EBK, Siste
Nyhetsarkiv

Har du nyhetstoff? kontakt Terje Bomann-Larsen.

til startsiden


9. desember
Surfersinfo - et liv etter døden!
28. september skrev vi nekrolog over surfersinfo.no, men siten er fortsatt oppe, og kommer til å være det i minst ett år til. Hvorfor og hvordan kan du lese her: For oss betyr det først og fremst at vi kan beholde vårt gamle forum. Facebook er for såvidt fint, men noen medlemmer har ikke adgang dit i arbeidstida, og det er jo gjerne da det tikker inn vindmeldinger og gjøres avtaler om tid og sted. Derfor har det allerede vært mer enn antydet at vi måtte få et forum i tillegg til facebooksida vår. Nå er det problemet løst. Vi kommer selvsagt ikke til å nedlegge facebooksida, da den også fungerer som vårt vindu mot den verdenen. Vi håper bare at medlemmer og andre vil bruke begge fora flittig!
Bildet er - som til "nekrologen" - hentet fra surfersinfos rikholdige galleri av "headers". Her er EBK-erne i bedre stemning!

2. desember
Oppsummering av sesongen 2010
Sesongen 2010 ble kort og intens - i hvert fall om vi regner de gode dagene. Mai var trøstesløs for alle andre enn de som var i Egypt, og juni startet ikke mye bedre. Men fra midten av måneden tok det seg opp, og juli ble riktig så bra - for alle som holdt seg hjemme. Sjelden har det vært mer liv i Sandsbukta enn i fellesferien 2010 (bildet i midten). Også Omlid ga noen fine opplevelser med kuling og småbrett, med 22. juli som et klart høydepunkt. Da ble det logget 15 m/sek, og 4,5-kvadrat var akkurat passe (bildet til venstre). August kom, nær sagt som vanlig, med roligere vær, men den 21. fikk vi organisert en vellykket klubbtur til Omlid. Vindstyrken lå rundt 13 m/sek, og ga godt trykk i 5-kvadraten (bildet til høyre). Det mest gledelige var likevel at ikke bare de gamle revene fant veien, men også Fredrik og Eystein som gikk begynnerkurs i fjor. At begge gjennomførte sine første vannstarter på dypt vann, og ellers kom fra kulingdebuten med verdighet, viser bare at den som våger vinner. Vi har lenge jobbet for å få flere med i "hardvindsklubben", og i årets sesong er det flere som har tatt sjumilsteg på veien. Men høsten ble ikke som vi håpet. September kom og gikk, og selv om oktober startet med et par episke dager på Brunlanes (Omre- og Kjærstranda), ble det ikke mye seiling før sesongen ble avsluttet i Sandsbukta den 30. I november ble det VINTER.

Medlemmenes vurdering
Ca. halvparten (16) av hard core-medlemmene tok seg bryet med å svare på en rundspørring om sesongen og gi sine høyst subjektive terningkast. Snittet ligger i år som i fjor ganske nær en treer (2,8), noe som ikke er veldig bra, og vi må vel regne med at det ville vært enda lavere om alle hadde svart. Selv ikke blant dem som hadde stor personlig framgang ble det gitt seksere. Det skyldes gjennomgående høye ambisjoner og ønske om flere dager med planevind. Akkurat det får vi gjort lite med, annet enn å oppfordre alle om å ta vare på de sjansene som byr seg. Og akkurat det ble litt problematisk i år, da vinden innfant seg mens mange var bortreist på ferie. Ellers har vi notert at vindmåleren er savnet!

6. november
Opprydding etter sesongen
Nå er sesongen på hell, og det er vel heller tvilsomt om det blir mer pågang på klubbens utstyr i Sandsbukta før til våren. Styret har derfor rigget ned alle seilene, snudd brettene så musene ikke skal forsyne seg av fotstroppene, og lagt ut musegift for at de samme krabatene ikke skal forsyne seg av noe annet heller. Vi har også gjennomgått det vi har av riggkomponenter, med tanke på nyanskaffelser innen neste sesong. For at alle mastføtter og forlengere skal være Prydekompatible - dvs. Neil Pryde eller "gul Bic", trenger vi å suplere med en mastefot og fire forlengere med europin, helst 34 cm. Vi vil også være på utkikk etter et par kortere master, 370 eller 400, f.eks. Neil Pryde X3. Vi har god tid på dette, og vil følge med på bruktmarkedet, og hva som kommer av tiubud fra leverandørene. Kom gjerne med tips eller tilbud om dere vet om/har noe liggende. Gammel "rød Bic" og Jalla+ræl er kassert.

Styret har også fastsatt dato for årsmøtet. Om alt går i orden mht lån av lokale, blir det avholdt onsdag 26. januar kl. 19.30. Vi kommer tilbake med mer om årsmøtet senere.

15. oktober
EBK på facebook!
Da er vi omsider på facebook med egen side. Når surfersinfo legger ned driften, vil denne siden være vårt forum for meldinger, diskusjoner og spørsmål. Siden vil, som forumet vi har på surfersinfo, være tilgjengelig for lesning for alle, men vil du bidra, må du:

a. ha en facebookprofil, b. trykke på "liker".

Slik blir du automatisk registrert som tilhenger. Mer kreves ikke for å være med. I innkjøringsperioden, vil også forumet på surfersinfo være åpent og i bruk, og inntil videre vil forumikonet på forsiden være linket dit. Etter hvert vil facebooksiden bli vårt eneste forum, og linken vil bli endret innen 1. desember. For å gå direkte til facebooksiden kan du klikke her. Spre det glade budskap til surfeinteresserte venner, og bruk det nye forumet!
Bildet av Arnes luftige sprang på Berga er valgt som vårt første profilbilde på facebook, og vil følge alle innlegg skrevet av administrasjonen - dvs. Arne og Terje.

28. september

Slutt for surfersinfo.no
Synd, men sant: Norges eneste seriøse Windsurfingportal blir lagt ned, og vi mister vertskapet for vårt klubbforum. D-dagen er 1. desember 2010, så vi har god tid til å finne en løsning for vår egen del, men vi vil savne et generelt forum for windsurfere der det gikk an å føre diskusjoner i en vennlig tone, og man hadde en viss peiling på hvem innleggene kom fra.
Bildet vi har valgt til å illustrere den stusselige nyheten med, er det mest vindstille av samtlige headingbilder fra surfersinfo, og motivet er hentet fra vårt nærmiljø...

Her er hva surfersinfoteamet selv skriver om saken:
Surfersinfo.no har bestemt seg for å legge ned driften av siten.
Surfersinfo.no ble publisert i 2004 som et mål om å bli Norges beste windsurfing-site og samle windsurfere fra hele landet. Våres filosofi har hele tiden vært å lage en bra, uavhengig og seriøs tjeneste for en sport man brenner for. Dette målet føler vi at vi har nådd, men vi ser klart at både tid og motivasjon var annerledes i 2004 enn i 2010. Det er med stort vemod at vi tar denne beslutningen. Vi hadde ønsket å drive siten videre, men av nevnte grunner strekker det dessverre ikke til å drive siten i det formatet vi ønsker. Rundt regnet går det med totalt 7-800t pr år av egen fritid for å drifte og videreutvikle en slik site. Som kanskje mange har merket har det ikke vært så mye videreutvikling de siste årene. Vi har også sett at det er vanskelig å drive en slik tjeneste økonomisk. Vi takker for de (betalende) sponsorer vi har hatt, men vi ser samtidig at det er vanskelig å dekke de økonomiske kostnadene vi har ved å drive en slik tjeneste. Vi kommer til å opprettholde Surfersinfo.no til 1.desember 2010. Vi oppfordrer alle som har data som surfedagbok, reisebrev eller annet til å spare på dette før vi legger ned tjenesten.

14. september
Eller omvendt!
Siden meldingene er endret, og onsdagen ser bedre ut på kysten, og dårligere i Sandsbukta, samt at det er flere som kan stikke til kysten i morgen, forskyver vi Omlidturen. Den kunngjorte treningen i bukta onsdag, blir dermed flyttet til Omlid. Nærmere tidspunkt m.m. blir kunngjort her. Når det gjelder seiling i Sandsbukta ser det derimot ut til å kunne bli mulig i ettermiddag/kveld.

13. september
Omlid på tirsdag, Sandsbukta onsdag
På forumet har vi hatt gående en tråd angående kysttur denne uka, og morgendagen ser ut til å bli meget bra på Omlid. Vi satser på å samle så mange som mulig til en kulingøkt, og alle som har behov, kan låne småseil fra containeren. Om du ikke disponerer nøkkel, kan du henvende deg til Terje. Bommen til campingplassen er nå stengt, men vi disponerer et kort. Derfor er det viktig at alle, så langt mulig ankommer samtidig. Bruk tråden på forumet til å melde din interesse, og evt. når det er mulig å være der. I skrivende stund ser det ut til å passe mellom 13.30 og 14.00, men det kan endre seg til i morgen, så følg med på forumet.
Onsdag blir det også vind på kysten, men vi satser på at den kommer inn i Sandsbukta utpå ettermiddagen, så vi kan kjøre en verdig sesongavslutning på hjemmebane. Møt opp til den siste offisielle treningen i 2010! Vi tar med videokamera.

1. september
Avlyst trening igjen
Med bare svake vinder fra nord og øst ser vi ingen hensikt i å kjøre trening denne uka heller. Dessverre.

25. august
Avlyst trening
På "Vind? Hvor?" for denne uka antydet vi muligheten for å kjøre trening på Berga i ettermiddag, men som det nå ser ut, blir det ganske vindstille, og det samme gjelder torsdag og fredag. Vi har derfor bestemt oss for å avlyse den faste treningen denne uka. Vi får heller ta det igjen når vinden kommer tilbake!

24. august
Videosnutt fra Omlid
Som vi annonserte, tok vi med videoutstyr på lørdagens fellestur til Omlidstranda, og gjorde opptak for bruk i treningsøyemed. Disse har vi også redigert ned til en 6,30 minutters videosnutt som nå er lagt ut i videoarkivet under vignettbildet til høyre. Vi håper filmen vil være til inspirasjon både for de som ennå ikke har besøkt vår favoritt-spot på sørvest, og vekke gode minner og lengsel hos dere som ikke har vært der på en stund. Snurr film! - eller hvis du kan kjøre topp kvalitet, prøv her.

22. august
Vellykket Omlidtur.
Fem medlemmer stilte til kulingseiling på Omlid 21. august, og Fredrik, Eystein, Knut, Arne og Terje fikk hva de kom for. Den lovede kulingen varierte litt i styrke, fra mer moderate 10-12 m /sek, til korte perioder med stiv kuling rundt 13-14 m/sek. Det var imidlertid ikke større variasjon enn at man kom gjenom dagen med ett seil med litt varierende nedhal.
Fredrik (bildet) og Eystein var førstereisgutter til Omlid, og tatt i betraktning at begge gikk grunnkurs på Eikeren i fjor, kom de meget hederlig fra det. Fredrik gjorde blant annet sine først vannstarter på dypt vann, og kan ta med sinkeren neste gang. Litt synd at ikke flere tok utfordringen og muligheten til å låne småseil av klubben, for på slike dager er det mulig å gjøre virkelig kvantesprang i utviklingen. Men vi kommer til å gjenta suksessen, og håper på større deltakelse neste gang.
I tillegg til at vi har lagt ut bilder i galleriet, og på forumet, har vi gjort videoopptak som vil bli redigert og lagt ut i Videoarkivet i løpet av få dager.

20. august
Klubbtur til Omlid lørdag 21. august.
Det ble noen avlyste klubbturer på forsesongen, men det kan vi ta igjen nå: Lørdag 21. august er alle våre kilder enige om at det skal blåse godvind på Omlid, og det er flere som har meldt sin interesse. Vi tar med foto- og videoutstyr, så det blir mulig å studere egne jibber eller andre tekniske detaljer som måtte trenge forbedring.
Et problem for mange nyere medlemmer er imidlertid at utstyrsparken er noe begrenset, og at seilstørrelser for vindstyrker over 10 m/sek mangler i bagen. Ved å gjøre lørdagens tur til offisiell klubbtur, har vi hjemmel for å åpne containeren i Sandsbukta slik at vi kan ta med småseil, og evt master/bommer etter behov. Har du lyst til å bli med, men trenger å låne, ta kontakt med Knut eller et annet styremedlem. Når det gjelder nærmere tidspunkt for avreise/ ankomst, blir dette fastlagt utfra vindmeldingene lørdag morgen. Følg med her.

3. august
Trening onsdag i Sandsbukta
Etter en fantastisk ferie med mye bra surf, er det tid for faste treningskvelder igjen. Siden vindmeldingen ser meget bra ut for seiling i Sandsbukta i morgen - onsdag - ser vi ingen grunn til å velge noe annet sted, eller annen dato å starte 2. del av sesongen. Men det kan være et sjakktrekk å møte opp før kl. 17.00, da meldingene er best i 15-16-tida. Vel møtt til trening!
For å oppdatere deg på treningstider og -steder utover ettersommeren og høsten, anbefaler vi at du sjekker Vind? Hvor? hver mandag kveld.

23. juli
Kanondag på Omlid!
22. juli skrev seg inn i krønikene som en minneverdig dag på Omlid. Dessverre var vi ikke mer enn tre EBK-ere på plass, men vi får skylde på at det fortsatt er fellesferie. Magne, Knut og Terje fikk endelig en goddag på de minste brettene, og de to sistnevnte testet at de nye NP Alphaene holder mål. Vindstyrken ble målt til 17 m/sek i kastene, og lå nok jevnt på 14-15 da kulingen var på sitt stiveste i 15 - 16-tida. Vi har vært bortskjemt med mange fine dager i laber til frisk bris på Eikeren i det siste, men det er noe eget med kuling da!
Bildene viser f.v. Terje i en bølgedal på uttur, og Knut som kanter i jibben inne ved stranda. Flere er lagt ut her, og på forumet.

15. juli
Yrende liv i bukta!
Vi er langt inne i fellesferien, men til tross for at vi ikke har faste treninger, har bukta den siste uka vært full av folk! Det skyldes selvsagt de glimrende forholdene, med vind mellom ca. 5 og 8 m/sek, som har vært til glede og nytte for alle kategorier seilere fra nybegynnere til gamle og garvede. At vanntemperaturen nærmer seg 20 grader er heller ikke noe minus.
Det er fint å se at det dukker opp mange nye fjes, samtidig som gamle helter finner veien tilbake, og snakker om fornyelse av utstyrsparken. Ekstra gledelig er det å se den gode tekniske utviklingen på flere seilere. At folk som gikk begynnerkurs i fjor allerede er oppe og planer og begynner å bli fortrolige med trapes og fotstropper (som Eystein på bildet over), er meget bra. Og det ser ut til at de gode dagene skal bli enda flere. I skrivende stund bøtter regnet ned, men så snart det letter kommer sørøsten tilbake, og skal vare til utpå lørdag. Så til alle som fortsatt nøler: Kom dere i bukta nå!
Bilder legges fortløpende ut i galleriet for Sandsbukta.

1. juli
Kurs nr 2 ble gjennomført under gode forhold
Som i fjor har vi gjennomført et kurs for medlemmer av Tekna. Det stilte sju deltagere på to kurskvelder, og denne gangen var vi klart heldigere med forholdene. Både tirsdag og torsdag blåste vinden inn i bukta, og selv om det den siste kvelden kunne bli vel mye i kastene, er det inge3n tvil om at elevene lærer raskere under slike forhold enn i svak og ujevn fralandsvind. Alle deltagerne hadde da også meget god framgang, og vi håper det ga mersmak!
Flere bilder fra kurset (dag 1) er lagt ut i galleriet for Sandsbukta.

24. juni
Enda en trening med trøkk!
Etter en laber sesongstart, har webansvarlig kunnet logge fire dager med seiling i planevind den siste uka. Ekstra gledelig er det at det har blåst to onsdager på rad, så de som har møtt fram til trening, har hatt skikkelig kvalitetstid på brettet. Men vi er litt forundret over at ikke flere stiller i bukta på dager som dette. Stort sett dukker det opp 6-7 mann - nei, ingen jenter har vært å se - og tre-fire av dem må betegnes som gjengangere.
Vindstyrken disse dagene har ligget jevnt over mellom 6 og 9 m/sek, altså frisk bris på det sterkeste. Det er nok til å få oss i plan med seil mellom 6 og 9 m2, men langt fra brutalt. Det er nettopp under slike forhold du har mulighet til å lære hardvindsteknikker som strandstart, vannstart og seiling i trapes og fotstropper. Selvsagt er det ikke mulig for alle å seile alltid, men noen flere kan vi vel forvente? Med sønnavind tre dager i trekk er det heller ingen problemer med vanntemperaturen så sant du har en våtdrakt. Det er meldt vind i dag og, så kom igjen! Flere bilder fra i går er lagt ut her.

20.juni
Kurset er avviklet
Vindgudene var heller ikke i år på vår side da kurset skulle avvikles 19. og 20. juni. Som i fjor måtte vi flytte første dags undervisning til Fiskumvannet, men i motsetning til i fjor blåste det friskt. Som bildet viser gikk de hvite skumtoppene tett, og bølgene skapte en del problemer for elevene. Med nordøstlig retning var vinden sterkest langs vestsiden av vannet, men enkelte kast slo også inn ved brygga og i bukta innenfor. Heldigvis var brygga reparert siden sist, så vi kunne sjøsette kursdeltakerne derfra. Her er det Knut som holder brettet på plass for Anne, mens Eystein, Anja Charlotte og Silje følger med i spenning.

Søndag fortsatte vi i Sandsbukta, og i håp om at sola skulle snu vinden utover ettermiddagen, forskjøv vi starten til kl. 14.00. Sønnavinden kom ikke før vi var ferdige, så det ble seiling på fralandsvind, og oppsamling med båt til slutt. Men det ble vind, og elevene gjorde klare framskritt når det ikke var andre bølger enn de som kom fra båttrafikken. Problemene til tross, var alle fornøyd, og vi håper det ga mersmak. Flere bilder fra kurset blir lagt ut her og her .

17. juni
Onsdagstrening med trøkk!
Endelig fikk vi en onsdagstrening slik vi vil ha den. Vinden var der allerede kl. 17.00, og økte utover kvelden til den kulminerte rundt kl. 20.00. Seks ebk-ere på trening en så bra dag - etter så lang vindtørke - må vel sies å være i underkant, men de som var der hadde godt utbytte. Noen var i plan for første gang denne sesongen, som f.eks. Eystein som på bildet avslutter et lengre drag med en perfekt katapult. Flere er lagt ut på galleriet for Sandsbukta

7. juni
KURS
Vanntemperaturen i Eikeren har nådd et akseptabelt nivå, og EBK arrangerer grunnkurs i brettseiling. Kurset legges opp såvel for grønne nybegynnere, som for de som har prøvd seg litt. Ut fra av den enkeltes nivå, vil vi trene på rigging av utstyr, startteknikker, seiling på rett kurs og vendinger. Kurset varer totalt 6 timer, og starter lørdag 19. juni 12.00. Vi kjører da til kl. 15.00. Det blir først litt rigging og teori på land (ca. en time) før vi går på vannet. Søndag 20. møter vi til samme tid, og bruker det meste av tida til seiling i praksis. Kurssted er som vanlig Sandsbukta nord i Eikeren.

For å unngå kaos i bukta må vi begrense antall deltakere til maks. 8. Vi har brett og rigger til alle, men de som har, kan selvsagt stille med eget. Vi har også et antall våtdrakter til disposisjon, men kan ikke garantere at alle finner en som passer akkurat, så det er en fordel om deltakerne har egne drakter. Vi satser på sol, varme og bris fra sør, men tar forbehold om utsettelse/ omberamming hvis vind- og værforhold blir helt umulige. Vi tar også et forbehold når det gjelder antall deltakere, og setter en minimumsgrense på fire påmeldte, men tror ikke det skal bli vanskelig å fylle kurset.

Prisen for kurset er satt til kr. 600.- pr. deltaker, med en rabatt på kr. 100.- for medlemmer av EBK. Betaling av kursavgift skjer ved oppmøte, og du kan samtidig tegne medlemskap i klubben, dersom du ønsker det. Da får du selvsagt medlemsrabatt på kurset. Påmelding skjer pr. e-post eller telefon til kursansvarlig Terje Bomann-Larsen, eller formann Knut Atle Johnsen I tillegg til navn på deltaker må du oppgi et telefonnr. (helst mobil) som du kan nåes på. Trenger du å låne utstyr, vil vi også gjerne vite omtrent hvor mye du veier. Da kan vi lettere sette opp utstyr som passer deg. Deltakere med eget utstyr møter i god tid så man rekker å rigge opp før kursstart.

7. juni
Endelig planevind!
Etter en begredelig maimåned har juni startet litt bedre. Den 3. åpnet vi Fiskumsesongen, og to dager senere blåste det endelig nok til å løfte oss i plan i Sandsbukta. Men til tross for at lørdagsvinden var behørig varslet på "Vind? Hvor?, på forumet og pr. mail til Hard Core, var vi bare to som benyttet oss av den. Vi sliter litt med å forstå at folk er mette på surf, så vi får tro at man har andre grunner til ikke å benytte seg av en sjelden anledning, men hvis begrunnelsen er at det fortsatt er for kaldt, så kan vi melde at det er det ikke! Selvsagt er det ikke badetemperatur, men både i Sandsbukta og på Fiskumvannet går det fint å seile med sommerdrakt. Siden bildegalleriet for Sandsbukta ikke har vært fornyet siden tidlig i fjor høst, var det på tide å skifte ut en del bilder, og for de som måtte synes det blir litt mye av Arne og Terje, så er det bare å si: Still opp neste gang - som bildet over viser, er det god plass til flere!

4. juni
Vanskelig adkomst til Fiskumvannet
3. juni foretok formannen og webansvarlig åpningen av Fiskumsesongen på ujevn, men til tider småfrisk vestlig bris. Det skjedde ikke uten komplikasjoner. Som bildet viser, har noen forsynt seg av brua som fører ut til flytebrygga, så det er umulig å launche derfra. Vi valgte to forskjellige løsninger: Knut krysset ut fra badebukta ved Sundhaugen på sin 122 liters iSonic, mens Terje med 104-liters Bic foretrakk å klatre ned steinfyllinga med brett og rigg hver for seg. Begge kom vi utpå og fikk noen fortjente drag i planefart, men ingen av løsningene er brukelige om vi - som i fjor - blir nødt til å flytte kursdager til Fiskum. På vest-sørvest kan vi benytte bukta vest for brygga, men om vinden dreier mer på vest og nord, har vi et problem. Ikke bare er det er umulig å bruke brygga som utgangspunkt, men den ligger også veldig i veien for all seiling fra odden.

Vi kan selvsagt håpe at turistbåtselskapet som som i sin tid la ut brygga, også tar grep for å få den fjernet eller reparert, men det er vel å tro på julenissen. Alternativet er å rydde en åpning i vegetasjonen og bygge en steintrapp ned til vannet - slik vi hadde på 90-tallet da Fiskumvannet var mer brukt enn i dag. Det er i så fall en jobb for en dugnadsgjeng!

29. mai
Enkel dugnad i Sandsbukta
Vært var fint, men frammøtet heller tynt til klubbens vårdugnad i Sandsbukta. Vannstanden i Eikeren er høy nå, så det var ikke veldig mye strand å renske, men i tillegg ryddet vi i containerne og gjorde tre rigger klare for bruk på onsdagstreningene framover. En 6,0, en 5,2 og en 4,2-kvadrat står nå i den grønne containeren og venter på action. Ellers ble riggeplassen trimmet med motorklipper, og som bilder viser, ble det grillparty på plenen etterpå. Her står 80 prosent av dugnadgjengen og venter på mat: F.v. Knut, Tone, Frode og Knut.

Hva denne driftige gjengen ikke fikk gjort, var å legge ut bøyer til slalåmbane. Det skyldes at vi bare har en bøye som er tett. Den andre må lappes, evt. må vi kjøpe ny. En stund så det også ut til å kunne bli seilbart, men sør-østvinden som kom mot slutten av dugnaden løyet ganske fort ned igjen. Vi begynner imidlertid å føle et dypt savn av vindmåleren, og oppfordrer hermed den ansvarlige vindmålerkommité til å ta raske grep!

Bukta er klar - og onsdag er det trening igjen kl. 17.00


26. mai
Laber sesongstart i Sandsbukta
Bare tre medlemmer hadde møtt opp til årets første treningskveld i Sandsbukta, og det syntes nok vindgudene var heller labert. Etter å ha sendt Tore i planefart en gang fram og tilbake over bukta, sa sønnavinden takk for seg, og da treningen egentlig skulle starte, var det helt dødt. Bildet viser Tore som fester fotstropper, og Christian som innser at det er bare å pakke sammen. Men vi er i gang, og vinden må jo komme snart!

24. mai
Sesongstart og dugnad.
Dårlige vindforhold i hele pinsen satte stopper for vår planlagte fellestur til kysten. Arne og Terje gjorde et desperat forsøk på Berga søndag, men bortsett fra at Arnes frenetiske pumping (bilde t.h.) ble belønnet med 150 meters planing, ble det ingen minneverdig åpning av nordvest-spoten vår.

Men nå skal vi i gang, og onsdag 26. mai blir det trening i Sandsbukta kl. 17.00. Eikeren har vært isfri lenge nå, så vanntemperaturen er OK for alle som har en fornuftig våt- eller tørrdrakt. Men siden sesongstarten har vært sen, og de fleste har vært minimalt på vannet, kjører vi ikke ambisiøst i gang. Rigging og trimming vil være kveldens hovedtema, og så får vindforholdene avgjøre hva vi gjør på vannet.

Den årlige Dugnaden er programfestet til førstkommende søndag (30. mai), og da skal bukta gjøres presentabel for sesongen. I tillegg til vanlig opprydding, har vi ambisjoner om å legge ut bøyer til slalåmbane på den vanlige plassen ytterst i bukta. Etter jobben blir det grilling og mulighet for seiling om vindgudene vil oss vel. Ta med rive, spade, grillmat og det du trenger for en tur på vannet. Klubben holder som vanlig mineralvann, grill og kull. Vel møtt!

10. mai
Sandsbukta er åpnet!
Søndag 9. mai ble Sandsbukta høytidelig åpnet ved EBKs formann. Vanligvis er dette noe som skjer i samhandling med web-ansvarlig, men siden han bokstavelig talt har pådratt seg noe dritt i Egypt, var Knut alene denne gangen - med unntak av Arne som tok den viktige jobben med å forevige begivenheten.

I følge hovedpersonen var det knallforhold på åpningsdagen med maks trykk i 9-kvadraten og vind som fylte hele Eikeren. Hver jibb var en kamp for den vinterrustne kroppen, men hva gjør vel det? Ikke var det så ille å falle i vannet heller, for Eikeren har vært isfri i tre uker nå, og Knut tipper at vanntemperaturen har kommet opp i småbehagelige 5 grader. Det er med andre ord ikke mye å lure på: Neste gang det feier inn fra sør eller nordvest, bør vi være langt flere å se på vannet. Sesongen er i gang!

Programmet er klart.
Styret har hatt sin første sammenkomst etter årsmøtet, og satt opp programmet for sesongen 2010. Det er ikke så store endringer i innholdet, men en del omkalfatring av rekkefølgen på postene. Det skyldes først og fremst at vi har en vinter som vi må tilbake til 1980-tallet for å finne maken til. F.eks. i 1986, lå isen på Eikeren til midten av mai, og vi tar høyde for at det kan skje i år også. Vi har derfor valgt å starte med tur til kysten i pinsa, og kjører dugnad en måned senere enn vanlig. Her finner du alt om tider og steder, og programmet vil senere bli suplert med et detaljert treningsprogram for tidsrommet 26. mai - 7. juli.

Årsmøtet hevet kontingenten.
Årsmøtet ble som vanlig greit avviklet, og årsberetning og regnskap for 2009 ble vedtatt med små korreksjoner. Men vi får ikke lenger så mye fra kommunen, og med de faste utgiftene vi har, er det vanskeligere å gå i balanse. Derfor vedtok årsmøtet med 6 mot 2 stemmer å heve kontingenten, i denne omgang med kr. 50.- for hhv junior og senior, og kr. 100.- for familier.
Ellers kan nevnes at Arne og Terjes forslag om opprettelse av et fond for truede surfspots ble enstemmig vedtatt, og at Tone Sundsåsen etter benkeforslag erstatter Arne Rolund som varamann til styret. Dette skjer ikke fordi Arne har gjort en dårlig jobb, men mer av taktiske grunner, fordi vi får en stemme mer i idrettens organer ved å stille med en representant av hvert kjønn. Fullstendig årsmøtereferat finner du her. Oppdatert regnskap ligger her, og budsjett for 2010; her.

Årsmøte på Vestfossen Barneskole 20. januar kl. 19.30
Årsmøtet blir avholdt onsdag 20. januar kl. 19.30 på Vestfossen Barneskole (rødt kryss på kartet til venstre). Offisiell innkalling blir sendt ut pr. e-post til dem som står på vår mailingliste og pr. damppost til alle andre. I tillegg til de ordinære klubbsakene; årsberetning, regnskap/budsjett, valg og eventuelle forslag, blir det som vanlig bevertning med pizza og mineralvann. Underholdning blir det også, i form av inspirerende video.

De senere årene har vi fokusert spesielt på å øke aktiviteten i klubben, særlig med tanke på å få flere opp på et nivå der man behersker hard vind og små brett. I sesongen 2009 kom vi et godt stykke på vei med dette arbeidet, da særlig kursvirksomheten bar gode frukter i form av nye entusiastiske medlemmer. Etter en litt laber sesongstart ble det også bra trøkk på de lokale treningskveldene. Det nye EBK-forumet på surfersinfo har også bidratt til å bedre informasjonsflyten og høyne aktivitetsnivået. Men det er alltid rom for forbedringer, og derfor er det viktig at så mange som mulig kommer med sine tilbakemeldinger - ros eller ris - og deltar i diskusjonen. Også i år vil vi sette av litt tid til dette temaet når de ordinære sakene er i boks.

I løpet av vinteren vil så det nye styret legge opp programmet for 2010, og vi håper årsmøtet også blir et forum for gode ideer og innspill som kan være til hjelp i denne jobben!


til toppen
til startsiden