke og riktig retning. Vanntemperaturen er forsatt behagelig, og med sol i tillegg, er det slett ikke behov for ekstremdrakt. Med flere seilere blir det også flere bilder til galleriet!

8. september

Bilder av en utvikling
Bildet til venstre, og bildet under, er tatt sommeren 2003, mens det til høyre er tatt i år. For åtte år siden var Sandsbukta forsatt et populært utfartsted for lokalbefolkningen. I tillegg til brettseilere kom folk for å slikke sol og bade. Nå juger bildene litt, for på på det gamle er vannstanden betydelig lavere, men likevel er det tydelig at slitasjen har blitt mindre, og at sanden snart er dekket av grønt. Det lokale strandlivet synes nå helt å ha flyttet til Fiskumvannet - eller andre steder - og vår virksomhet har blitt liggende i et slags tomrom. Dermed stoppet den naturlige rekrutteringen ved at mer eller mindre tilfeldige badegjester ble nysgjerrige på aktiviteten, og interessen for brettseiling ble tent.
Våre muligheter til å snu denne trenden er nok svært begrenset, men en ting kan, og bør, vi gjøre noe med: Småbuskene langs dreneringsrenna mot jordene bakenfor har vokst formidabelt, og danner nå en høy "vegg". Denne påvirker helt klart seileforholdene i bukta ved at vinden bremses kraftig opp. Dermed oppstår det en slags buffer, som fører til vindstille helt innerst, og mer turbulens lenger utover i bukta. Jo mer det blåser, jo sterkere blir effekten. Vinden har alltid vært jevnere og bedre lenger ute, men vi er avhengig av mest mulig fri vind for å krysse ut av bukta med sinkere - noe jeg slet med i forgårs (se forrige sak). Dessuten er gode forhold i indre farvann en nødvendighet for eventuell rekruttering. Om vi skal fortsette å leie dette området, må det være en klar forutsetning at vi får tillatelse av Sand til å rydde unna her, og at det i så fall må bli jobb nr. 1 på neste års dugnad.
En annen, mindre ryddejobb kan vi imidlertid ta straks. Det gjelder krattet som har vokst opp langs gjerdet mot hyttetomta utenfor båtrampa. Dette forlenger og forsterker vindskyggen fra rampa, og gjør det nesten umulig å strandstarte fra riggeplassen før du er så langt ute at det nærmer seg vannstartdybde. Særlig på dagens høye vannstand blir dette merkbart.

7. september
Første høststormen
Høsten er over oss, og restene av den tropiske orkanen Irene ga oss et forvarsel om hva vi kan håpe på mer av. På kysten ble det målt vindstyrke opp mot 20 m/sek, men fullt så mye ble det ikke i Sandsbukta. Det meste av ettermiddagen lå den rundt 10, og ga greit føre for 6 kvadrat, men utover kvelden blåste det opp, og det nærmet seg nok 15 i de hardeste kastene. Da ble det nervepirrende å ta seg inn med halvannen kvadratmeter for mye, som Arne gjør på bildet her. Andre som benyttet anledningen, var Christian, Tore, og Terje. Flere bilder ligger her.

24. august
Sesongen 2011 er over
- Nei, det er fortsatt mulig å seile for alle som har lyst, men det som gjenstår av programfestede aktiviteter, er avlyst. Når det gjelder den uketlige treningskvelden, er det ingen hemmelighet at oppmøtet i år har vært elendig, og da vi stort sett bare har vært to som har tatt ansvar for gjennomføringen, sier det seg selv at motivasjonen til å bruke tid på dette forsvinner. Det har også vært tatt initiativ til klubbtur på høsten, men manglende respons fra såvel styre som medlemmer forøvrig tilsier at denne heller ikke blir gjennomført. Siden det ikke blir flere organiserte treninger denne sesongen, er også tjenesten "Vind? Hvor?" lagt ned, men du kan fortsatt gå inn og bruke kildene for å lage din egen prognose.
De som fortsatt måtte være interessert i å seile utover høsten oppfordres til å gjøre sine avtaler på facebook eller på forumet. Om noen har behov for å ta ut utstyr fra containerne til bruk i Sandsbukta; kontakt materialforvalter.

21. august
Endelig en goddag!
Etter nesten to måneder med "vindtørke" for de aller fleste av oss, var vi en gjeng på sju EBK-ere som benyttet sjansen da vindmelderne lovte planevind på Omlid. Det ble en minneverdig tur med sol og vindstyrke fra ca. 8 til 11 meter/sekund. Det ble tatt en del bilder, og de ligger nå på galleriet for Brunlanes, og på facebooksida vår. Vi håper på flere slike dager, med enda flere deltakere!

1. august
Da er vi i på plass igjen.
- og starter høstsesongen med trening i Sandsbukta onsdag 3. august kl. 17.00. Det er meldt vind fra sørlig retning, og Magne har tatt initiativ til å kjøre en lettvindssession. Mer om det kan du lese her.. Dette er trening som alle har nytte av, fra begynner- til ekspertnivå. Det er meldt vind fra sørlig retning - ikke mye - men det kan fort bli 4-5 m/sek. La oss stille mannsterkt, og vise at det fortsatt finnes en brettseilerklubb i Sandsbukta!

7. juli
Teknakurset er i boks, sommerferien er i gang.
Vi måtte bruke en ekstra kveld for å få brukbare vindforhold, men med 2-3 m/sek fra sør-sørøst, ble det en verdig avslutning på Teknakurset 2011 (bildet), og vi håper det ga mersmak. Nå går vi for alvor inn i fellesferien, og neste offisielle trening blir onsdag 3. august. Da møtes vi som vanlig i Sandsbukta fra kl. 17.00, men videre utover høsten er vi som vanlig mer fleksible med hensyn til tid og sted. Da avgjør vindforholdene, og treningstidene/stedene blir annonsert på "Vind? Hvor?" og på hard core mailinglista. Ønsker du å ståp på denne, er det bare å sende en mail til Terje.
Men selv om det er ferietid, er det ikke sagt at alle er bortreist hele tida, og containeren låst. Blir det vind, er det muligheter, også for lån av utstyr. Det er bare å sjekke med noen i styret, så kanskje du får napp.

7.juli
Klar for Lista?
Vi går inn i fellesferien for fullt, og tradisjonen tro er det tid for Listatur. Knut vil være på plass f.o.m. lørdag 9. juli og er tilgjengelig for info pr. mobil. Om han ikke svarer, er han mest sannsynlig i planefart i Tjørve havn eller på "renna". Meldingene for uka er ellers bra: Nordvesten skal komme inn fra mandag kveld, og skal stå på t.o.m. torsdag. Styrken blir ikke ekstrem, men 9-10 m/sek gir trøkk nok for en 6-kvadrat for de fleste av oss. På denne sida av Lindesnes er det ikke meldt noe som helst, så vil du seile i ferien, er det bare å sette kursen sørvestover.

27. juni
Mens gresset gror...
Det har vært en stille måned så langt, og gresset på riggeplassen i Sandsbukta har fått vokse seg frodig og høyt (bildet). Men i går var det meldt vind - og dedn var behørig annonsert på "Vind? Hvor?", så det var duket for storinnrykk i bukta. Men som bildet viser var det god plass til Bartek. I tillegg til ham var Knut (For øyeblikket bak odden) og webansvarlig på vannet.
Nå er det meldt gode forhold i tre dager framover, så da får vi se om det fortsatt finnes noe som kan kalles en brettseilerklubb ved Eikeren...?

17. juni
Kurset er forskjøvet
Med bare to påmeldte er minste deltakerantall på fire ikke oppfylt, og vi har derfor måttet avlyse det planlagte helgekurset 18. og 19. mai. Likevel vil vi gjerne gi et tilbud til de som har meldt seg på, så vi kjører i stedet tre timer på kveldstid onsdag 22. og 29. juni. I utgangspunktet starter vi kl. 17.00, men kan være litt fleksible her. Når det gjelder lån av klubbens utstyr disse dagene, vil kursets deltakere ha 1. prioritet. Om noen fortsatt sitter på gjerdet, eller gjerne ville på kurs, men kunne ikke i helga, er det fortsatt mulig å melde seg på til Knut . Terje vil være bortreist og utenfor dekning f.o.m. lørdag 18. juni, og kan ikke ta i mot noe som helst.

13. juni
Klubbturen til Langeby - en fin dag på vannet!
For noen av oss var Sandefjorseilernes hjemmespot en ny opplevelse, men slett ingen dårlig sådan. For oss som er vant til Omlid, var det fint å finne en lun riggeplass med kunstgress, og ei relativt steinfri sandstrand å starte fra. Fraværet av chop var sikkert også velkomment for noen, så da får vi heller ta med oss at vinden var noe lunefull. Totalt sett ble det en strålende dag ved - og på - vannet i sommerdrakt og 12 m/sek. Bildene finner du her, og på facebooksida vår.

10. juni
Klubbtur til Langeby 1. pinsedag.
Pinsa står for døra, men bortsett fra søndagen er det ikke meldt mye vind, så vi har besluttet at den annonserte klubbturen blir en dagstur. Da ser vi heller ikke noen grunn til å dra veldig langt, så vi satser på Sandefjord Brettseilerklubbs base på Langeby utenfor Sandefjord. Fra Kongsberg er det omtrent like langt som til Omlid, fra Drammen er det en del kortere.
I følge yr.no skal vinden øke på utover dagen, og nå opp i 11 m/sek i 15-tida. Da regner vi med å være ferdig rigget, hvilket vil si at vi f.eks. må dra fra Kongsberg ca. kl. 13.00. En forutsetning for at Langeby skal funke, er at vindretningen blir SV som lovet. Skulle det bli endringer i varslene, og f.eks bli mer vestlig, kjører vi Omlid som back up. Følg med på tråden "seiling i pinsa" som ligger på forumet vårt. Siden dette er en organisert og programfestet klubbtur, vil det være anledning til å ta med utstyr fra containeren i Sandsbukta. Evt. behov, og andre spørsmål vedrørende turen kan meldes til Knut , eller Terje.
Vi har så langt ingen bilder fra Langeby på hjemmesida vår, men det er en fin plass å seile for utøvere på alle nivåer, med riggeplass i le og start fra sandstrand. Legget du seiler er forholdswvis kort, så her er det perfekt for jibbetrening! En god pekepinn på hvordan spoten framstår på en god dag, kan få ved å gå inn på -sida vår og se på videosnutten "Windsurfing Langeby" som ligger der.

1. juni

KURS
Vanntemperaturen i Eikeren har nådd et akseptabelt nivå, og EBK arrangerer grunnkurs i brettseiling. Kurset legges opp såvel for grønne nybegynnere, som for de som har prøvd seg litt. Ut fra av den enkeltes nivå, vil vi trene på rigging av utstyr, startteknikker, seiling på rett kurs og vendinger. Kurset varer totalt 6 timer, og starter lørdag 18. juni 12.00. Vi kjører da til kl. 15.00. Det blir først litt rigging og teori på land (ca. en time) før vi går på vannet. Søndag 19. møter vi til samme tid, og bruker det meste av tida til seiling i praksis. Kurssted er som vanlig Sandsbukta nord i Eikeren.

For å unngå kaos i bukta må vi begrense antall deltakere til maks. 8. Vi har brett og rigger til alle, men de som har, kan selvsagt stille med eget. Vi har også et antall våtdrakter til disposisjon, men kan ikke garantere at alle finner en som passer akkurat, så det er en fordel om deltakerne har egne drakter. Vi satser på sol, varme og bris fra sør, men tar forbehold om utsettelse/ omberamming hvis vind- og værforhold blir helt umulige. Vi tar også et forbehold når det gjelder antall deltakere, og setter en minimumsgrense på fire påmeldte, men tror ikke det skal bli vanskelig å fylle kurset.

Prisen for kurset er satt til kr. 600.- pr. deltaker, med en rabatt på kr. 100.- for medlemmer av EBK. Betaling av kursavgift skjer ved oppmøte, og du kan samtidig tegne medlemskap i klubben, dersom du ønsker det. Da får du selvsagt medlemsrabatt på kurset. Påmelding skjer pr. e-post eller telefon til kursansvarlig Terje Bomann-Larsen, eller formann Knut Atle Johnsen I tillegg til navn på deltaker må du oppgi et telefonnr. (helst mobil) som du kan nåes på. Trenger du å låne utstyr, vil vi også gjerne vite omtrent hvor mye du veier. Da kan vi lettere sette opp utstyr som passer deg. Deltakere med eget utstyr møter i god tid så man rekker å rigge opp før kursstart.

1. juni
Klubbturen utsatt
Vindmeldingene for helga er alt annet enn oppløftende, så styret har vedtatt å utsette den programfestede klubbturen. Vi håper på bedre forhold i pinsa, og håper å komme med et fornuftig opplegg i løpet av kommende uke.

29. mai
Gode dager
I fjor var mai stille og stusselig, i år har det blåst som det sjelden gjør i denne måneden, og EBK-erne har benyttet sjansen. Det har vært gode dager både i Sandsbukta og på sørvestspotene på Vestfoldkysten der det har vært mulig å kjøre noen økter med seilstørrelser på 4-tallet. Bilder har det selvsagt også blitt, og det ligger mye nytt på galleriene for Brunlanes, Sandsbukta, og Fiskumvannet. Bildet her er hentet fra Omlid 28. mai, og viser Arne på tur ut med 4,4-kvadraten.

17. mai
Klar til sesongstart?
18, mai braker det løs! Kl. 17.00 starter sesongens første offisielle treningsøkt i Sandsbukta. Det er ikke meldt det beste været, men god vindretning, så med litt flaks kan vi komme opp i planefart. Og om lufttemperaturen ikke blir veldig høy, er det - for årstida - ganske grei temperatur i vannet. Vi målte 10 grader sist lørdag, så ingen som har ei god våt- eller tørrdrakt trenger å være redde for å fryse. Vel møtt til ny sesong!

13. mai
En fin start på Omlidsesongen
Etter lang tids vindstille kom det endelig en sørvestmelding verd å satse på. Fire mann klartre å rive seg løs fra arbeidet og tok turen til Omlid torsdag 12. mai. Det var det ingen som angret på. Riktig nok varierte vinden noe etter som regnbygene kom og forsvant lenger inne, men med seilstørrelser rundt 6 kvm, var man greit rigget det meste av tida. Mot slutten av økta økte vinden til 11-12 m/sek, og det ble også mulig å ta ut de minste brettene til sesongstart. Bilder finner du her, og her.

8. mai
Dugnaden unnagjort

Årets dugnad ble gjennomført med god deltakelse i praktfullt vær. Bukta ble rensket og striglet på vanlig vis, og med høy vannstand i Eikeren var det relativt lite strand å rydde. Et par rigger ble også satt opp til sesongstart. Etterpå var det grilling, og siden meteorologene hadde lovet vind, var det noen som hadde tatt med utstyret. Vinden ble ikke som lovet, men anledningen ble likevel benyttet til lettvindstrening. Flere bilder ligger her.

6.mai
Dugnad
Søndag 8. mai er det dugnad i Sandsbukta. Da skal bukta gjøres presentabel for sesongen. Vi har programfestet oppmøte kl. 12.00, men ettersom værmeldingen - sørøst med sol og varme - gir godt håp om at det kan bli planevind etter hvert, kommer de mest seilesugne til å møte opp i 11-tida om prognosen holder seg. Da får vi gjort unna det grøvste innen det kanskje blåser opp. Det er selvsagt mulig for alle (med god drakt) å stikke utpå, også for de som ikke har eget utstyr klart. En del av dugnadsarbeidet består i å gjøre klar et antall rigger til sesongstart, og da er det selvsagt en legitim del av jobben å prøveseile dem. Etter jobb/seiling blir det grilling. Ta med rive, spade, grillmat og det du trenger for en tur på vannet. Klubben holder som vanlig mineralvann, grill og kull. Vel møtt!

24. april
Eikeren er åpnet!
Det er et par uker siden isen gikk av Eikeren, men mangelen på vind har utsatt åpningen av Sandsbukta helt til nå. I dag meldte yr.no 3-4 m/sek fra sørlig retning, og med god hjelp av sol og lokaltermikk ble det 6-8. Helt jevn var den ikke, og det måtte seiles på kastene som ble presset inn i bukta, men de var sterke nok til å dra brettet med 7,2-kvadrat opp i god planefart som holdt seg gjennom flere av jibbene, og da var testpiloten godt fornøyd.
Ellers kan det føyes til at temperaturen i Eikeren nå er godt over 2 grader utpå, og inne i bukta - etter en dag med 19 - 20 grader, sol og pålandsvind er den kanskje oppe i 4-5. Med tørrdrakt var det helt greitt, og faktisk var det bare behagelig å dyppe seg nedi av og til. Ingen grunn til å vente lenger nå!

9. april
Fire dager til Kick off!
I morgen er det meldt 20 grader i Sandsbukta, og det går raskt mot ny sesong. Siden påsken kommer seint i år har styret bestemt at vi skal kjøre "Kick Off" før påske, og datoen for denne uhøytidlige sammenkomsten er satt til 13. april. Vi møtes kl. 19.00 hos Arne i Hakaveien 28, og siden vi skal bestille mat & drikke, er det fint om du sender din påmelding til Arne innen mandag den 11. april. Det blir som vanlig video, juging og skryt og vi har satt vindmåleren som hovedtema for kvelden. Velkommen!

7.april
Nå tærer det på isen
Mye har skjedd siden Knut tok "Månedens bilde" i slutten av mars. Sol og vind har tæret på snø og is, og vannstanden i Eikeren stiger, Bildet til venstre er tatt fra Sundhaugen og viser at isen fortsatt ligger over hele innsjøen, men den begynner å sprekke opp, og har fått den mørke fargen som forteller at den er rimelig råtten.
Bildet fra Sandsbukt til høyre viser at det er isfritt innerst i bukta der Såsenbekken fortsatt går stri et godt stykke utover. Riggeplassen er også isfri, og for helga og begynnelsen av neste uke melder yr.no om sol og 12 - 16 grader midt på dagen. Blir det Eikerenseiling før Kick Off?

3. april
Fotokonkurranse!
April er måneden da de fleste av oss setter bort skiene og begynner å sjekke vindprognosene. Derfor har web-ansvarlig tenkt seg at månedens bilde for mai skal være et surfemotiv, og inviterer alle medlemmer og venner av EBK til å delta i en uhøytidelig konkurranse om å få sitt bilde på førstesida. Følgende regler gjelder:

Bildet skal være tatt i 2011, og vise minst ett EBK-medlem på seilbrett i lokalt farvann. (Her godtas også kystspots på Østlandet). Bildet skal publiseres i formatet 1:2, dvs ca. 250X500 pixels, så det er viktig at bildet kan beskjæres til dette formatet. Ellers er det fritt fram! Frist for levering settes til 29. april 2011.
Vi vil legge alle innkomne bidrag ut til avstemning på -veggen vår etter hvert som de kommer inn, og dersom webansvarlig ikke har innvendinger av teknisk art, vil bildet med flest stemmer få hedersplassen. Alle våre tilhengere på fb har stemmerett, og stemmer enkelt ved å klikke "Liker" på hvert bilde. Du kan stemme på flere bilder, men bare en gang pr. bilde. Om du har et bilde du vil ha med, og er facebook-bruker, kan du logge deg inn og selv legge bildet på veggen vår. Om du ikke er det, kan du sende det som jpg-fil til web-ansvarlig. Uansett hvordan du gjør det, så trenger du ikke beskjære bildet til riktig format før du sender/publiserer det. Den jobben foretrekker web-ansvarlig å gjøre selv. Og premien? Ære og berømmelse er vel godt nok?

28. januar

Årsmøtet valgte ny kasserer.
EBKs årsmøte ble som vanlig avholdt på Vestfossen Barneskole, og årsberetning, regnskap og budsjett ble godkjent med små korreksjoner. I tillegg til de vanlige klubbsakene, ble det det vedtatt at vindmålerkomiteen gjør en vurdering av tilgjengelige vindmålere som dekker klubbens behov. Denne skal forelegges styret innen 1. mai.
Hele det sittende styret med unntak av Arne, hadde sagt seg villige til å ta en periode til. Valgkomiteens utfordring var dermed å finne en verdig kandidat til kassererjobben. Tone Sundsåsen ble spurt og sa seg villig, og dermed var den saken i boks. Arne tar hennes plass som vararepresentant. Alle kandidater ble enstemmig valgt. Vi takker Arne for lang og tro tjeneste. Hans siste regnskap ligger her, budsjett for 2011 finner du her. Fullstendig møtereferat - ført i pennen av Rune - ligger her.

2. januar

Årsmøte på Vestfossen Barneskole 26. januar kl. 19.30
Årsmøtet blir avholdt onsdag 26. januar kl. 19.30 på Vestfossen Barneskole (rødt kryss på kartet til venstre). Offisiell innkalling blir sendt ut pr. e-post til dem som står på vår mailingliste og pr. damppost til alle andre. I tillegg til de ordinære klubbsakene; årsberetning, regnskap/budsjett, valg og eventuelle forslag, blir det som vanlig bevertning med pizza og mineralvann. Litt video håper vi også å få tid til.

De senere årene har vi fokusert spesielt på å øke aktiviteten i klubben, særlig med tanke på å få flere opp på et nivå der man behersker hard vind og små brett. I sesongen 2010 var det flere som tok et langt skritt på veien, til tross for at vindgudene ikke var helt med oss. EBK-forumet på surfersinfo har også bidratt til å bedre informasjonsflyten og høyne aktivitetsnivået, og vi håper de nye facebooksidene vil bidra til enda bedre kommunikasjon. På minussiden må vi anføre fraværet av vindmåleren på Eikeren. Det er ikke til å legge skjul på at vi har slitt med driften av denne, men det er en klar oppfatning i styret om at savnet er stort, og at vi gjerne vil ha den opp igjen. Det må i så fall bli med større pålitelighet, uten at det koster skjorta. Dette er et emne for diskusjon etter at de ordinære årsmøtesakene er i boks. Alle gode tanker og innspill er velkomne! Det samme gjelder ideer til programmet for 2011, som styret vil legge ut på nettsidene i god tid før sesongstart.


til toppen
til startsiden