EBK, Siste

Hva skjedde?

Scroll deg nedover siden og gjenopplev sesongen 2004!

Nyhetsarkiv
Har du nyhetstoff? kontakt Terje Bomann-Larsen.

Årsmøte - arkivering av nyhetssiden for 2004.

Årsmøtet blir avholdt 18. januar kl. 19.00 på Vestfossen Barneskole (se kartet til høyre om du lurer på hvor det er). Offisiell innkalling kommer like over nyttår, pr. e-post til de som står på vår mailingliste og pr. damppost til alle andre. I tillegg til de vanlige klubbsakene; årsberetning, regnskap/budsjett og valg, blir det pizza, mineralvann og underholdning. Vi satser på at den offisielle delen som vanlig går greit, særlig fordi hele det sittende styret tar gjenvalg. Under "eventuelt" og over pizzaen er det mulig for alle å komme med meninger og innspill til klubbens drift i sesongen som kommer, så vi ser gjerne at så mange som mulig dukker opp, - ikke minst alle våre nye medlemmer.
Et tema som helt sikkert kommer på dagsordenen er vindmåler i Sandsbukta med tilknytning til internett. Trenger vi den? Hvilke løsninger er aktuelle? Hvor kan/bør den plasseres? Hvor mye kan den koste, og hvordan skaffer vi pengene?
Underholdningen dreier seg hverken om allsang eller tryllekunster, men visning av videoen "EBK-sesongen 2004" (Se omtale lenger ned på siden). Hvis du liker den kan du også kjøpe med deg ditt eget eksemplar på DVD til latterlige kr. 50.-.

Etter årsmøtet vil denne nyhetssiden gå over i historien, hvilket vil si at den legges i arkivet sammen med tidligere års krøniker. Du vil da finne et nytt ikon på lista øverst på den nye nyhetssiden, hvor du kan klikke på "2004" for en mimrestund. Her blir det imidlertid lagt ut et blankt ark og fargestifter for sesongen 2005.

Sesongen er over

Men følg med likevel. Denne nyhetssiden vil være oppegående fram til årsmøtet 18. januar 2005. Innkalling til dette blir også lagt ut her. Etter årsmøtet legges 2004 i arkivet, og vi oppretter ny side for 2005.
Klubbens plastsnekker Rune Skullestad har dessuten lovet oss en artikkel om hvordan man reparerer JP og andre skjøre brett. Dette blir et stadig mer aktuelt tema for mange medlemmer, og artikkelen med "steg for steg"- bilder vil bli lagt ut på Tips & tricks-siden etter jul en gang. Annet stoff vil også komme, så selv om brettene ligger i garasjen bør du fortsatt surfe innom her i blant.

Sesongen 2004 på DVD!

Sesongen 2004 har vært en av de beste i manns minne. Flere av klubbens medlemmer har hatt mer enn 30 seiledager siden den rekordtidlige starten i begynnelsen av april. Det har selvsagt gitt en del gode bilder, og et par timer med videoopptak. Disse er nå redigert ned til en knappe 40 minutters film, fordelt på tre sekvenser. De to første er viet lokal seiling på Eikeren, - i Sandsbukta og på Berga, (totalt ca. 20 min.) mens resten er fra den høyst vellykkede turen til Lista i fellesferien. Vi har prøvd å få med et glimt av så mange som mulig av klubbens medlemmer, men det er naturlig nok mest av dem som seiler mest og som har vært tilstede på de ulike spotene når kamera har gått. Bildene over denne teksten viser noen scener fra den lokale delen, fra venstre:
1: Ingrid og Halvor starter i bukta. 2 og 3: Henriette og Terje viser ureglementert avgang. 4: Arne jibber mellom Truls og Frode. 5: Ken Thomas har forlatt brettet (Berga). Den nedre linja er fra Lista og viser:
1: Rune og Terje på tur ut. 2: Knut prøver en dykkjibb. 3. Guest star Erik Tobiassen drar en spin loop. 4. Terje, Øystein, Knut og Ken Thomas klare for grill. 5. Ingun drar rigg på shore breaket.
Forøvrig er Hellik, Harald, Sven, Lars Petter og noen utvalgte gjestestjerner med. Bak kamera sto foruten regissør Terje: Asle, Ingun, Knut, Ken Thomas og Rune.

Vil du ha et eksemplar?

Vi synes filmen er god propaganda såvel for klubben som for sporten, og ønsker derfor å spre den blant våre medlemmer og andre som måtte være interessert. Derfor tilbyr vi den til nesten selvkostpris, Kr. 50,- for en kopi på DVD. Bestilling skjer pr. e-post til Terje Bomann-Larsen. Om du vil se den først, har du anledning til det på årsmøtet 18. januar 2005, der den vises som underholdningsinnslag. Mer om det senere.

ADVARSEL!

Beskrivelse:
Mistral Tarifa surfbrett til salgs med 6 kvm. seil, halvspiler og kjøl. Ikke sinker. Ca. 13 år gammelt. Liten bøy i bommen. Ellers så er seil og brett i bra stand. Pris 1.900,-

Nei, vi har ikke begynt å ta inn salgsannonser på nyhetssida. Denne har vi sakset fra finn.no og lagt ut til skrekk og advarsel. Om det skyldes uvitenhet eller kriminelt sinnelag skal vi ikke ta stilling til, men i takt med sportens oppsving er det stadig noen som ser en anledning til å tjene noen kroner på gammelt skrot. For det første juges det gjerne rått på alderen, og brettet på bildet er da heller ikke 13, men snarere 20 år gammelt. Dernest er prisen altfor høy, nærmere bestemt 1900 kroner mer enn det burde koste. Utstyret egner seg like lite til å lære moderne windsurfing på som min fars gamle treski til en tur ned superpipen i Kongsberg. Styr unna!

Hvorfor vi bryr oss? Fordi vi jobber for rekruttering til en sport som er i framgang mye p.g.a. en positiv revolusjon på utstyrsfronten. Derfor synes vi det ville være trist om uvitende nybegynnere blir lurt til å tro at dette er en farbar vei. Vi tror ikke det skjer med våre egne medlemmer som har tatt sine første steg på klubbens moderne utstyr, men likevel. Er du blant dem som kunne tenke seg å snuse på et tilbud som dette, anbefaler vi at du leser vår lille kjøpeguide som du finner her.

Sesongen er ikke over ennå

Knut og Arne kansellerte turen til Lista. Istedet dro de til Hvasser 22. oktober for å seile sammen med Øystein Bunes. Det var ikke noe problem med temperaturen, hverken i lufta eller vannet, selv om det var overskyet. Så ved sørlige vindretninger er det ingen grunn til å la være, men husk på at det blir tidlig mørkt. På bildet til venstre drar Knut en fin jibb i chop'en, og til høyre har Øystein truffet perfekt på en rampe.

Er du klar for Lista i oktober?

Etter flere fine seildager i nærområdet satser Knut og Arne på en tur til Lista i perioden 13. - 17. oktober. I fjor hadde vi en minneverdig surfetur med sterk kuling og mastehøye bølger. Inkvartering vil sansynligvis bli på tidligere Lista flystasjon. Litt dyrere enn telt, men betraktlig mer behagelig på denne årstiden.
Kontakt Knut (928 48 758) hvis du vil bli med.

Lisa var i Sandsbukta

Forrige mandag var det Karl, denne gangen var det restene av den tropiske syklonen Lisa som tok turen innom Eikeren, og i motsetning til sin mannlige kollega, kom hun inn fra sørøst. Dermed var det duket for "Big Day" i Sandsbukta. Om ikke hun var sterkere i maksstyrke, så var Lisa mer utholdende enn Karl, og økte i styrke helt til mørket kom. At kulingen var stiv på det meste, kan det ikke herske tvil om. Men uvant som vi er med slike vindstyrker på denne retningen, ble det en del feil- og omrigging. Vi endte opp med 5,0 - 5,3, men som minstemann i laget angret jeg til tider på at 4,2 lå hjemme i garasjen. På bildene ser du fra venstre: Terje, Arne og Ken Thomas. Knut, Rune og Geir var også til stede denne minneverdige dagen. Flere bilder er lagt ut i galleriet

Har du nøkkel til containeren?

Den offisielle delen av sesongen er over, og vi ønsker å samle inn alle containernøkler som har vært utlånt til andre enn styremedlemmer. Har du fortsatt bruk for utstyr kan du beholde nøkkelen ut måneden, men 1. november er siste frist. Du kan levere den til en i styret, eller pakke den i en solid konvolutt og sende den til: EBK v/ Arne Førlie, Hakaveien 28, 3611 Kongsberg

Karl besøkte Berga!

Mandag 27. september feide restene av den tropiske syklonen Karl (Kalle blant venner) nedover Eikeren. Og selv om han var sterkt redusert, var han i perioder mer enn kraftig nok. Klokka 13.50 ble han målt til nesten 18 m/sek. i Skotselv, og han var ikke svakere da dette bildet ble tatt på Berga en time senere. De minste seilene kom fram, men siden retningen var litt vestlig, varierte vindstyrken ganske mye, og det ble for det meste seilt med ca. 6 m2. Til tider var det veldig stort, men som bildene viser: De som var der hadde en flott dag!

Høsten er handletid.

Sesongen er snart over, men det er nå du kan gjøre en god handel med tanke på den neste. Butikkene har kjørt høstsalget en stund, og det tynnes i hyllene, men det som ligger igjen blir gjerne enda billigere når vinteren nærmer seg. Også bruktmarkedet lever i beste velgående, og det er ikke bare EBK (se under) som har sikret seg godbiter der. Nesten all handel foregår over nettet, og for østlandet betyr det Drøbak Brettseilerforenings gamle hjemmesider, som nå er omdøpt til Windsurferen.no. Klikk på "Kjøp & salg". For å hjelpe deg litt i jungelen av gode (og mindre gode) tilbud, har vi oppgradert vår lille kjøpeguide som du finner her.

Sesongen 2004 går mot slutten. Vi forbereder 2005.

29. september blir siste samlingsdag i Sandsbukta for i år. Det betyr ikke at vi slutter å seile, men at det ikke automatisk er noen til stede som vil låse opp containeren eller bistå på annen måte.

Har du en mast å selge?

Men høsten er tida for oppsummering og for å se fram mot neste sesong. Aktiviteten i bukta har vært jevnt økende de siste par-tre årene, og i år har det også vært mange helt unge som har prøvd seg. Dette har avslørt en mangel ved utstyrsparken vår, nemlig et nesten totalt fravær av moderne seil mellom 6,5 m2 og barneriggene på 3,0. Derfor har vi vært på bruktmarkedet og kjøpt 4 seil mellom 3,8 og 5,2 m2. Seilene er fra 2 til 4 år gamle og har helt moderne snitt. Det betyr blant annet at de skal rigges på kortere master enn de gamle, og dermed har vi et udekket behov: Vi trenger 2 stk. master i lengde 400 cm, og to på 430 cm, og oppfordrer alle som har noe å selge for en rimelig penge å ta kontakt med kasserer Arne Førlie. På bildet sjekker Ken Thomas variotoppen på Neil Pryde MPR 4,7. De øvrige er: 1 stk. North Style 3,8 og 2 stk. Space Dog (4,2 og 5,2).

Gode dager

Det har ikke skjedd så mye på nyhetsfronten, men vi har i det siste hatt flere gode dager både på Eikeren og på kysten. Bildet til venstre er fra Sandsbukta 13. september og viser Arne i godt driv med 6,2 på 84 liter "Freestyle Wave". Ikke så langt unna en "Big Day". Mange flere nye bilder er lagt ut på galleriet for Sandsbukta og noen på Vestfold (Omlid).

Nye bilder.

Vi har fylt opp galleriene for Vestfold og Lista. Begge disse inneholder nå 40 bilder, noe som betyr at gamle må ut når nye skal inn.

Kurs nr. 2 i mål

Også kurs nr. 2 ble velsignet med flotte forhold, til tross for en noe tvilsom værmelding. I stedet for den varslede kulingen fra vest, startet søndagen med en mild krusning fra sør, og etter lunsj økte den gradvis i styrke. Dette gjorde naturligvis sitt til at de fire deltakerne fikk en fin utvikling og nådde bemerkelsesverdig langt den første dagen. Et par av dem fortsatte seilingen etter at kurset var ferdig, og etter hvert blåste det så bra at også instruktørene fikk seg en treningsøkt.
Tirsdagen startet mer enn tvilsomt, med regn og siden vindstille. Men etter en kort repetisjon av rigging, kom det litt bevegelse i flagget, og vi kunne gjennomføre del 2 i en lett bris fra nord.

På bildet til høyre ser vi Knut som gir Rune noen gode råd.

KURS 2

Interessen er stor, og etter å ha fyllt opp fra gamle ventelister har vi fortsatt inntil to plasser ledige på kurs førstkommende helg. I tillegg kan vi tilby to ekstraplasser til deltakere som stiller med eget utstyr. Det blir et kurs i grunnleggende teknikker for absolutte nybegynnere, og de som har prøvd seg litt. Vi vil trene på rigging av utstyr, startteknikker, seiling på rett kurs og vendinger (baut og jibb). Kurset, på til sammen 6 timer, starter søndag 15. august (kl. 12.00 - 16.00) og avsluttes tirsdag 17. august. (kl. 18.00 - 20.00) i Sandsbukta.

Prisen for kurset er satt til kr. 400.- pr. deltaker, med en rabatt på kr. 100.- for medlemmer av EBK. Betaling av kursavgift skjer ved oppmøte, og her kan man samtidig tegne medlemskap i klubben.

Påmelding skjer pr. e-post til kursansvarlig Terje Bomann-Larsen, og i tillegg til navn på deltaker må du oppgi et telefonnr. (helst mobil) som du kan nåes på. Trenger du å låne utstyr, må vi også vite omtrent hvor mye du veier. Dette er nødvendig for å sikre deg et oppsett du kan bruke.

Deltakere med eget utstyr møter i god tid så man rekker å rigge opp før kursstart.

Nina Heiberg tester Terjes Tiga

- "Det er dere som driver den rette sporten her i dag!" Ikke uvanlig at kitere beklager seg over forholdene på Bausje mens vi synes de er helt Konge, men når ordene kommer fra Norges internasjonalt mest profilerte utøver, er de vel verd å ta med seg. Men Nina Heiberg har jo en ærerik fortid som profesjonell windsurfer, og da hun ga uttrykk for at hun kunne tenke seg å ta noen legg på Terjes Tiga, var det selvsagt ja-ord å få. (Her skal det innrømmes at Terje på dette tidspunkt ikke ante hvem han hadde foran seg, men snarere ga henne brettet fordi hun ga inntrykk av å ha peiling og dessuten et vinnende smil).
Hun gjorde ingen halsbrekkende stunts i bukta, men det vakte oppsikt at ei jente på ca. 60 kg hadde kontroll på 5,9 kvadratmeter mens voksne, veltrente karer ga uttrykk for at 5,7 ble for stort. Først etter et råtips fra Markus fra Sandefjord og litt research på nettet etter hjemkomsten, ble det endelig klart for trege-Terje hvem han hadde hatt i fotstroppene sine. Da var det litt sent å ta skrytebilder, men heldigvis hadde Ingun fanget en kort scene på videotape. Så vi klipte ut et stillbilde, og etter omstendelig bearbeiding i Photoshop synes vi det ble rimelig presentabelt.
Du vet fortsatt ikke hvem vi snakker om? Skjerpings!
Bildene: Til venstre er Terje på vei ut, til høyre: Øystein på vei inn - ennå mens Starboarden var i ett stykke. Begge har bra trøkk med 5,0. Mange flere bilder er lagt ut i galleriet.

Lista, - i år som i fjor!

Også årets Lista-tur ble en suksess. Søndag 11. juli økte vinden i takt med at et stigende antall EBK-ere innfant seg på Bausje. Knut, Harald og Ken Thomas gikk ut for å lokke fram kulingen med 8,5 - 9-kvadrat, og det tok ikke lang tid før de ble jaget på land. Klokka 17 hadde kulingen satt seg, og det var 5,0 som gjaldt. Og vinden holdt seg. I morgentimene var den nede i frisk bris, men elles vippet den mellom liten og stiv kuling til onsdagsmorgenen opprant med 7 m/sek og lett regn. Det ble observert en voksen mann i full planefart med 3,5 m2, men EBK-erne som er vant til å holde stort, fant det tryggest å klamre seg til 4,7 og større. Men power-seiling går hardt ut over utstyret, og lista over brekkasje minner sterkt om "gode" gamle dager: 2 brett, en mast, en bom og en trapes ble mer eller mindre vraket i løpet av vel tre seiledager.
Onsdag så det ut til å være slutt på eventyret, og meteorologen var heller ikke optimistisk på sportens vegne, så de fleste pakket og dro. Det gjorde de dumt i, for Knut og Arne fikk en fin avslutningsdag med 5,3 - 5,9m2 på torsdagen. Forøvrig ble det notert ny stigning i deltakertallet, med 8 seilere i EBK-leiren.

Stor interesse for Listatur.

Flere enn på mange år har meldt interesse for klubbturen til Lista, og på tross av en noe tvilsom værmelding drar de første allerede på lørdag den 10. juli. Andre vil slutte seg til flokken i løpet av helgen og kommende uke. Knut har annonsert avreise kl. 06.00, så selv med fullastet varebil og ferietrafikk på E-18, bør han ha oversikt over forholdene på Bausje ved middagstider. Er du i tvil om når du bør hive deg i bilen og følge etter, kan du treffe ham på mob. nr. 92848758. Hvis han ikke svarer, er det kanskje fordi han er på vannet...

7. juli blir siste onsdagssamling før ferien, - Lista neste!

Fellesferien står for døra, og tradisjonen tro setter EBK-seilerne kursen for Lista. Dersom værgudene gir oss et rimelig håp om nord-vest, drar de første nedover allerede til helga. Vi legger ut info om dette mot slutten av uka nå vi vet mer om hvem og når. Følg med her. Har du spørsmål ang. Lista, kan du henvende deg til Terje, Arne eller Knut.
I ferien er det vanskelig å binde noen til å ta seg av aktiviteten i Sandsbukta, så onsdagssamlinger i vanlig forstand blir det ikke før vi kommer ut i august (04.08.). Nå vil det sikkert bli aktivitet i bukta også i juli måned, og alle vil ikke være bortreist hele tida, så det er bare å komme når det blåser!

Vellykket kurs i Sandsbukta

Med seks engasjerte deltakere ble begynnerkurset i Sandsbukta 27. og 29. juni en ubetinget suksess. Det skyldes ikke minst at værgudene denne gangen stillte seg 100% på vår side. Da vi kom på søndag var det sol og vindstille, men før teoridelen var unnagjort, blåste det en perfekt startvind rett inn i bukta. Med litt variasjon fortsatte den gjennom hele økta og økte til og med litt mot slutten.
Tirsdagen så alt annet enn lovende ut, med bygevær og trekk fra nord, men innen vi hadde kjørt en repetisjon av rigging, hadde vinden snudd 180 grader. Etter hvert ble den sterkere enn på søndagen, og deltakerne fikk større utfordringer og fart på brettene. At samtlige nå er medlemmer av EBK, ser vi som en bekreftelse på at de var tilfreds med kurset, og at brettseiling er noe de vil fortsette med.
Vår konklusjon er at deltakerantallet var ganske ideelt, men at det er mulig å strekke det til åtte, og at det kanskje vil bli aktuelt å kjøpe mer utstyr til neste år. Det som først og fremst begrenser antallet, er plassen i bukta. På bildene over ser du Jørn og Rune som vurderer Arnes gamle mastforlenger, mens Henriette og Gunnhild gjør seg klare til start. Vi har lagt ut noen flere i galleriet

Kurset 27. og 29. juni

- er snart fulltegnet, men vi har fortsatt noen få plasser for deltakere som stiller med eget utstyr. Klubbens utstyret er nå opptatt, men vi har mulighet til å stille noen rigger til medbrakte brett.

15. juni - BIG DAY på Berga

Noen dager går inn i historiebøkene. Langs Eikeren snakkes det fortsatt om 2. oktober 1989, 22. september 1991 og 2003, for ikke å nevne st. Hansaften 1994. Nye medlemmer har imidlertid ikke opplevd en klassisk "bergadag", men 15. 06. hadde de muligheten. Nordvesten kom inn med perfekt retning og dro nedover Eikeren med 12 - 14 m/sek. Det var duket for bølgebrett og 5,0. Men ungdommen var fraværende. Den eneste som dukket opp var Ken Thomas, og han hadde for sikkerhets skyld lagt 5,3-kvadraten hjemme og stilte med 6,4. Det ble veldig stort. Arne på bildet til venstre henger i sin trofaste MPR 5,3, og han er ikke akkurat underrigget. De som var med på denne legendariske dagen: Øystein (som tok turen opp fra Tønsberg), Arne, Ken Thomas, Knut og Terje. Bildene finner du i Galleriet.

I tillegg har vi videoopptak til en liten snutt som vil bli lagt ut så snart den er ferdig redigert. Tilsvarende for Sandsbukta er imidlertid ferdig og lagt ut.

KURS

Interessen for brettseiling er i vekst, og som følge av dette vil vi igjen holde kurs i Sandsbukta. Det blir et kurs i grunnleggende teknikker for absolutte nybegynnere, og de som har prøvd seg litt. Avhengig av den enkeltes eventuelle medbrakte ferdigheter, vil vi trene på rigging av utstyr, startteknikker, seiling på rett kurs og vendinger (baut og jibb). Kurset, på til sammen 6 timer, starter søndag 27. (kl. 12.00 - 16.00) og avsluttes tirsdag 29. juni. (kl. 18.00 - 20.00) i Sandsbukta.

For å unngå kaos i bukta må vi begrense antall deltakere til maks. 10. Inntil 6 av disse kan låne utstyr av klubben, dvs. inntil 3 fullvoksne + 3 lettere utøvere. Her gjelder prinsippet; først til mølla...osv. Vi har også et antall våtdrakter til disposisjon, men disse er dessverre ikke av aller beste kvalitet, så det er fint om deltakerne har egne drakter. Vi satser på sol og behagelig vanntemperatur, men tar forbehold om utsettelse / omberamming hvis vind- og værforhold blir altfor ugunstige.

Prisen for kurset er satt til kr. 400.- pr. deltaker, med en rabatt på kr. 100.- for medlemmer av EBK. Betaling av kursavgift skjer ved oppmøte, og her kan man samtidig tegne medlemskap i klubben.

Påmelding skjer pr. e-post til kursansvarlig Terje Bomann-Larsen, og i tillegg til navn på deltaker må du oppgi et telefonnr. (helst mobil) som du kan nåes på. Trenger du å låne utstyr, må vi også vite omtrent hvor mye du veier. Dette er nødvendig for å sikre deg et oppsett du kan bruke.

Deltakere med eget utstyr møter i god tid så man rekker å rigge opp før kursstart.

Sommer i Sandsbukta

Det begynner å bli sommerlig i bukta, og vanntemperaturen har steget til sommerdraktnivå. La deg likevel ikke lure av Hellik som pumper seg over bukta i boxershorts. Brettet er en stødig Bic Nova, så han er rimelig trygg. Nye fjes og stor aktivitet har har også bidratt til nye bilder i galleriet. Men for at ikke det skal bli helt uhåndterlig, har vi satt en grense på 40 bilder i hvert galleri, og for Sandsbukta er grensen nådd. Nye bilder vil dermed skyve gamle ut. I regelen vil nye bilder legges øverst som før, men det kan også komme utskiftninger lenger nede på siden.

Parkering

Det er noen ganske få som har tillatelse fra grunneier til å bruke veien ned til riggeplassen for utsetting av båter m.m. For ikke å blokkere tilgangen for disse, henstiller vi til alle som parkerer langs denne veien å ikke parkere dobbelt, men på rekke langs kanten, slik at det er mulig å kjøre fram til bommen. Slik unngår vi eventuelle konflikter.

Pinseturen avlyst.

Grunnet dårlig vær er turen til Lista i pinsehelga avvlyst. Meteorologene ga et visst håp om nordvest på lørdag, men så er det jevnt slutt, med dreining til sør og øst. Men da kan det jo bli fint på Eikeren...

Vår mann på Lista.

I år som i fjor ble Knut (bildet) første EBK-er på Lista med en skikkelig langhelg fra onsdag 19. til søndag 23. mai. Han trengte ikke mye utstyr: Det var Freestyle Wave og 5,0 m2 hver dag. Vi har lagt ut flere bilder i galleriet, slik at flest mulig skal bli inspirert til å ta turen i pinsa (om værgudene står oss bi...)

17. mai på Omlid - Pinsa på Lista?

Knut og Arne grep sjansen, og hadde en fantastisk nasjonaldag på Omlidstranda mens en annen (stakkars) var så skrøpelig til beins at han ikke engang fikk krøkket seg ned til byen for å se barnetoget. Bildene fra Omlid ligger nå ute i galleriet til allminnelig misunnelse. Men mai byr på flere lange helger, og det er på tide med en Lista-tur. Kommende helg ser det ut til å være vanskelig for flere. Noen er fortsatt skadet, andre har problemer med jobb eller har andre tvilsomme unnskyldninger, men Knut er i det minste klar, så det er bare å ta kontakt hvis du er interessert. Vi andre får sette vår lit til pinsa, og satser på at alle er friske og raske og klare for hardvindseiling da. I 1996 var vi 10 EBK-ere på Bausje i Pinsa. Det ble en knalltur!

Dugnaden er unnagjort, sesongen er i gang.

Dugnaden 2004 ble slik den skal være: Sol, varme, og seilvind etter hvert. Stranda var raskt ryddet, og grillpølsene gikk ned på høykant. I mellomtida hadde det blåst opp til en frisk og stabil bris fra sør, og siden de fleste hadde brett på biltaket med, ble det en lenge etterlengtet treningsøkt. For noen var det sesongens første. De som ikke hadde utstyret klart, ble sendt ut for å legge ut bøyer til en slalåmbane ytterst i bukta. Banen ble testet, og må nok justeres litt. Det gjør vi på onsdag 5. mai, som blir sesongens første offisiselle treningsdag. Vannet i Eikeren er fortsatt kaldt, men har du ei god våtdrakt er det ingen grunn til å vente lenger.

På bildet til høyre ser du Arne og Dirk på vei ut med første bøya. Over til venstre er det Jens og Knut som gir riggeplassen den siste finpussen, og til høyre sørger grillmester Rune for at ingen går sultne på vannet.

Dugnad 2. mai kl. 12.00

I disse dager går sesongens første (og eneste) EBK-info ut pr. e-post og damppost til alle klubbens medlemmer. Blant annet innholder den innkalling til den årlige dugnaden i Sandsbukta, hvor vi håper på godt frammøte som vanlig. Men ikke bare medlemmer er velkomne, også for andre som er interessert i klubben og ønsker å bli kjent med oss, kan dette være en god anledning. Arbeidsoppgavene er overkommelige, men i tillegg til opprydding og frisering av stranda, vil vi i år legge ut bøyer til en slalåmbane. Deretter blir det grilling og seilprat på riggeplassen. Du tar med hageredskap, EBK holder brus og pølser til alle som deltar.

Knallstart på sesongen, - men fortsatt god plass i bukta.

Tre - fire seildager innen midten av april er sjelden kost, og høydepunktet så langt var 15. april da frisk bris fra sør ga jevnt trøkk i 5,9-kvadraten. Men selv om sola skinte og det er greitt å seile uten hansker og hette, var det fortsatt bare to brett på vannet. Som vi ser av bildet, har Knut mye plass å boltre seg på. I håp om å friste noen fler til å finne fram utstyret, har vi lagt ut flere bilder i galleriet for Sandsbukta. Om du trenger enda mer motivasjon, er det fortsatt mulig å melde seg på her:

"Kick off" 2004

Vi tjuvstarter sesongen med en samling hos Arne på Raumyr onsdag 21. april kl. 19.00. Det blir video, bilder, mimring, skryt og litt å bite i. For at vi skal ha en viss oversikt over hvor mange vi blir, meld din interesse pr. mail til Arne innen 14. april. Resten av programmet for sesongen 2004 er også klart. Du finner det her.

5. april: Vi er i gang!

Det var antydning til hvitt i nedbøren som pisket frontruta da vi kjørte ut av Kongsberg, og det var med blandede følelser jeg konstaterte at det faktisk var seilvind på Eikeren. Issørpa som tidligere på dagen strakk seg ut forbi riggeplassen, var nå presset helt inn i bukta, så den skapte ingen hindring. "Her skal det seiles!", avgjorde Knut bestemt, og slik ble det. Bildene viser Terje på vei ut og Knut på vei inn. Flere bilder fra den rekordtidlige åpningen av Sandsbukta finner du her.

Mens vi venter

Sandsbukta er fortsatt islagt i slutten av mars, men utenfor odden er det åpent vann. For å korte ventetiden og opparbeide appetitten på bølger og vind, kan du jo surfe litt rundt på sidene her. Vi har nemlig gjort en del forandringer som skal gjøre dem bedre og mer letthandterlige.

Den viktigste er at vi har fjernet det felles bildegalleriet og erstattet det med ett for hvert av seilestedene våre. Noen av galleriene er fortsatt ganske "tynne", men vi fyller på etter hvert som sesongen skrider fram og oppfordrer alle som har digitale bilder til å bidra. Mange nye bilder er allerede på plass, så vær velkommen til en gallerirunde. Under avsnittet om Lista har vi også lagt ut videosnutten fra i fjor sommer. Tanken er at vi i løpet av sommeren skal legge ut minst en tilsvarende snutt fra hvert av seilestedene. Følg med!

Ellers vil vi nevne nyhetsarkivet. Ved å klikke på ikonene med årstall øverst på denne siden, vil du finne snøen som falt i fjor og årene før. Litt tynt med stoff fra de tre første årene, men 2003 er fyldig og komplett med de siste nyhetene først.

Sist, men ikke minst, har vi laget en side som orienterer deg om hvilke fordeler du får som EBK-medlem og hva det koster. Velkommen til surfesesongen 2004!


til toppen
til nyhetsarkiv