Eikeren Brettseilerklubb

Tilbake til "Hvor seiler vi"

Klikk på bildet for å se det stort og med tekst. (Se som slide show)

5. september 2012: Bartek er førstereis på Berga. Han satser på at 5,4 er nok. Bartek (bak) planer greit med 5,4, mens Terje har fullt trøkk i sin 5,7-kvadrat. En gammel Bic går fortsatt fort. Bartek i godt driv innover - gjør klar til jibb. Bartek kneler inn i jibben.
Arne er ferdig med jibben. Det samme er Bartek, lenger ute. Terje kanter - litt ukontrolleret? Terje har gjenvunnet kontrollen. I overkant dyp i knærne? Arne skærer gjennom bølga så spruten står!
I overkant mye på kant. 7. oktober 2011; Endelig i plan på Berga igjen. Sven er fornøyd. Sven innleder en jibb ved svaberget. Den første skikkelige økta på Berga siden høsten 2008 ble ikke lang. Etter en times seiling ble det landligge. 28. september 2008: 6 - eller 7 kvadrat? Arne prøver 6,9 med solid nedhal.
Etter en vindpause var vannet flatt og fint for speedseiling. 6,9 m2 er stort for en dykkjibb. Arne viser at det går. Dykkjibben er unnagjort og Arne planer fortsatt. Nesten inne og med god fart: Terje konsentrerer seg om den kommende jibben. Så langt går det etter læreboka: Med tyngden godt framme og trykk på mastefoten.
Terje tuner: Det hjelper kanskje å flytte trapestampene lenger bak? Sven innleder en jibb. I bakgrunnen: Arne. Sven er midt i jibben, mens Arne følger med: Kan dette gå bra? Nei, da... Terje går energisk i kne på vei mot bølgetoppen.
Ops! Terje har liten vannkontakt midtveis i jibben. - og lander hardt på ryggen av neste bølge. Arne har god fart midtveis i jibben. - og nesten like god fart ut igjen. Knut har avsluttet jibben og er på tur ut, mens Arne tar en ufrivillig hvil.
Knut flipper riggen i lav novembersol. Terje prøver seg med 5,7. Knut planer fortsatt der ute. Sola går ned og vinden løyer. Holder det til en siste tur? 15. 09. 2007: Magne prøver seg med 4,2. Det skulle vise seg å være mye. Arne har trøkk nok i jibben.
Knut med 4.0 jibber så vassføyka står. Arne i ett av sine luftige svev. Knut sliter med å jibbe i en lang motbakke. Motbakken ble for lang og bratt. Knut kneler. Også Arne sliter i blant.
Knut svever luftig over glitteret. 4,7 var perfekt størrelse den 08. 09. -07. Her er det Sven som stikker ut. Arne lykkes ikke alltid. Det er vel dette som kalles white water? Sven innleder jibben. Når det nærmer seg stiv kuling, bli det grov sjø. Her er Magne på vei opp fra dalen.
Magne midt i jibben. Litt skeptisk? Magne har forlatt brettet. Henriette gjør seg klar for Berga, og blir SÅ blid når hun skjønner at skoen er på feil fot. Simen er klar, men er det vind nok? Henriette i posisjon for en vellykket start - men er det vind til å løfte henne opp?
til toppen