Innkalling til årsmøtet 2001

Årsmøtet avholdes på Vestfossen Barneskole, 31 januar 2001 kl. 19:00.

Agenda årsmøte 2001

 1. Åpning av årsmøte ved leder

 2. Godkjenne saksliste og innkalling, saker til eventuelt
 3. Valg av møteleder og referent
 4. Behandle årsberetning for 2000
 5. Godkjenne regnskapsrapport for 2000
 6. Fastsette kontingent for 2001
 7. Vedta budsjett for 2001
 8. Godkjenne styresammensetning for 2001
  Styret foreslår at styresammensetningen blir:
  Leder, nestleder/sekretær, kasserer, styremedlem, varamedlem
 9. Valg
 10. Pizza
 11. Innspill til neste års program
 12. Eventuellt

Forslag til saker skal være innkommet til sekretær (Arne Førlie, Hakavn. 28, 3611 Kongsberg, arne@forlie.com) innen 21 januar 2001.

Høy vannstand i Eikeren

Som noen av dere kanskje har lagt merke til så har det regnet litt i høst. Dette har også hatt invirkning på vannstanden i Eikeren. Selv var jeg nede og sjekket forholdene 18/11, og oppdaget da at brua fløt. Desverre hadde jeg da ikke riktig fottøy til å gjøre noe med saken. En uke etter fikk vi rapport fra Ketil at vannstanden nå var så høy at vannet nådde inn i kontainerne, at brua hadde drevet oppover bekken , og at vannet sto langt innover på parkeringsplassen.

Knut og jeg dro derfor ned for å sjekke opp ut utstyret i kontainerene og prøve å få brua tilbake på plass igjen. Vi kan rapportere at utstyret i kontainerene ikke var skadet, men det var vått og mye fuktighet i dem. Dog, det verste er egentlig at brua hadde drevet oppover bekken forbi vannverkets kjørebru, og at vannet hadde fallt i mellomtiden. Derfor kan ikke brua bare fløtes på plass igjen, nå trengs det litt herkulesarbeid får å få flyttet den over kjørebrua og ned i bekken igjen. Vi må satse på at mange stiller opp på vårens dugnad for å få brua tilbake på plass.

Jeg antar at vannstanden i Eikeren må ha vært 1 - 1.5 m over normalt, og dette er ganske ekstremt.

Kontingent

Det er sent å be medlemmene om å betale kontingenten etter at sesongen er over, og rett før årsmøtet. Styret beklager dette sterkt. Vi vet at noen har betalt kontingenten uoopfordret, noe vi har satt svært stor pris på. Da vi antar at medlemmene nå har mulighet for nettbank eller telegiro sender vi ikke ut ferdigutfyllte giroer, istedet bare betal (Familie = 300,-, Senior = 200,-, Junior = 125,-) til:

Konto: 2220.09.31118 (Sparebanken Øst)

Eikeren Brettseilerkubb v/Arne Rolund
Haresvingen 4
3320 Vestfossen

Seiling og sånt

Denne sesongen har vært over gjennomsnittet, og mange har jeg seilt mye mer enn forrige sesong. Det eneste som har vært skuffende har egentlig vært mangelen på nord-vest på Eikeren (Berga)

Lista

EBK seilere har vært på Lista to ganger iår. Kristi himmelfartshelga dro Knut, Rune og Arne på tur og hadde to gode dager (5 m2 og 6.5 m2) og en halvveis (7.5 m2). Som vanlig ble Arne sjuk og satt på stranda og var misunnelig siste dagen.

I sommerferien dro Arne nedover på lørdag og hadde en fin dag med 6.5m2. Mange andre rigget ned til 5.0 på ettermiddagen, men noen ganger er det bare gøy å seile overrigget inne i bukta, sette på ei lita finne, og bare la det stå til! Knut kom dagen etter, men da var det blitt vindstille og hadde begynt å regne. Regnet sluttet ikke før onsdag, og da kom Terje. Vi hadde jo seilt litt i de mellomliggende dagene også, men med 7.5 og 6.5 m2. Så da nord-vesten kom ble det standard Lista rigge-sirkus. Ut med 7.5 og seil i 20 minutter, dra på land og rigg 6.5 m2, og seil den i 20 minutter. Dra på land og rigg 5.3 m2. Denne kan du vanligvis seile litt lenger (kanskje et par timer) før den også er for stor. Deretter har du valget, skal du gidde å rigge opp 4.7 m2, eller skal du si at det var nok for en dag. Vel, vi var sultne på seiling, og dessuten hadde jeg et helt nytt Neil Pryde Raf Jet 4.7 som jeg gjerne vill prøve, så da ble den også rigget opp og prøvd.

Dagen etter var vi litt mer avslappet, gadd ikke å røre 7.5 m2, og 6.5 m2 lå jo ferdig rigget opp på stranda, men ellers så var det samme forhold som dagen før. Grov seg opp bra bølger så det ble noen ganske luftige hopp. I et minnesverdig øyeblikk var jeg på vei innover mot odden, da jeg så Knut treffe perfekt på en rampe. Han bare gikk oppover og oppover, intil han fant ut landingen ikke var planlagt. Jaja, Knut, neste gang husker du at du skal ned igjen også!

Ellers så er det ikke så mye å nevne bortsett fra at Arne fikk en blodig nese etter et mislykket hopp, at Terje måtte reddes etter at mastefoten løsnet fra brettet (det var forholdsvis udramatisk), og at Terje fisket hver natt, men at vi andre aldri så noe resultat fra dette.

Fredag kveld var det meldt lite vind igjen så da dro Terje. Vi andre ble en dag lenger, og kunne bare konstatert at meterologene fikk rett. Terje kan derfor fortsatt skryte av at han nesten aldri har hatt en dårlig dag på Lista.

Pinsa

Var vindfull, og da var det Helgeroa som gjaldt. Påfølgende tirsdag var det også meldt vind, 20 m/s, så da fant vi ut at det antagligvis var litt for rått på havet. Dessuten var det en fotballkamp på TV som noen måtte ha med seg. Vel, man kan nok si at noen foretok en feilvurdering, for det er sjelden det har blåst så hardt og jevnt på Fiskumvannet.

Jubileumsregatta

Denne ble arrangert 3. september i Sandsbukta. Torolf var igjen regattasjef for et prikkfritt gjennomført arrangement, og denne gangen deltok Torolf selv også. Vi hadde også besøkende fra andre klubber.

Igjen en takk til Simensen fra Vestfossen Båtforening for at han stiller med båt og mannskap.

Reultatlisten ble som følger:

Raceboardklassen:

 1. Atle Abrahamsen (1 + 1)

 2. Knut Johnsen (2 + 2)

 3. Torolf Sogn (3 + 3)

Kortbrettklassen:

 1. Arne Förlie (1 + 1)

 2. Arne Rolund (3 + 2)

 3. Terje Bunes (2 + DNS)

Nybegynnerklassen:

 1. Pål Rype (DNF + DNS)

Vedlikehold av kontaineren

Den midterste kontaineren er vasket med høytrykkspyler og malt. Resultatet er blitt meget godt.

Eikeren

Det synes å ha vært mer aktivitet i Sandsbukta enn tidligere år. Alpingruppa i Kongsberg Idrettsforening lånte utstyr en helg for å ha alternativ trening. Etter videoen å dømme var dette meget vellykket.

Det var kun en dag med nord-vest iår slik at vi kunne seile på Berga. Og det mest minnesverdige med det var den ujevne vinden. Spesiellt ble det mye svømming og tull for Arne som prøvde seg utpå med sin lille Hi-Tec. Han endte opp flere hundre meter nedenfor riggeplassen, og opplevde det forsmedelige å bære utstyret tilbake langs veien. Noe bra kom det ut av det, han bestemte seg for å kjøpe nytt brett!

Dessuten var det en meget kraftig sør-østlig vind i slutten av oktober, som faktisk 4 stykker tok seg fri fra jobben for å oppleve. Det er mange år mellom hver gang man kan seile med 5 m2 inne i Sandsbukta, så det var morsomt så lenge det varte.

Høyderekord på Eikeren.

Den 12 november varslet metrologen sør-øst liten kuling, Lars Petter, Ketil og undertegnede møtte opp i Sandsbukta og ble belønnet med 3 timer med 6.0 seiling.

For Lars Petter var dette sesongstart, det er antaglig klubbrekord. Jeg prøvde en runde med 7.5, måtte rigge ned etter å ha blitt kjølhalt et par ganger. Vannlinja gikk ved bommen så vi måtte rigge opp i åkern.

Seilinga forgikk i stor høyde ute på Eikeren, til dels i sikksakk pga treverk i vannet, bølgene var nærmere metern. Jeg har ikke hørt om noen andre som har seilt så høyt på Eikern, så Lars Petter, Ketil og Knut krever å innha klubbrekorden for høyest seiling på Eikern.

Knut Johnsen

EBK på internett

EBKs sider på verdensveven har fått ny adresse: http://ebk.forlie.com/Styret ønsker alle en God Jul og et riktig Godt Nytt År.


Til salgs

F2 Axxis 268 (Listabrett)

Raskt og livlig "bumb & jump"-brett, 1996 mod, jomfrutur høsten 1997. Brettet er moderat brukt, uten skader og tilnærmet strøkent. Passer for seilstr. 4.0 - 6.2 m2. UP Wave/slalom 4.1 m2 følger på kjøpet. Skal vi si 3.000.-?

henv.
Terje Bomann-Larsen
Wigantsv. 11
3610 Kongsberg
tlf. 32 73 60 19
4.5 m2 og 5.0 m2 Neil Pryde, (1991 modell) seil og en 165 - 210 cm Sunshine Slalom bom. Seilene er fullt brukbare, selv om det merkes at de er gamle. Bommen er OK, ingen kjente svakheter. Selv om jeg ikke anbefaler den for Lista forhold, er den fullt brukbar for Eikeren. Alt sammen selges, fortrinnsvis til nybegynnere, for en ekstremt lav pris. Du gir et lavt bud, så vil jeg helt sikkert godta det.

Henv. til Arne Førlie, arne@forlie.com 32736562(h), 32288376(a)

Hei

Det innkalles til dugnad I Sandsbukta søndag 7. Mai kl 11:00.

Ta med river, spader og trillbårer.

Etter dugnaden blir det grilling.

Program for 2000.

30.april Sesongåpning.
7.mai kl 11:00 Dugnad
Mai Klubbtur til Lista
7 juni kl 18:00 Medlemsmøte i Sandsbukta.
Juli Klubbtur til Lista
8 august 20 års jubileum for Eikeren Brettseilerklubb.

August Jubileumseilas,fra Nevlunghavn til Jomfruland.
Kontakt Torgeir Bjørnvold hvis du er intressert I å delta telefon 35016956 eller mail:torgbjoe@online.no
September Jubilemsregatta: Eikeren rundt 2000.

Lista År 2000.

Vi tar sikte på en tur I mai, vi prøver ei langhelg der vi ser at metrologen varsler gunstig vær.

Kontakt Knut Johnsen eller Arne Førlie hvis du er intressert I å være med.

Internet

EBK har fått hjemmeside, Arne Førlie har benyttet de sene nattetimer godt. Se resultatet på http://ebk.forlie.com

Vil du stå på EBK’s e-mail liste ? send en mail til torgbjoe@online.no

Sesongåpning.

Nå er isen gått på Fiskumvannet og Eikern har vært isfri i vinter, alt er dermed klart for en ny sesong.

Klubbdag i Sandsbukta

er som vanlig onsdag. I tillegg satser undertegnede på å dra til kysten når værmeldingen varseler gunstige forhold. Kontakt Knut Johnsen hvis du ønsker å være med på tur. Vi satser også på ha ei liste med seilere som vil ha beskjed når det er observert vind på Fiskum/Eikeren.

For styret I EBK Knut Johnsen (s)
til nyhetsarkiv