EBK, Siste

2003

Scroll deg nedover gjennom sesongen og gjenopplev høydepunktene i 2003. P.g.a omlegging av sidene, fungerte ikke alle linkene lenger, og disse er fjernet her. Men det meste, f.eks. bilder og video, finnes under de respektive seilsteder


Sesongen er over.

Det er selvsagt ikke forbudt om noen skulle føle seg fristet, men de fleste innser vel nå at det ikke blir mer seiling på Eikeren i år. 11. oktober ble den siste store seildagen for de fleste, både for de som dro til Lista (se nedenunder) og de som ble hjemme. Men alt i alt har det vært en fin sesong, med mer enn 30 seildager for de ivrigste. De minste seilene og brettene kom stadig på vannet, ikke bare på Lista, men også på Eikeren og Vestfoldkysten. Aktiviteten i klubben har også i 2003 vært god, og fredag 5. september ble det talt 14 brett under seil i frisk bris utenfor Sandsbukta. Det er noen år siden sist!

At sesongen er slutt, betyr også at aktiviteten på hjemmesidene blir redusert til et minimum. På nyhetssiden blir det lagt ut klubbstoff som innkalling til åsmøte m.m. (kommer også i posten), men ellers blir det stille til den nye sesongen er i gang rundt 1. mai. Vi vil imidlertid bruke vinteren (når vi ikke er på ski) til å utvikle sidene videre så de blir enda bedre til neste år. Har du synspunkter eller tips i denne sammenheng, så la gjerne høre fra deg til Terje . Er det noe du savner?

Til slutt vil vi bare takke for i år og ønske alle velkommen til ny sesong i 2004.

Kjøpeguide

Selv om vi fortsatt håper på noen gode seildager før skisesongen, er det snart tid for å se framover. Mange er i markedet for utstyr, og det kan lønne seg å handle brukt. Vi har lagt ut noen generelle råd under "Tips & Tricks".

20 meter pr. sek.


Knut og Arne tok turen til Lista i helgen, og fikk følge av utflytterne Arve Skaar og Øystein Bunes. Det berettes om seiling i vindstyrke opp mot liten storm på fredag. På bildet til venstre ser du Øystein, en mann på godt og vel 90 kilo, sjøsette sin Mistral Eruption på ca. 75 liter, rigget med Gaastra Heat Wave 3,9m2. Det viste seg å være mer enn nok.

Lørdag roet det seg litt, men selv om vinden aldri nådde fredagens styrke, måtte man rigge de minste seilene utpå ettermiddagen. Men seilingen var mer kontrollert, og gutta hadde en kjempedag i de masthøye bølgene som bygde seg opp utenfor "steinen".

Sesongen er nesten over.

Vi går ut av september, og avslutter dermed de ukentlige klubbsamlingene i Sandsbukta. Det blir altså ingen klubbkveld onsdag 1. oktober. Det betyr selvsagt ikke at det er slutt på seilingen. Vi regner med flere fine hardvindsdager i minst en måned til, - både på Eikeren og på kysten!

Big Day i bukta!


Det er noen år siden sist, men 22. september ble det seilt små bølgebrett inne i Sandsbukta. Da førstemann ankom i totida, var kastene så sterke at 5,0 var for mye, og det var vanskelig å bære utstyret ut fra stranda. Etter hvert løyet det litt, men uvanlige momenter som "cut back", "bottom turn" og luftige svev kunne uføres med utstyr som aldri før hadde sett ferskvann. På bildene ser du fra venstre: Hellik som kjemper for å holde vannkontakt, Arne som ikke gjør det og Terje som spruter på fotografen. Flere bilder fra denne fine dagen finner du i bildegalleriet. Vi har lagt dem i øverste og nest øverste rad.

Sliter du med vannstarten?

Vi har lagt ut et nytt kapittel på sidene "Tips & Tricks". Denne gangen tar vi for oss vannstarten, en nødvendighet for alle som har ambisjoner om å: seile i hard vind og grov sjø.

Bursdagsfeiring på Hvasser

18. september hadde et klubbmedlem bursdag, og fikk kuling i gave fra vindgudene. At de plusset på med 20 grader i lufta gjorde dagen fullkommen. Ryktene har fortalt at Hvasser er bra på sør-vest, så vi droppet Omlid denne gangen og dro for å sjekke. Vi ble ikke skuffet, selv om vinden varierte noe: Flott sted, litt varierende vind og noe kaotiske bølger, men når seilstørelsene ligger mellom 4,2 (se bildet til venstre) og 5,0 er det ingen som klager. Sammenlignet med Omlid er det noe lenger å kjøre, og seilingen er nok mer krevende, men til gjengjeld er nok vinden ofte sterkere, og bølgene større.

Vi har vært på høstsalg!

Høsten er handletid, og både enkeltmedlemmer og klubb har gjort gode kjøp på salget. Ikke minst er vi fornøyd med at vi har fått en Bic Techno 2 2004 modell til en hyggelig pris. Dette brettet er beregnet på litt lettere nybegynnere som kanskje synes novaene blir litt mye flytebrygge, og som ikke rigger de støste seilene. Vi har i tillegg kjøpt en 6.5 m2 Free Lite rigg, og Knut har donert sin trofaste Heat Wave 4,7, så vi er velutstyrt også på riggsiden

Mikke på plass i bukta!

Vår annonse etter barnerigg har gitt resultater. Einar Gløersen (bildet) hadde en fravokst Mistral Mikke Mus-rigg på perfekte 1,7 m2, og trengte selv et begynnerbrett, så dermed var byttehandelen klar: Mikke Mus til EBK og Bic Melody til Gløersen. Kombinert med f. eks. en Bic Techno e large, bør dette bli perfekt for de aller yngste.

Kjerring og unger har jo vært en gjenganger blant frafalne surferes unskyldninger (selv om det kanskje dreier seg mer om jobb, golf eller andre tåpligheter), men nå blir det i hvert fall vanskelig å skylde på de uskyldige små. Nå har vi et tilbud til alle, - fra 6 til 100!

Til salgs!

Våre moderne, brede opplæringsbrett har vært en stor suksess, og styret har bestemt seg for å anskaffe ytterligere ett, pluss en Mini-Bic om vi finner en på bruktmarkedet. For å rydde plass i containeren selger vi to gamle tro-tjenere: 1 Bic Bee Bop og en Bic Melody. Med hvert brett følger en 4,5 m2 rigg med to-delt glassfibermast og variobom med quick lock. Brettene er hhv. ca. 370 og 350 cm lange og har et volum på ca. 220 - 250 liter. Begge har kjøl som kan klappes helt inn i brettet. Prisen er rimelig: kr. 700.- pr. stk.! Er du interessert, kan du kontakte Arne eller Terje. Vi tar også i mot tips om hvor vi kan få kjøpt en Mini Bic eller veldig liten barnerigg til maks kr. 1000.-

Flere bilder!

Etterhvert som alle har kommet tilbake fra ferie og levert sine bidrag, har vi lagt ut flere bilder fra Lista, pluss noen fra berga. Ta en titt i bildegalleriet!

Levende bilder fra Lista

Spjærede seil, knekte finner, brukne master og bommer, - alt dette er faste ingredienser i mytene om Lista, og for en som ikke har vært på Bausje, kan historiene kanskje virke avskrekkende. Selvsagt blåser det mye, og det er derfor ikke så merkelig at slitent utstyr får sitt endelikt akkurat her, men egentlig er Bausje det perfekte sted for alle som vil ta steget opp i hardvindsklassen. Bukta byr på sandstrand, jevn vind og forholdsvis flatt vann. Er du fortsatt i tvil, kan du bare klikke på Quick Time-ikonet! (NB. filmen er på 4.2 MB) Har du ikke Quick Time? Det henter du gratis HER.

Skryt, skryt, skryt!


Alle ebk-ere er trygt tilbake etter den beste Listaturen på år. Allerede lørdag morgen var nordvesten på plass, og med skyfri himmel var det bare spørsmål om når den ville nå kuling styrke. Vi startet i 12-tida med 6,0, og avsluttet kl. 18 med 4,2. Søndagen kom, og klokka 11 var det klart for en økt med 5-kvadraten. Etter lunch ble det 4,7 og 4,2. Offisielle målinger viste at vinden begge dager hadde vært oppe i 14 - 16 m/sek. Mandagen opprant med samme lovende forhold, men vinden dreide mot vest-sørvest og døde. Det ble en dag for lapping av seil, slikking av sår, sightseeing og kultur på fyret. Heller ikke tirsdagen bød på mer enn 5-6 m/s og litt halvplaning med lettvindsutstyr, men på onsdag var kulingen tilbake og ga oss en knallavslutning på oppholdet. Ekstra gledelig denne gang var det at vi hadde med førstereisgutter igjen. Både Hellik og Ken Thomas fikk et godt inntrykk av hva det egentlig handler om. På bildet til høyre drar førstnevnte en jibb på "shorebreaket". Flere bilder kommer i galleriet og under seilsteder.

Nord-vesten kommer, - vi drar!

Værmeldingen lover nord-vest på Lista - opp i kuling styrke, så vi ser ingen grunn til å vente. I løpet av helga vil ebk-seilerne strømme sørover og slutte seg til den voksende kolonien på Bausje. Terje regner med å være på plass allerede fredag kveld, og situasjonsrapport kan du få på 48039202. (Om ingen svarer, er konklusjonen klar: Det blåser!)

Til Lista 1. uka i fellesferien?

Forsommeren har vært fin, og mange klubbmedlemmer hadde mer enn 10 seiledager før St. Hans, men etter den store onsdagen (18. juni) da vi seilte med 6 kvadrat utenfor Sandsbukta, har det vært irriterende stille. Men fatt mot, om en uke begynner fellesferien, og om vindgudene vil oss vel, er det klart for sesongens høydepunkt: Listaturen. Kloke av skade binder vi oss ikke til et bestemt tidsrom, men forsøker å være fleksible og lytte til meteorologene. Det vil neppe heller være slik at alle kommer og drar samtidig. Men de fleste av de som skal nedover har satt opp uke 28 som første alternativ. Vi prøver imidlertid å holde en viss oversikt så hvis du kan tenke deg å være med, anbefaler vi at du tar kontakt med Terje eller Arne og forteller når du kan tenke deg å være på Bausje. Det er ikke snakk om noen bindende påmelding, vi ligger i telt på stranda, skal ikke bestille noe. Vi kommer og går som vi vil, men det kan jo være greit å ha litt peiling på hvilke ebk-seilere som vaker i bukta når.

Ny Nova!


Vår første Bic Nova som ble kjøpt inn til fjorårssesongen ble en ubetinget suksess. Derfor har vi anskaffet en til, som Ingrid viser her, komplett med 5,5 kvm. rigg. Novaen, med en bredde på nærmere 1 meter og nesten 200 liters volum, er det perfekte brett for nybegynnere. Her er det bare å dra opp riggen og seile.

En mann dro til Lista

Himmelfarten kom, meteorologen kunne ikke love annet enn laber bris, så den eneste som tok sjansen var Knut. Vinden ble bedre enn meldt, så han dro ikke forgjeves. Vi andre kunne bare gremme oss, for heller ikke pinsa ble som den skulle. Imidlertid ble det er par fine turer til Omlid. Fredagen bød på en periode med stiv kuling, revnet seil og brukket mast. Men vi satser fortsatt på Listaturen i fellesferien! Kontakt Terje Bomann-Larsen (tlf 32 73 60 19) eller Arne Førlie (tlf. 32 28 83 76 A eller 32 73 65 62 P) hvis du er interessert.

17 mai - er vi så glad i!


Nasjonaldagen kan feires på så mange måter, men blåser det sørøst 7- 8 m/s på Eikeren, er Sandsbukta et bra sted. De som deltok i toget: Terje (til venstre) og Knut. Hipp hipp hipp hurra!

Dugnaden er unnagjort


Det var godt oppmøte på dugnaden 11. mai. Stranda var forholdsvis rein, så jobben var fort gjort. Her er gjengen klar for grill. Etterpå var det noen som dro utpå, men vinden kom aldri skikkelig i gang. Flere bilder finner du i galleriet under Sandsbukta.

Knallstart på Omlid!

6. mai ble en løfterik start på hardvindsseilingen i 2003. Liten kuling, bølgebrett og 5 kvadrat ga mye luft under (og rundt) finna, nesten for mye så tidlig i mai. De som var med: Knut (bildet) og Terje. Du finner flere skrytebilder fra turen i bildegalleriet under Helgeroa og Tønsberg.

25. april: Eikeren er åpnet!

Eikeren har vært isfri noen uker, og entusiastene har bare ventet på en dag med tilstrekkelig vind. 25. april kom den, og årets jomfrutur var et faktum. Dessverre løyet det, så gleden av å kjenne fotstropper rundt føttene ble kortvarig. Men det var nok til å få banket ut litt kroppsrust og starte oppbyggingen av træler i nevene. Og viktigst: Sesongen er i gang! Hvem som var først på vannet i 2003? Den samme som i fjor og i forfjor...
Terje B-L

til toppen
til nyhetsarkiv