EBK, Siste

Hva skjedde?

Scroll deg nedover og gjenopplev høydepunktene fra den gode sesongen 2006!.

Nyhetsarkiv


Har du nyhetstoff? kontakt Terje Bomann-Larsen.

4. Januar 2007
Årsmøte på Vestfossen Barneskole 24. januar.
Årsmøtet blir avholdt onsdag 24. januar kl. 19.00 på Vestfossen Barneskole (se kartet til venstre om du lurer på hvor det er). Offisiell innkalling blir sendt ut pr. e-post til dem som står på vår mailingliste og pr. damppost til alle andre. I tillegg til de ordinære klubbsakene; årsberetning, regnskap/budsjett og valg, blir det som vanlig bevertning med pizza og mineralvann. De store sakene står ikke på dagsordenen i år, men det sittende styret er betenkt over synkende medlemstall, og lavere aktivitet, til tross for at sesongen 2006 var raus med både varme og vind. Vi merker oss også at svært få av våre kursdeltagere og andre nykommere blir faste gjester i Sandsbukta, og enda mindre på Berga eller Lista. Derfor foreslår vi å opprette et utvalg som skal jobbe spesielt med rekruttering og trening. Om dette er en god ide, og hvordan et slikt utvalg eventuelt skal arbeide er spørsmål vi gjerne vil ha dine synspunkter på. Det gjelder kanskje særlig dere som har begynt å seile de siste 2-3 årene og trenger et push for å komme videre. Vi håper årsmøtet også blir et godt forum for gode ideer og innspill med tanke på programmet for kommende sesong, så møt opp!

Arkivering av 2006-nyhetene
Etter årsmøtet går denne nyhetssida over i historien, og legges i arkivet. Der ligger den under "2006"-ikonet som blir lagt til lista oppe til høyre på nyhetsida for 2007. Der kan du klikke deg tilbake for en mimrestund om en fin og vindfull sesong.
Her starter vi på igjen med blanke ark til sesongen som ligger foran oss, og selv om vi går inn i en rolig periode, legger vi ikke hjemmesiden helt i dvale. Vi legger ut nytt forsidebilde hver måned, og med en vinter som ikke ser ut til å komme i det hele tatt, kan det bli rekordtidlig sjøsetting av brettene på Eikeren til våren.

4. desember
Sesongen 2006 - tid for oppsummering.
"Når nettene blir lange og kulda setter inn...", vel - det siste har det vært lite av, og flere av oss har strukket sesongen lengre enn vi pleier å gjøre, men bildet av Knut som vasser i land på Omre 1. søndag i advent minner oss på at dagene begynner å bli rimelig korte, og at sesongen nå 2006 er over. Uansett, så er vi snart i 2007!
Totalt har 2006 vært et godt år, med særlig mange fine seiledager på hjemmebane. Vi kom ikke spesielt tidlig i gang (22. april) og mai vil heller ikke få stor plass i klubbkrønikene, men fra midten av juni tok det seg opp, og juli ble formidabel, med BIG DAY på Omlid, og Listaturen som klare høydepunkter. Dessverre var det ikke mange som deltok, men vi hadde med en debutant i år og. Med august kom ettersommerstilla, men da vi kom ut i september var det tid for små brett og seil på Berga. Om høsten bød på store dager, var de til gjengjeld få. Den siste ble likevel den største på Eikeren i år, med 15 m/sek på Berga (omtalt nedenfor).
Dagen etter kom kulda, og med snøkanoner i full produksjon i Funkelia regnet vi vel med at det kunne være over. Men mildværet kom tilbake, og med mye vind - også i helgene - ble det noen kystturer på de ivrigste. Både Ringshaug, Omlid og Omre fikk besøk av EBK-ere den siste helga i november og den første i desember. Men nå er det vel på tide at styret tar seg sammen, legger bort lekesakene og forbereder klubbens årsmøte i januar.

20. november
Vindmåleren har tatt vinterferie.
Alle som har prøvd å finne ut om det blåser på Eikeren i det siste vil ha registrert at det er lite hjelp å få fra vindmåleren. Det skyldes tekniske problemer som vil bli utbedret, men siden det begynner å bli sent på året, og vinterseiling er lite aktuelt på våre lokaliteter, vil den ikke bli montert opp igjen før isen forsvinner til våren og Eikeren innbyr til ny sesong.
EBK på Surfersinfo: EBKs web-ansvarlig har vært en flittig bruker av surfedagboka, og loggført 31 seildager på "Hall of surf" på nettstedet Surfersinfo. Dette holdt utrolig nok til en plass på pallen (3). Redaksjonen syntes det var et godt påskudd for å gjøre et intervju, og vi syntes det var en god anledning til å spre budskapet om EBK og Eikeren som surfspot. Resultatet finner du her. Mens du først er inne på Surfersinfo, bør du også ta deg tid til å se litt nærmere på den nye headingen deres. Om du klikker på bildet, vil du skje at motivet skifter, og før eller siden vil det dukke opp noen kjente figurer. Vi sier ikke mer...

29. oktober 2006
Big Day på tampen av sesongen!
27. oktober var meldingen klar: "Nordvest frisk bris på utsatte steder". Sist det blåste kuling på Berga var det varslet laber bris, så dette bare måtte bli stort. De første var nede før 13.00, og kunne starte med seilstørrelser mellom 5,5 og 6-kvadrat. Ca. 14.15 økte vinden på, og omriggingen kunne starte. Det ble nesten kaos på riggeplassen før alle hadde smådukene oppe. 100-kilosgutta hadde nok med 5,0, og vi litt mindre tok det minste vi hadde. Da det var på det meste (bildet), var det neppe mindre enn en stiv kuling (15 m/sek) som feide nedover Eikeren, og bølgene utpå bygde seg opp til godt og vel meterhøyde.
Ca. kl. 16.00 dreide vinden litt mer mot nord, og avtok ganske raskt. Det førte til at enkelte fikk problemer med å komme hjem. Nyhetsredaktøren kan bekrefte at det er vondt å vannstarte med 4,4 m2 i marginale forhold. Heldigvis tok det seg såpass opp igjen at det ble mulig å klore seg opp på brettet og redde seg i land, og de som ikke hadde fått nok, fikk ennå et par timer med 6-kvadrat i den friske brisen som meteorologene hadde lovet.
Som vanlig var det stort sett lokale seilere som kjente sin besøkelsestid, men foruten gammel-ebk-er Øystein som gjerne tar turen opp fra Tønsberg når han lukter noe stort, fikk vi også besøk av Pawel og Jon Aksel. Vi har en mistanke om at det ikke er siste gangen de tar turen til Eikeren når værmelderne mumler noe om nordvest og utsatte steder. Flere bilder fra denne minneverdige dagen finner du i
galleriet.

12. oktober 2006
Nye bilder - "nye" gallerier!
Som lovet på startsiden har vi nå lagt ut nye bilder fra 8. oktober på
Berga, og som den observante leser vil oppdage, er det ikke bare bildene som er nye. Vår dataguru, Arne, har utviklet et program som ikke bare gjør det enklere for webansvarlig å redigere galleriene, men også forbedrer brukervennligheten. For det første får du opp teksten til hvert enkelt bilde når du "peker" på det lille bildet i oversikten. Dernest kan du nå gå direkte fra bilde til bilde ved å klikke på "Neste" eller "Forrige", og slipper å gå tilbake til galleriet hver gang du vil se et bilde i stort format. Alle galleriene er selvsagt oppdatert, så hvorfor ikke surfe en runde her, når det likevel er vindstille?

25. september 2006
Har du en mast å selge?
Styret har vedtatt å pensjonere noen av klubbens mest slitne master. Disse må naturligvis erstattes, og vi er derfor på jakt etter tre master i god stand, og betaler inntil kr. 700.- pr. stk. Lengdene vi trenger er; 1 stk. 460, 1 eller 2 stk. 430, og evt. 1 stk. 400, avhengig av hva vi får av tilbud. Også hele (ikke delbare) master er aktuelle for vårt bruk. Har du noe å tilby: Kontakt kasserer
Arne Førlie.

21. september 2006
Usikker på retningen?
Ikke alle vindretninger er like gode på Eikeren eller Fiskumvannet. Dersom den ikke følger landskapet, blir vinden kastete, eller blir helt borte. Når du leser vindmålerdiagrammene, er det derfor viktig å vite hva som er god vindretning, og hva som ikke er det.
For å hjelpe deg til å tolke vindmåleren riktig, har vi lagt ut en forklaring under "Tips & Tricks" der du kan se om vinden kommer på en retning som er optimal, eller i det minste seilbar på Berga, Fiskumvannet eller i Sandsbukta.

Tegningen til høyre viser diagrammet for vindretning 21. 09. med fargefelter som indikerer god eller mindre egnet vindretning.

9. september 2006
Berga leverte igjen!
Fredag ettermiddag dreide vindmåleren til stødig NV, og da var det bare å stikke tidlig fra jobb. Ken Thomas plante med 5,8 m2 da jeg kom, og ettersom det så ut til å øke var det ingen grunn til å velge noe annet enn 5,2. Fra 16.30 til 17.30 var det stabil vind med godt trykk, deretter løyet det litt, men var det fortsatt 5-kvadratføre fram til 18.00.

Men, hvor var alle andre? Det er en spot i det sentrale østlandsområdet som kan by på stabil kuling på en vindretning som er ubrukelig de fleste steder øst for Lindesnes, og så kommer det to - 2 - seilere!? (den tredje kom riktig nok nærmere 18.00, men dessverre for sent.) Noen lokale seilere hadde gyldig grunn for fravær, og vet selv hva de gikk glipp av, men hva med alle utenbygds seilere som stadig snakker om å prøve Berga? Vi kan forstå at folk som ikke har opplevd det heller ikke begriper at det fort kan blåse 5 m/sek mer her enn på kysten, men hvordan skal de noen gang kunne det når de ikke tar turen på slike dager?

Arne F

Bildet: Arne (nærmest) og Ken Thomas har god boltreplass i liten kuling på Berga.

6. september
Høsten har begynt!
August ble en lang nedtur etter flotte juni og juli. Men nå står høsten for døra, og september har startet med "big day" på Berga den 4. Det var en merkelig dag, uten spesielt oppløftende værmeldinger, men likevel gode utsikter til planevind. På Fiskumvannet og nord i Eikeren så det heller ikke ut til å blåse mer enn akkurat nok for de største seilene og brettene. Vindmåleren viste knapt nok det. Men på vei ned til Berga dro den seg opp fra laber bris til stiv kuling, og selv tungvekterne i blant oss fant fram de minste dukene. Ungdommen har lært at småsakene alltid skal være med når nordvesten raser nedover Eikeren, men ikke alle veteraner har lært leksa, og måtte låne utstyr av andre etter hvert som de kom inn til velfortjent hvile. Jeg sier ikke hvem...
Det ble naturligvis tatt en del bilder, særlig fordi fotografen ikke hadde brukelig utstyr å seile med. Noen av dem ligger her

Onsdag 13. september er det siste treningsamling i Sandsbukta. Alle som har lånt nøkler til containeren kan levere disse til onsdagsansvarlig da, eller sende dem til kasserer Arne Førlie innen 1. oktober. Men om vi slutter med faste treningskvelder, er det ingen grunn til å pakke bort utstyret. Vanntemperaturen er fortsatt behagelig nok for sommerdrakta, og høststormene står forhåpentlig i kø.

Bildet viser Asle på inntur etter en fin økt på den lille Tigaen.

4. august
Trening med mening.
Vi er så smått i gang igjen etter en feriemåned med mye seiling for de fleste av oss. Det blir nå onsdagstrening i Sandsbukta som vanlig, og for å stimulere interessen, vil vi utover høsten tilby instruksjon i grunnleggende teknikker som jibb, strand- og vannstart m.m.
Første temakveld blir 9. august, og da setter vi fokus på jibb. Selv om baut er den første vendingen man lærer, så er jibben - altså vending med vinden - den mest brukte, og som regel mest hensiktsmessige når man seiler et lite brett. Jibb kan trenes og utføres i alle vindforhold, men det er særlig i hardvind denne manøveren kommer til sin fulle rett. Å kante det planende brettet inn i svingen, flippe over riggen, skifte stance og kanskje fortsatt plane ut på nye halser, gir brettseilingen en ekstra dimensjon. Det er et stykke vei fra å komme tørr gjennom, til den fullkomne "carving jibe" med et minimum av fartstap, men det er bare å sette i gang å trene, og glede seg over de små framskrittene underveis. Vindforholdene vil naturligvis ha sin innflytelse på hva vi får til i løpet av en treningskveld, men på et grunnleggende stadium er vi ikke veldig avhengige av perfekte betingelser. Det stilles heller ikke noe krav til ferdighetsnivå, så møt opp uansett!

Med trening kan du snart runde bøyene på slalåmbanen slik Rune gjør her på bildet.

28. juli
Rødt, grønt - og blått på vindmåleren.
Alle kjenner vel den røde og den grønne kurven som svinger seg opp og ned på vindmålerdiagrammet vårt og viser den aktuelle vindstyrken i snitt og kast. Like kjent er det vel at tallene "lyver". Vindmåleren står dessverre ikke der vi seiler, og viser generelt mye lavere verdier enn de som gjelder ute på Eikeren. Graden av misvisning varierer også med vindretningen. F.eks. er måleren mer eksponert for vind fra sørvest, som er nærmest ubrukelig, enn for sørøsten vi alle vil ha i Sandsbukta.
De ivrigste brukerne av vindmåleren og Eikeren har lært seg å tolke grafene, men det krever lokalkunnskap og erfaring, så for å hjelpe dem som ikke har det, har Rune Skullestad samlet tilgjengelige data fra de mest ivrige Eikerenseilerne, og sammen med Arne Førlie lagt dem inn i systemet slik at det framkommer en blå kurve som viser minimum seilstørrelse for å komme i plan ved den aktuelle vindstyrke og -retning. Utgangspunktet er en seiler med kroppsvekt ca. 70 kg, og et freeridebrett tilpasset seilstørrelsen. Ved seilstørrelse ca. 7 m2, vil det f. eks. si et brett på 110 - 120 liter.
Fortsatt er dette på eksperimentstadiet, og så langt bare etterrettelig på sørlige vindretninger, men vi håper allerede nå at de blå punktene kan være til en viss hjelp. For videre utvikling og forbedring, er Rune fortsatt åpen for tilbakemeldinger og nye data. Mer om den nye tjenesten finner du her.

19. juli
Lista leverte - til slutt!
Den årlige Listaturen hang lenge i en tynn tråd, ikke minst fordi det blåste hatter og høy på Skagerakkysten. Blant annet ble det målt 15,5 m/sek i snitt den 8. juli på Omlid, og fire EBK-ere fikk endelig brukt de aller minste seilene.

Sønnavinden på Rogalandkysten gjorde oss også skeptiske til å sette kursen mot Bausje, men Henriette som allerede var i Kristiansand og jobbet på Quart, lot seg ikke stoppe av andres pessimisme. Med henne på plass fikk vi gode tilbakemeldinger, og da meteorologene mer enn antydet mulighet for nordvest, ankom neste pulje - Arne, Knut og Terje - midt i uka. Onsdagen ga bare en laber sør-vest bris, men torsdagen kom med nord-vest allerede fra morgenen. I tillegg bragte den noe vi sjelden ser i juli: En lang ren bølge som brøt ute ved Bua. Det er denne som får Knut med 7-kvadraten til å virke liten (bildet). Dessverre forsvant bølgen da vinden økte og det ble mulig å seile med riktig waveutstyr. I stedet ble det klassisk bump & jump, og da Rune ankom til siste økt, var vi fulltallige. Bortsett fra bølgen ble fredagen ganske lik torsdagen, med slalåmforhold på formiddagen og bump & jump i 12 m/sek. på kvelden. Så var det hele over, og da planevinden ikke kom innen 15.00 på lørdag, ble Bausje overlatt til badegjestene.
Det ble tatt mange bilder, og et utvalg av disse blir lagt ut på galleriet for Lista med det første. Bilder fra den legendariske Omlid-dagen kommer her.

7. juli
Usikre meldinger for Lista.
I dag går folket ut i fellesferie, og vi nærmer oss avreise til Lista. Met.no er svært usikre på prognosene for neste uke, og helgarderer i alle retninger. Om du vil ha detaljerte langtidsvarsler, kan du følge med her, men selv om du får vind, temperatur og bølger nær sagt time for time ei uke fram i tid, bør vi vel også ta "windfinder" med en klype salt. Når det gjelder helga er det imidlertid bred enighet om at det blir sørlige vinder både på vest- og sørøstlandet, og det betyr i regelen at det blir vindstille på Lista. Mot midten av neste uke ser det imidlertid ut til at det kan dreie mot nordvest. Vi krysser fingrene!

3. juli
Snart ferie - Lista neste?
Onsdag 5. juli blir siste offisielle treningsdag i Sandsbukta før vi tar felleferie fram til 2. august. Det neste som står på EBK-programmet, er den årvisse Listaturen i uke 28. Alt avhenging av gode vindmeldinger, vil horder av innlandsbønder trekke sørover mot Bausjes hvite strender allerede førstkommende helg. Vi satser på sol og en stor, feit "H" over de britiske øyer. Har du spørsmål ang. Lista, kan du henvende deg til Terje, Arne eller Knut.. Oppdatert info blir også lagt ut her etter hvert som vi vet hvem som drar når. Følg med!

2. juli


Hektisk kurshelg.
Det startet allerede fredag etter lunch, med 8 ungdommer fra 4Hs fylkesleir. Allerede kl. 1300 blåste det friskt inn i bukta, og Terje og Ingrid hadde full hyre med å få deltakerne opp på brettene. De fleste var nok litt frustrerte etter å ha blitt "spylt" opp på stranda noen ganger, men neste dag ble alt så mye bedre: Vinden hadde løyet ned til 2-3 m/sek., og alle hadde stor framgang og fikk noen gode seileopplevelser. Bildet til venstre viser Nils i fint driv utover, mens Knut ser om det er noen andre som trenger hjelp. I midten er hele gjengen (minus en) samlet etter endt kurs.
På søndag overtok Knut og Arne med det tradisjonelle nybegynnerkurset, der det dessverre bare hadde meldt seg tre deltakere. Disse fikk imidlertid en fin økt, med samme utmerkede forhold som 4H-erne hadde på lørdag. Dette kurset avsluttes med en kveldsøkt på tirsdag. Bildet lengst til høyre viser Erik i innledningen til en baut, og flere kursbilder finner du her:

17. juni
KURS: 1., og 3. juli.
Vi inviterer til kurs i Sandsbukta. Det blir et kurs i grunnleggende teknikker for absolutte nybegynnere, og de som har prøvd seg litt. Avhengig av den enkeltes eventuelle medbrakte ferdigheter, vil vi trene på rigging av utstyr, startteknikker, seiling på rett kurs og vendinger (baut). Kurset, på til sammen 6 timer, starter søndag 1. (kl. 12.00 - 16.00) og avsluttes tirsdag 3. juli (kl. 18.00 - 20.00) i Sandsbukta.

For å unngå kaos i bukta må vi begrense antall deltakere til maks. 8. Inntil 7 av disse kan om nødvendig låne klubbens brett, dvs. inntil 5 fullvoksne + 2 lettere utøvere. Her gjelder prinsippet; først til mølla...osv. Vi har også et antall våtdrakter til disposisjon, men disse er dessverre ikke av aller beste kvalitet, så det er fint om deltakerne har egne drakter. Vanntemperaturen i Eikeren er helt OK nå, men vi tar forbehold om utsettelse / omberamming hvis vind- og værforhold blir helt håpløse. Vi tar også et forbehold når det gjelder minimum deltakerantall. Vi setter en grense på minimum fem deltakere.

Prisen for kurset er satt til kr. 500.- pr. deltaker, med en rabatt på kr. 100.- for medlemmer av EBK. Betaling av kursavgift skjer ved oppmøte, og her kan man samtidig tegne medlemskap i klubben. Påmelding skjer pr. e-post til kursansvarlig Knut Atle Johnsen, og i tillegg til navn på deltaker må du oppgi et telefonnr. (helst mobil) som du kan nåes på. Trenger du å låne utstyr, må vi også vite omtrent hvor mye du veier. Dette er nødvendig for å sikre deg et oppsett du kan bruke. Deltakere med eget utstyr møter i god tid så man rekker å rigge opp før kursstart.

15. juni

Sol, sommer - og vind!
Det har vært en ganske treg vår, med lite vind og lite folk på vannet. Men varmen de siste dagene har gjort godt, og særlig tirsdag 13. juni bød på utfordrende forhold i Sandsbukta. Vinden kom nesten rett fra sør, og var noe ujevn, men i perioder sterk nok til 6-kvadratseiling på små brett. Vanntemperaturen er nå også helt grei, så vinterdrakta kan trygt legges igjen hjemme. Bildene over viser f.v.: Ken Thomas mektig overrigget med 9,3 mens Asle planer greit med 6,2. Arne sesongdebuterer (i midten). Til høyre ligger Terjes utstyr og illustrerer stigningen i programmet: Fra 115 liter og 7,2, til 84 liter og 5,9 m2. Mange flere bilder er lagt ut i galleriet.
Slalåmbanen ytterst i bukta er nå også tilbake på plass, med nytt anker på bøya ved "hytteodden". Denne er også lagt litt lenger ut, slik at flere kan runde samtidig. Kanskje vi skal kjøre en regatta i sommer?

29. mai
Avlyst!
Den annonserte auksjonen onsdag 31. mai er hermed avlyst p.g.a. manglende interesse. Pr. i dag har vi registrert 3 eldre bommer, to seil og en Mistral Screamer 263 fra 1997. Det blir det ingen folkefest av. Dette var et eksperiment fra vår side, og vi tar til etterretning at det ikke er noe behov for denne typen arrangement, og at de etablerte kanalene for brukthandel fungerer som de skal. Dermed blir det trening som vanlig kl. 18.00.
Avlyst ble også den planlagte Listaturen i himmelfartshelga. Usikker værmelding, dårlig treningsgrunnlag, jobb, bortreist eller andre mer eller mindre gangbare unnskyldninger - det ble bare ikke noe av. Noen av oss klarte imidlertid en dagstur til Omlid, der meteorologene hadde lovet frisk bris og kanskje liten kuling på torsdagen. Dessverre kom vinden aldri over 5 m/sek. Noen nye bilder ble det likevel, og disse ligger nå i galleriet.

23. mai

Labert!
Riktig nok er et par medlemmer bortreist, men likevel: 22. mai var det nøyaktig en måned siden vi åpnet bukta, og siden da har det ikke vært en eneste dag med brukbare forhold i bukta. Når det så endelig kommer en dag med litt sol og sønnavind, dukker det opp to - 2 - seilere! Skjerpings! I morgen (24.) er det trening igjen, og meldinga for ettermiddagen er ganske lovende. Det finnes ingen unnskyldning for ikke å starte sesongen!
Som bildet av Sven viser er det nå grønt og sommerlig, og selv om vannet er kjølig, har temperaturen steget betydelig siden april. Flere bilder ligger i galleriet

15. mai

Har du seilt på Eikeren? - send rapport til Rune Skullestad!
Rune jobber med en "bruksanvisning" for vindmåleren, og trenger så mye data som mulig. Det dreier seg om å kartlegge hvordan seileforholdene faktisk var, sett i forhold hva vindmåleren viste i det aktuelle tidsrommet. Han setter derfor pris på rapporter som forteller hvor/når det ble seilt, med hvilke seilstørrelser, om vinden var jevn eller kastete osv. Har du hatt en god - eller dårlig - dag på Berga, i Sandsbukta eller for den saks skyld Fiskumvannet, så klikker du her og sender Rune en mail.

9. mai 2006

Onsdag 31. 05.
arrangerer vi auksjon på brukt windsurfingutstyr i Sandsbukta. Vi håper å trekke både kjøpere og selgere fra alle surfemiljøer mellom Oslo og Grenland, og siden det er hverdag og noen kanskje har et stykke å kjøre, starter selve auksjonen først kl. 19.00, men vi vil være til stede og organisere utstillingen fra kl. 18.00. Vi har aldri prøvd noe slikt før men med den store interessen som for tiden hersker rundt sporten håper vi det blir en suksess vi kan gjenta også i kommende år. I tillegg til livlig handel, satser vi på at det blir en sosial happening. EBK bidrar til dette med å stille opp en grill og spandere kull.

Registrering: For at vi skal ha en viss oversikt over hva, og hvor mye, som kommer inn, må vi be alle som har noe å selge om å melde dette til auksjonarius, Terje Bomann-Larsen, helst pr. e-post så tidlig som mulig, og senest 30. mai. I registreringen oppgis så mange relevante opplysninger om salgsobjektet som mulig: Hva slags utstyr (brett, seil, etc.), merke, modell, størrelse, årsmodell og utropspris. Utropsprisen er den minsteprisen aksjonarius starter budrunden med, og altså det minste beløpet du kan tenke deg å selge for. Husk at du også må regne inn 10% eller minst kr. 50.- som trekkes fra salgsummen i provisjon til Eikeren Brettseilerklubb. Opplysninger om tilstand er ikke nødvendig å gi ved registrering, da alle varene blir lagt ut til utstilling i forkant av auksjonen.

7. mai 2006
Dugnaden er unnagjort.

Dugnaden ble enkel i år. Varme og regn de siste par ukene hadde fylt opp Eikeren så strandsonen var mye smalere enn for to uker siden. Oppmøtet i det fine været var også bra, så det tok ikke mer enn halvannen time å strigle området og gjøre klart for treningstart 10. mai. Dessverre kom vinden for det meste fra feil retning, så brettene ble liggende på biltakene. Vi satser på bedre forhold onsdag, så møt opp!
Bildene - fra venstre: Kjetil tar administrativt ansvar, Mona rensker strandlinja, mens Arne fyrer opp grillen. Flere bilder ligger i galleriet.

1. mai 2006
Vi minner om dugnaden!
Førstkommende søndag (7. mai, kl. 12.00) blir det dugnad. Da skal Sandsbukta gjøres presentabel for den offisielle sesongstarten påfølgende onsdag. Langtidsvarsler skal man som kjent ta med en klype salt, men utsiktene fra met. no er gode: "...for dagene fredag til og med søndag ventes bris mellom sør og øst. Stort sett oppholdsvær og lange perioder med pent vær. Forholdsvis varmt."
Så ta med rive, spade og gjerne trillebår og møt opp. Som vanlig holder vi grill og drikke (ikke mat), og om meterologen får rett, blir det seiling etterpå. Husk brettet!

22. april 2006
Så er vi i gang!

12 grader i lufta og ca. 2 i vannet kombinert med en laber og litt bygete sørlig bris innbød til årets første surfsession i Sandsbukta. Det var, som man skjønner, ikke noen "Big Day", men det var godt å ha fotstroppene rundt føttene og kunne legge seg ut i trapesen igjen. Og selv om vinden var litt for vestlig til å bli helt jevn, var kastene kraftige nok til noen gode jibber på plan. Frammøtet var imidlertid tynt, og vi, Terje (til venstre) og Knut (til høyre), håper disse bildene kan vekke noen flere EBK-ere fra vinterdvalen. Om du trenger fler, så ligger det et par til i galleriet.

20. april 2006
Bukta er isfri!


Isen er borte, riggeplassen på det nærmeste bar, og smeltevannet fyller Eikeren, som foreløpig har en rekordlav vannstand. Så hva venter vi på? "Vind" vil vel noen si, og det kan man jo ha rett i. Det er imidlertid varsler som tyder på at det kan bli sørøstlig bris nærmere helga. Hvem åpner Sandsbukta til sesongen 2006?

19. april 2006
En uke til "Kick off!".
Nå er det bare ei uke igjen til vi tjuvstarter sesongen med pizzaparty hos Arne, onsdag 26. april kl. 19.00. Vi vil gjerne ha oversikt over hvor mange som kommer, og minner om at påmelding bør skje innen mandag 24., enten pr. mail, eller på tlf. 32736562. Gratis mat og underholdning!

19. januar 2006

Årsmøtet vel i boks

Det ble et raskt og smertefritt årsmøte på Vestfossen Barneskole onsdag 18. januar. Det gikk bare en drøy time fra møtet ble satt til vi kunne innta en velfortjent pizza. Hele det sittende styret ble gjenvalgt, men utvidet med ett medlem. Det vil si at Sven Ulsbøl går inn som nestformann, mens Terje Bomann-Larsen nå bare er styremedlem med ansvar for hjemmesiden, næermest en sekretærfunksjon. Ken Thomas Andersen som til nå har vært styremedlem uten spesielle oppgaver, har fått nye plikter som materialforvalter. Dette er en jobb som har blitt stadig viktigere med økt bruk av utstyret i Sandsbukta. Når vi tar med at Knut Wibe-Lund og Frode Fekjær Nilsson ble valgkomite og Torolf Sogn ble ny revisor (sammen med Rune Skullestad) var det ingen som forlot Vestfossen uten et verv.
Styrets første oppgave blir å sette opp programmet for sesongen 2006, og vil gjøre det i løpet av februar. Det blir lagt ut på startsiden her så snart det er klart.

til toppen
til startsiden