Eikeren Brettseilerklubb

Tilbake til "Hvor seiler vi"

Klikk på bildet for å se det stort og med tekst. (Se som slide show)

Kaldstart: 28. mars og issørpa ligger fortsatt i stranda, men når det er kuling i kastene, blir det seiling på Fiskum. Sesongstart: Knut stikker ut i sundet ved brua. Bartek har kommet seg utpå og i plan. Knut er på tur ut. Magne får snart fullt trøkk i seilet! Knut får en luftetur...
- og lander i spin out! Magne har kommer seg i plan med Loft 47, og benytter anledningen til å starte en jibb. Magne legger brettet radikalt på kant... - og flipper seilet i full balanse. Magne er trygt over på ny kurs.
Magne og Knut møtes. Knut kanter ekstremt inn i jibben... - men holder seg på brettet og kan flippe riggen. Knut er så godt som gjennom jibben og på ny kurs Bartek har havnet i vakuum - eller ligger han bare nedi for å avkjøle seg litt?
Eystein har buksert riggen over de skumle stolpene og gjør klar til fiskumøkt. Mellom vindkastene benytter Eystein anledningen til å trene lettvindsjibb. Den jibben var vel OK? Vinden kommer og Eystein pumper seg opp i plan. Eystein planer mot badebrygga.
Vinden er marginal, men med 7,5-kvadrat holder Eystein brettet så vidt på plan. Også i 2010 måtte kurset flyttes til Fiskum. Riggemannskapet har gjort alt klart. Kursdeltakerne sjøsettes fra brygga. Knut ønsker velkommen ombord. Anne virker litt skeptisk. Anne har fått opp riggen. Utpå går det hvitt. Vind og bølger krever sitt. Anne må i vannet.
Kursassistent Arne har meldt seg frivillig til å teste forholdene. Det blåser mer på andre siden. Anja Charlotte drar rigg. Full kontroll så langt. Selv ikke et stødig skolebrett vil tråkkes på kanten. Anja må gå av. Arne kanter brettet gjennom jibben. Arne flipper riggen mens han holder brettet på kant.
Arne_griper bommen på ny side. Arne planer utover igjen. Arne seiler inn i bukta etter en heftig dag med 6,1-kvadrat. Det er kuling i kastet som kommer i bakgrunnen. Hey... - En kite i kulingkast på Fiskumvannet! Ujevn vind til tross: Kiteren hadde stålkontroll.
Ved solnedgang løyet det litt, og Christian kunne gå ut med 7,3-kvadrat. Kurs 2009: I år måtte første dags seiling flyttes til Fiskumvannet. Kursassistent Henriette tar stående lunsj før Johanna (t.h.) og de andre stikker utpå. Christian og Fredrik venter på bryggekanten. Magnus, Johanne, Johanna og båtfører Tone er klare for nedrigging. Hvordan var dette...? Marthe studerer masteforlengeren.
Arne (under seilet) starter ved turistbåtbrygga. Arne har kommet opp på brettet. Arne pumper seg kraftfullt i plan. Arne planer innover. Arne drar en dykkjibb...
- og planer ut igjen med god klaring til badebøyene. Reidar launches elegant fra bryggekanten. Reidar lenser. Henriette rigger for trening på Fiskumvannet. Henriette speider etter neste vindkast.
til toppen