EBK, Siste
Nyhetsarkiv








Har du nyhetstoff? kontakt Terje Bomann-Larsen.

til startsiden


30. desember
2009 er historie: Scroll deg nedover og gjennopplev den her:

7. desember
Årsmøte og linker
Da har vi fått bekreftet at vårt faste lokale på Vestfossen barneskole er ledig for oss den 20. januar, så da holder vi årsmøte som planlagt kl. 19.30. Formell innkalling kommer senere, men alle som pønsker på gode forslag, må ha levert disse til styret ved formannen innen 6. januar 2010.

Ellers har det skjedd et par forandringer på linkesida vår. Siden vår mangeårige samarbeidspartner på utstyrsfronten - Lilleby &Co - dessverre måtte kaste inn håndkledet i høst, er linken dit fjernet. En annen konkurs med mindre effekt for oss var eieren av domenet windsurferen.no. De av oss som kikker innom bruktmarkedet har vel notert at siden har vært nede en stund, men den har nå dukket opp igjen som før, men under domenenavnet windsurferen2.no. Det har vi lagt inn på linkesida, slik at du kommer dit du skal når du klikker på "Windsurferen".
Domenet windsurferen.no er forøvrig kjøpt opp av White Water, og det skal bli spennende å se hva de tenker å gjøre ut av det.

8. november
Sesongen 2009 - tid for oppsummering.
Denne sesongen ble på mange måter lik den foregående, om vi ser på hva vindgudene hadde å by på. Webansvarlig står med en seiledag mer så langt i år enn på samme tid i fjor, og igjen er det turene til Omlid (bildet til høyre) som langt på vei redder sesongen. Der har det sågar vært bedre enn i fjor, mens Eikeren har vært dårligere. Særlig stusselig har det vært at vi ikke har notert en eneste skikkelig Bergadag. Det som har vært av nordvestseiling, sto Knut og Arne for da de dro til Lista for å teste ut pisserenna og flætten. Når det gjelder de enkelte månedene, har det gått i bølger, med en fin mai, dårlig juni, god juli, tam august og OK september. Resten av høsten har dessverre vært uvanlig dårlig.

Medlemmenes vurdering
I sum kan vi vel si at vindforholdene sesongen gjennom har vært litt under middels, og det gjenspeiles også i rundspørringen vi har foretatt blant våre hard core-medlemmer. Av 24 mulige har vi fått inn 14 terningkast, og så langt vi kan vurdere, er det representativ spredning på alder, kjønn, nye og gamle, småbarnsforeldre og ungkarer, aktive og ikke fullt så aktive medlemmer. Alle terningens sider fra 6 til 1 er representert, og snittet lander så nær en 3-er som det er mulig å komme.

Av de som har svart, er det påfallende at de mest positive - terningkast 5 og 6 - er å finne blant våre nyeste medlemmer, og det indikerer at vi har fått en ny giv i rekrutteringen dette året. Tilbakemeldingene går på at de både er tilfreds med egen utvikling, og oppfølgingen de har fått i klubben. Vi har holdt to kurs, og de har begge vært så godt som fulltegnet. Det har skjedd tidligere også, men det er svært lenge siden vi har sett så mange kursdeltakere følge opp med så stor iver i etterkant. Disse må vi ta vare på videre, men også de som har vært med noen år uten helt å komme opp på hardvindsnivå. Om vi ser bort fra et par nybakte småbarnfedre som pent må regne med en del landligge, er det særlig i denne gruppen vi finner de mindre fornøyde - (terningkast 1 - 3). I tillegg til å holde høyt nivå på begynnerkursene, må vi også se til at de viderekomne får god oppfølging.

Vellykket forum
På den utenomsportslige siden, er opprettelsen av forumet vårt på surfersinfo det viktigste som har skjedd. Dette har fungert særlig godt når det gjelder organisering av turer til kysten, men vi kan fortsatt ønske oss flittigere bruk fra flere medlemmer. Av de 20 medlemmene som har profil på surfersinfo, er det bare vel halvparten som har bidratt med innlegg så langt. Til gjengjeld viser de økende seertallene at det er ganske mange som leser innleggene, til tider så mange at vi må regne med at det er langt flere enn våre egne medlemmer som er innom sidene våre og følger med.

Neste viktige programpost er årsmøtet. Vi satser på 20. januar 2010, men kommer med mer info her når tidspunktet er endelig spikret.

2. november
Vind? Hvor? og vindmåleren tar vinterferie
Tjenesten Vind? Hvor? er lagt i dvale til våren en gang, og det samme gjelder vindmåleren. For sistnevnte er det en måned tidligere enn vanlig, men det henger sammen med at vindmålersiden ikke er en del av våre hjemmesider, men har vært knyttet til Arnes abonnement hos Telenor. Dette løp ut nå ved månedskiftet, og siden Arne har fått ny internettleverandør, er siden også borte fra nettet. Den skal selvsagt komme opp å gå igjen, men fordi vi har kommet så langt ut i sesongen, og meteorologene lover skiføre framover, lar vi være å stresse den saken nå. Vi satser på at de som ennå seiler vil få med seg om det blåser uansett, og dessuten prioriterer turer til kysten framfor seiling på Eikeren.

18. oktober
Nedrigging og opprydding i Sandsbukta

Det kan ennå bli mange fine seiledager både på Eikeren og andre steder, men utlånsutstyret er nå rigget ned og pakket bort for i år. Dessverre var vi lovlig sent ute, for musene hadde allerede rukket å ødelegge to våtdrakter og mastelomma på et seil som lå på gulvet i den grønne containeren. Her må vi få bedre rutiner til neste år. Ellers har vi gått gjennom det vi har av masteføtter, baser og forlengere, og besluttet å kvitte oss med gammelt (rødt) Bic, og erstatte det med Neil Pryde, så vi kan rigge åtte brett med kompatible komponenter. Vi har likevel tatt vare på de gamle inn til nye er på plass, så om noen i klubben vil ha masteføtter/baser (ikke forlengere) at typen rød Bic, er det bare å melde seg. De er gratis.
Bildene: Til venstre fjerner Arne brukbart tauverk fra masteføtter som skal kastes, til høyre bærer Knut de siste seilene til vinteropplag.

7. oktober
Power på Fiskum

Det har ikke vært mange dager med skikkelig vestavind i år, men 7. oktober slo den til. Mesteparten av dagen lå den på VSV, og vindmåleren utenfor Sandsbukta målte opp i 12 m/sek i de kraftigste kastene. Vi tror det kunne være opp mot 15 på Fiskumvannet, men snittvinden lå nok mellom 10 og 12. Det ble powerseiling på Arne og Terje med hhv 6,1 og 5,7-kvadrat, mens Christian med 7,3 pent måtte vente på land til det løyet.
Spesielt denne dagen, var det at vi fikk besøk av en kiter. Det har vi jo opplevd før i Sandsbukta, men dette var en som kunne sine ting. Når vi har hørt kitere stadig klage over ujevn vind på Lista, må vi si oss litt imponert over en som har full kontroll i kulingkastene på Fiskum. Derfor har vi også beæret ham med et par bilder i galleriet.

27. september
Enda en stor, (og ikke fullt så dum) dag på Omlid

Vi hadde trua på søndag 27. september, men som vanlig var både yr.no og windguru litt for beskjedne i spådommene, så ingen hadde vel ventet 14 m/sek. Vel, noen har blitt klok av skade og drar med seg hele utstyrsparken når det skal seiles på Omlid, mens Arne synes å være litt tungnem på dette punktet, og siden han hadde reist til Langesund to dager i forveien, hadde han tatt sjansen på å la småtteriet ligge igjen i garasjen på Kongsberg. Straffen var å måtte seile 109 liter med 6,1 kvm i stiv kuling. Ikke det optimale oppsettet for en hyggelig dag på vannet, men han skal ha cred for at han kom hederlig fra det. Respekt - tross alt!
Til fotosession ble det likevel til at vi byttet på å seile med Terjes utstyr. Det er forklaringen på at det er hans trofaste 4,4 Zone (bildet over) som er gjenganger på de nye bildene i galleriet.

25. september
Vind? Hvor? - bare for helgene
Observante lesere vil kanskje ha lagt merke til at det ikke var lagt ut vindprognose for denne uka, selv om det til dels har blåst både hatter og høy. Det skyldes at tjenesten nå er redusert til bare å gjelde helgene. Siden vi ikke lhar flere treningsdager å terminfeste denne sesongen, ser vi lite behov for å legge ut Vind? Hvor? på hverdager. Kveldene blir også stadig kortere, så sjansen til å komme seg ut i dagslys er sterkt redusert. Det blir stort sett snakk om snarturer i nærområdet, og da henviser vi heller til vindmåleren
Men det er mange som fortsatt er hypp på surf i helgene, så vi fortsetter å legge ut prognoser for lørdag og søndag. Det vil som regel skje i løpet av fredagskvelden, og pågå til det blir skiføre.

23. september


Dumhetenes dag på Omlid
Først må vi bare understreke: Omlidstranda er en trygg plass å seile, og vi anbefaler alle å ta turen hit når det blåser. Men når kulingen stivner til og når en styrke på 15 m/sek eller mer, blir bølgene temmelig rotete (choppy), og seilingen kraftkrevende for alle som ikke er godt vant. Sist tirsdag var en slik dag, og da fire håpefulle EBKere ankom i 11.30-tida, var det bare å finne fram det minste seilet i bagen. Arne var først ferdigrigget, og da han gikk ut tenkte jeg som webansvarlig det var best å ta noen bilder for å sikre dokumentasjon mens det var på det råeste. Da jeg endelig vasset ut med brettet, hadde de andre flere legg bak seg, jeg var stresset, og syndet mot budet som sier:

Sjekk utstyret! Når brettet er lite og vinden sterk, er det ekstra viktig at alt er på plass. Det gjelder også trapestampene, som ikke skal henge som på bildet til høyre!
Jeg kom raskt i fart, og oppdaget allerede før den lille steinete odden at det var vanskelig å komme i stroppen, men i stedet for å avbryte og svømme tilbake til start, valgte jeg å gjøre flere forsøk mens jeg seilte med bølgene inn i "dødens posisjon". Dette er sonen som er merket med rødt på kartet. Veien ut til Rogn er anlagt på en ca. to meter høy steinfylling, og dess nærmere du kommer den, jo mer hullete blir vinden, samtidig som choppen er på sitt aller verste. Det går greit å komme ut av denne suppa om du er på stort brett i moderat vind, men da jeg til slutt ga opp trapesen, prøvde å jibbe tilbake og gikk på trynet med riggen i alt annet en riktig posisjon for vannstart, var løpet kjørt. Jeg hadde ikke annet å gjøre enn å søke nødhavn. Om andre skulle trenge den en dag, så er det ei lita vik akkurat der veifyllinga kommer inn på Rogn. Der går det an å ta seg inn uten at utstyret blir knust. Mens jeg slet meg gjennom kulingkastene med utstyret i hendene, ble jeg vitne til neste brudd på sinkervettsreglene:

Husk at du skal tilbake! Som nevnt er det slitsomt å seile i kaosbølgene på Omlid når kulingen er stiv, og det kan være fristende å slippe seg ned forbi Rogn og seile på flatt vann bak moloen. Men det er ikke lurt å gjøre det når du er for sliten til å krysse tilbake! Som angitt på kartet, er det helt vindstille inn mot stranda på baksiden, og det er umulig å seile en sinker inn til land. Magne ble liggende ved det røde krysset, og prøvde å padle seg inn. Han kom så langt at han var utenfor en hver mulighet til å vannstarte, men med riggen liggende i vannet (og strømmen) innså han at han aldri ville nå den siste odden, og sto foran valget mellom å droppe riggen eller bli med over fjorden. Magne valgte det første, og kom greit i land, men riggen må nok regnes som tapt. (bildet under t.v.)

Seil aldri underrigget! - Joda, du kan godt sette for lite seil på et stort brett. Det blir bare kjedelig - aldri farlig. Men da vi skulle seile etter den lange, ufrivillige pausen med Magnes viderverdigheter, tok jeg bare utstyret som lå på stranda, NP Zone 4,1 på 84 liter JP FSW (bildet nede t.h.) og stakk ut igjen. Jeg hadde vel registrert at vinden hadde løyet noe, men kom likevel i fotstroppene og planet noen hundre meter. Men trykket ble stadig dårligere, og det ble langt mellom de hvite toppene, og til slutt måtte jeg ut av stroppene. Lettvindsjibb er en enkel manøver på stort brett, men på en sinker med altfor lite seil i urolig sjø ender det som regel i vannet. Jeg var langt ut forbi Rogn, og klarte jeg ikke vannstarten ville jeg vært i samme båt som Magne. Men etter 4-5 forsøk fikk jeg en heldig kombinasjon av bølgetopp og vindpust. Jeg klorte meg opp på brettet, men var langt unna å plane, så det ble å styre i fortrengerfart mot nødhavna igjen.

Tre dumme feil ble begått av to av klubbens mest rutinerte seilere. Magne mistet en rigg, selv kastet jeg "bare" bort verdifull tid og krefter på tull. Men da jeg var vel tilbake etter dagens andre "havari", kom vinden tilbake, ikke med 15 m/sek, men med 12-13 og cruiseføre med 5-kvadrat. Da gjorde det ekstra godt med en times problemfri seiling med favorittoppsettet. Flere bilder finner du her.


16. september


Sesongavslutning på Berga
Vindmåleren lovet pangavslutning på sommersesongen, med en lenge etterlengtet åpning av Berga, men retningen ble aldri helt god, og styrken på nordvestspoten lå nok på omtrent det samme som vindmåleren nord i Eikeren viser. Tore (t.v.) var først utpå, og fikk noen drag på plan - og enda flere i halvplaning, mens Terje, som kom litt senere bare rakk to legg i fotstroppene. Den siste avsluttes her (t.h.) med en jibb for fotografen.
En god trøst ble det da at Tone dukket opp med kake som vi spiste under lav kveldssol på riggeplassen. Vi takker for i år så langt, men vi er fortsatt en del som har planer om mange fine seiledager utover høsten. Følg med på forumet, og heng deg på!

15. september
Sesongens siste trening
Onsdag kl. 17.00 er det siste organiserte trening på Eikeren. Det er meldt NV, så det blir vel lite aktuelt å seile i Sandsbukta, men vi møtes der, slik at de som måtte trenge det kan ta ut utstyr fra containeren før vi drar på Berga eller Fiskumvannet. Det er ikke meldt veldig mye vind, men vi får håpe vindretningen blir god, og at Eikerens dyseeffekt ordner resten.
Det har ellers vært god aktivitet i klubben i høst, og særlig gledelig er det at mange nye medlemmer viser entusiasme. Det lover godt for kommende sesonger. Men selv om dette blir den siste offisielle treningsdagen, betyr det ikke at vi går i vinterdvale. Det blir seiling både på Eikeren og andre steder i minst et par måneder til!

10. september


Videosession i bukta
Tross brukbare vindforhold og forhåndsannonsert trening med videofilming, var det labert oppmøte i Sandsbukta tirsdag. Men de som var med hadde utbytte av å se seg selv gjøre feil på film. Vi kommer til å gjenta dette med ujevne mellomrom framover, og håper at det etter hvert blir flere som oppdager at video er et godt hjelpemiddel for framgang. Om noen venter på å få se resultatet fra tirsdagskvelden på nett, må vi nok dessverre skuffe dere. Filmen er delt opp i snutter av hver enkelt, og er oversendt den det gjelder pr. e-post til internt bruk. Det er m.a.o. ingenting å være redd for!
Men webansvarlig kan likevel strekke seg til å legge ut nedenstående serie av sin egen, ikke helt vellykkede jibb. De øvrige bildene viser Tore med kamera og Arne i lufta.

2. september


Endelig vind igjen!
August avsluttet med to fine dager på Vestfoldkysten, og i går ble det også en treningsdag med planevind i Sandsbukta. Det er sjelden man opplever et helt døgn med stabil vind på Eikeren, men denne dagen var det mulig å seile både sent og tidlig. Vi får tro det bærer bud om en god høst.
Mye seiling betyr også mange bilder, og det har blitt påfyll både i Vestfoldgalleriene og galleriet for Sandsbukta. Ofte på gode dager, ønsker vi å legge ut flere bilder enn vi har plass til i galleriene, og de som ikke kommer inn der, legger vi på forumet. For å se disse må du registrere deg som medlem på www.surfersinfo.no , og samtidig sende en mail til Magne og fortelle at du har registrert deg og vil stå oppført på EBK. Når det er gjort kan du logge deg inn og se bilder, samt skrive innlegg på forumet.
Bildene over: f.v.: Arne trikser, Knut W-L og Rune faller i vannet.

24.august


Selvpålagte restriksjoner for seiling på Omlid
Om de siste ukers hendelser kanskje har tatt oppmerksomheten bort fra oss en stakket stund, må vi ikke glemme at det er sterke krefter der ute som hevder at surfere i alle avskygninger er sjøfuglenes hovedfiende. Utslippene fra Full City har ikke endret på dette, og med økt fokus på de fjærkledtes ve og vel må vi regne med at fugletitterne vil få enda større gjennomslag hos byråkrater og politikere som gjerne vil vise handlekraft.
I for mistet vi Bausje, og nå står slaget om Saltstein og Omlid. Som på Lista er det enklere å ta en liten marginal gruppe framfor å legge bånd på joggere, hundeluftere og motorisert båtfolk som utgjør en langt større del av befolkningen. Vi husker godt hvordan Direktoratet for Naturforvaltning med et pennestrøk forbød oss å seile på Bausje uten en gang å ha lest våre argumenter, så det er ingen grunn til å forvente at fornuften seirer på Brunlanes heller.
Likevel er det ingen grunn til å provosere, og lokale surfere henstiller nå til alle brukere av Omlid om ikke å seile inn i de mest sensitive områdene oppunder Fugløya og Mølen. Alt sør for Svartskjær skal regnes som forbudt område. Det vil kanskje først og fremst gjelde seiling på vest-nordvest, da det gjelder å jibbe i tide. På favorittretningen SV handler det først og fremst om ikke å krysse opp for å seile speed eller freestyle på flattvannet ved Fugløya. Det vil si at vi holder oss i det området som på kartet er markert lilla. Kanskje får vi da i det minste bruke denne delen av fjorden også i framtida.

24. august
Nok et kurs vel i havn


Tirsdag og torsdag i uke 34, kjørte vi et ekstra begynnerkurs for medlemmer av ingeniørorganisasjonen Tekna. Det var i alt sju deltakere, som møtte til relativt rolige forhold på tirsdagen (bildene), men som fikk litt mer å jobbe med på torsdagen. Alt i alt et vellykket arrangement som vi håper ga mersmak hos deltakerne.

3. august
Omlid slapp "billig"

Midt i all elendigheta er det en liten trøst for oss at Omlidstranda har kommet relativt uskadd fra oljekatastofen. Mens Mølen og Saltstein på utsiden ble hardt rammet av griseriet, er det lite som har drevet inn på strendene i Helgeroafjorden. Webansvarligs nabo kom hjem fra campingferie på Omlid i går, og kunne fortelle at de hadde badet på stranda bak riggeplassen uten å se, eller merke noen ting til oljen. Det var kommet inn litt på utsiden - der vi går ut - men det ser ut til at vi kan ta i bruk sørvestspoten vår ganske snart igjen.
Bildet viser oljeflaket slik det lå på fredag morgen.

30. juli
Nye bilder fra Lista!


Siden Bausje ble stengt, har det ikke kommet inn nye bilder fra vårt tidligere så populære reisemål. Men siste helga i ferien dro Arne og Knut nedover for å teste Pisserenna og Flætten i stiv nordvestkuling. Lørdagen ble episk, med pungtrøkk i 4,5-kvadraten både utenfor og innenfor moloen. Det ble tatt bilder, og hele 13 av dem er lagt ut i galleriet for Lista.. Kanskje frister det til en fellestur neste sommer?
Bildene: Renna i stiv kuling (t.v.) er for spesielt interesserte, men alle kan prøve seg trygt på Flætten (t.h.)

29. juli
Midlertidig forum
Som flere sikkert har oppdaget, er surfersinfo nede for tida, og dermed også vårt klubbforum. Nå har Magne fikset et nytt, midlertidig forum for oss, og vi har linket til det via forumikonet på startsiden. (NB! Alle øvrige linker til forumet - det være seg på nyhetsiden eller andre steder - fører fortsatt til surferfersinfo.no, og kan ikke brukes.)
Det er mulig å registrere seg som medlem også på dette forumet, men ikke nødvendig, hverken for å lese, eller skrive innlegg. Men om du vil laste opp bilder eller linker kreves det at du er registrert med brukernavn og passord. Registrering og bruk av forumet foregår ellers stort sett som på surfersinfo. Når surfersinfo kommer opp igjen, skal vi selvfølgelig tilbake dit.

27. juli
Så er vi i gang igjen
Da er vi klare for å starte andre del av sesongen, og det gjør vi 29. juli kl. 17.00 i Sandsbukta. Det er meldt brukbar vind, og bra vær, så vi håper på like godt oppmøte som de siste onsdagene før ferien. På programmet står rigging og trimming av utstyr. Denne posten gikk ut av vårprogrammet fordi vi valgte å forskyve sesongstarten, men er ikke mindre viktig for det. Mange er kommet så langt at trapes - og etter hvert fotstropper står på programmet, og da er det mer enn nedhalet som må riktig på plass. Med riktig trimmet rigg (og litt guts) er det slett ikke vanskelig å komme opp i full planing og oppleve speedrush i fotstrroppene, men stemmer det ikke, kan veien bli unødig lang og kronglete. Om ikke det skulle bli planevind til å teste oppsettet fullt ut på onsdagen, har vi godt håp om at torsdagen gir forhold for praksis. Velkommen til trening!

17. juli
Gode dager på Omlid
Gode dager betyr ikke nødvendigvis liten kuling og 5-kvadrat. 8 sekundmeter jevn vind, sol og badetemperatur er heller ikke å forakte. Vi har hatt et par slike dager på Omlid denne uka, og alle som hadde vett til å rigge stort, koste seg på vannet. Når det er større freeridebrett og seil rundt 7-kvadrat som gjelder, blir "bump & jump" mindre aktuelt, og det er et godt tips å krysse opp mot Fugleøya og trene slalåm- eller freestyle. Der er vannet tilnærmet flatt, samtidig som vinden blåser uhindret inn fra Skagerak. Det eneste man må passe på er å jibbe før man kommer for langt inn under den høyere delen av øya. Har du skikkelig power i seilet trenger du ikke mer enn 4-5 slag for å komme opp fra stranda på Omlidrogn.
Vi var en liten gjeng fra EBK på Omlid disse dagene, og vi kunne vel vært flere om det ikke hadde vært midt i fellesferien. Vindforholdene ga muligheter både for de drevne, og de mindre rutinerte, som Arnes niese Jenny, som her på bildet får instruksjon i trapesbruk av onkel. På slike dager er det mulig å gjøre store framskritt, og ikke minst den jevne vinden gjør Omlid til en bedre treningsarena enn f. eks. Sandsbukta. For alle som skal lære å plane i trapes og fotstropper, vannstarte eller jibbe, er Omlid i frisk bris en anbefaling verd. Når det øker på, og kulingen stivner, blir det straks litt mer krevende her.
På torsdagen ble det tatt en del bilder, og sju av dem er lagt ut i galleriet. for Brunlanes.
I tillegg har vi lagt ut samme antall på forumet. Logg deg inn og se!

1. juli
Nå er det ferie!
Også den siste dagen bød på fin-fine forhold og bra frammøte i julivarmen, men nå er vårsesongen ugjenkallelig over. Vannet i bukta er pisslunka nå, og våtdrakt strengt tatt unødvendig, så hvis vi bare kunne få et par sekundmeter ekstra med vind, er det fullt mulig å feriere på hjemlige trakter. Men fortsatt er det noen av oss som gjerne tar en fellestur i juli, og vi ber alle som har forslag og interesse om å delta på forumstråden.
På forumet har vi også lagt ut en bunke bilder fra den siste treningskvelden - i tillegg til de som fikk plass i galleriet for Sandsbukta.

29.juni
Siste treningsdag før ferien.
De siste onsdagene har det vært godt oppmøte og stor aktivitet på treningene i Sandsbukta. Førstkommende onsdag - 1. juli - er imidlertid siste sjanse før vi tar fellesferie. Meldingen fra meteorologene lover
sørøstlig vind, så det kan bli en trivelig sommeravslutning. Møt opp! Etter ferien starter vi i uke 31. Da blir det, som i fjor, et litt løsere opplegg mht tid og sted. Vi holder oss til lokale spots, og drar ikke lenger enn til Drammensfjorden, men vindretningen bestemmer hvor, og -styrken, når det blir trening.
Når det gjelder sommertur, er det meste i det blå, men vi har startet en tråd på forumet og ber dere delta med forslag til turmål. Tidspunkt vil selvsagt bli vurdert ut fra vindmeldingene, men 1. og evt. 2. uka i fellesferien er mest aktuelle (uke 28 og 29)

17. juni
Fin treningsdag og kursavslutning.

Endelig ble det en dag med vind i bukta, og i tillegg på en onsdag! For kursdeltakerne ble det i overkant friskt, men de som kom tok utfordringen på strak arm og gjennomførte ei full treningsøkt. Vi håper på flere slike dager framover, og bilder fra denne vil ganske snart bli å finne i galleriet for Sandsbukta.

14. juni
Kurset er vel i boks - nesten.

I løpet av de siste to dagene før fristen gikk ut, fikk vi fire kjappe påmeldinger, og kunne avvikle kurset med god margin, Været ble strålende, men som det gjerne gjør når nordavind møter solgangsrtrykk, så ble det heller dødt utover dagen. Lørdag valgte vi å flytte alt utstyret til Fiskumvannet, der Arne og Magnus gjorde en heroisk riggeinnsats før kursdeltakerne kom over etter teoriundervisning i Sandsbukta. Frode hadde fått påhengsmotoren i gang, og det trengtes, da de siste elevene måtte taues inn p.g.a. absolutt vindstille kl. 15.00.
Søndag var vindretningen mer vestlig, og styrken like daff såvel på Fiskum som i Sandsbukta (bildet), så vi valgte å holde oss i bukta. Det ble en liten økt med rigging og seiling til vinden igjen døde ut. For å gi litt bedre valuta for kursavgiften har vi derfor bestemt at også førstkommende onsdag blir kursdag. Det betyr ikke at ikke også andre kan møte på trening som vanlig, men kursdeltakere som kommer, har førsterett på klubbens utstyr. Evt. andre som trenger å låne, må stille bak i køen og ta det som blir til overs.
Bilder fra kursdagene er lagt ut i galleriene for Fiskumvannet og Sandsbukta.

11.juni
Siste frist - 12. juni, kl. 18.00!
Vi har så langt ikke klart å fylle minimumskvoten på 4 deltaker til grunnkurset 13. og 14. juni. Derfor må vi sette en frist for påmelding, slik at en eventuell avlysning kan kunngjøres innen forsvarlig tid. Eventuelle etternølere må derfor ha bestemt seg, og gitt melding til
Terje innen kl. 18.00, fredag, 12. juni. Kom igjen!

28. mai
KURS 13. og 14. juni.

Vanntemperaturen i Eikeren har nådd et akseptabelt nivå, og EBK arrangerer grunnkurs i brettseiling. Kurset legges opp såvel for grønne nybegynnere, som for de som har prøvd seg litt. Ut fra av den enkeltes nivå, vil vi trene på rigging av utstyr, startteknikker, seiling på rett kurs og vendinger. Kurset varer totalt 6 timer, og starter lørdag 13. juni 12.00. Vi kjører da til kl. 15.00. Det blir først litt rigging og teori på land (ca. en time) før vi går på vannet. Søndag 14. møter vi til samme tid, og bruker det meste av tida til seiling i praksis. Kurssted er som vanlig Sandsbukta nord i Eikeren.

For å unngå kaos i bukta må vi begrense antall deltakere til maks. 8. Vi har brett og rigger til alle, men de som har, kan selvsagt stille med eget. Vi har også et antall våtdrakter til disposisjon, men kan ikke garantere at alle finner en som passer akkurat, så det er en fordel om deltakerne har egne drakter. Vi satser på sol, varme og bris fra sør, men tar forbehold om utsettelse/ omberamming hvis vind- og værforhold blir helt umulige. Vi tar også et forbehold når det gjelder antall deltakere, og setter en minimumsgrense på fire påmeldte, men tror ikke det skal bli vanskelig å fylle kurset.

Prisen for kurset er satt til kr. 500.- pr. deltaker, med en rabatt på kr. 100.- for medlemmer av EBK. Betaling av kursavgift skjer ved oppmøte, og du kan samtidig tegne medlemskap i klubben, dersom du ønsker det. Påmelding skjer pr. e-post eller telefon til kursansvarlig Terje Bomann-Larsen, eller Knut Atle Johnsen dersom du bruker e-post i tidsrommet 3. - 6. juni. I tillegg til navn på deltaker må du oppgi et telefonnr. (helst mobil) som du kan nåes på. Trenger du å låne utstyr, vil vi også gjerne vite omtrent hvor mye du veier. Da kan vi lettere sette opp utstyr som passer deg. Deltakere med eget utstyr møter i god tid så man rekker å rigge opp før kursstart.

25. mai
Så prøver vi igjen
Mai går mot slutten, og temperaturen i luft og vann stiger. Stadig flere EBK-ere har vært på vannet i det siste, og det er på høy tid å starte onsdagstreningen i Sandsbukta. Onsdag 27. mai er det drilling av baut og jibb som står på programmet.

22. mai
Himmelfart på Omlid

Det ble kanskje ikke så mye himmelsprett i bokstavelig forstand - 8-10 m/sek. bygger ikke de råeste rampene - men det ble en fin fridag likevel. Bildet viser fire av de seks EBK-erne som hadde tatt turen til Vestfold. Fv: Sven, Henriette, Magne og Arne. I tillegg var Knut og Terje med. Det ble seilt med seilstørrelesr mellom 5,5 og 6 kvadrat, og tatt mange bra bilder. Noen av dem ligger i galleriet.

18. mai
Avlyst!
Da er det klart at det ikke blir samling i Sandsbukta førstkommende onsdag (20. mai). Grunnen er ganske enkelt at mange synes Eikeren fortsatt er for kald, og om man ikke har minst 5 mm våtdrakt eller tørrdrakt, er nok det en riktig vurdering. Vi utsetter derfor sesongstarten til 27. mai, og satser på at sommeren er her innen den tid. Siden to treningsdager faller bort, har vi revidert
treningsprogrammet noe.
Nå er det meldt sørlig vindretning og god temperatur flere dager denne uka, så det er selvsagt fullt mulig å ta en tur i bukta for alle som ønsker, men det vil altså ikke være noen som åpner containeren på onsdag.
- og til dem som ikke har oppdaget det: Vindmåleren er oppe og går igjen!

12. mai
Sesongstart
Som det framgår av tidligere nyhetsaker, har flere av oss vært i gang en stund, men i morgen er det første offisielle treningskveld i Sandsbukta. Eikeren er fortsatt kald, og det er ikke meldt all verdens vind, men litt solgang er det vel lov å håpe på. Tema for kvelden er rigging og trimming av utstyr, så det meste foregår uansett på land. Vi kommer til å sette opp endel klubbrigger, men alle er selvfølgelig velkomne til å ta med eget utstyr og få det rigget og trimmet etter læreboka.

10. mai
Dugnaden er unnagjort

Bare sju medlemmer stilte på dugnaden, men heldigvis hadde bonden kommet oss i forkjøpet og fjernet de store greinene som var falt ned fra furuene. Da gjensto det for oss å sage ned den siste skadde greina (Frode på bildet i midten), plukke opp småkvist og rake kongler som vanlig (t.h.). Ellers har vi gått gjennom containerne og registrert brett og annet innhold, samt ryddet ut gammelt skrot. Som en ser av bildet til venstre har vi også dekket den gamle urlen på den grønne containeren. Den nye blir malt på så snart den er aktiv.
Flere dugnadsbilder ligger her


9. mai
Tøft på Omlid
Knut, Arne og Terje tok årets første hardvindsøkt på Omlid, og som bildet viser var det vind så det holdt. Da vi kom ned i ett-tida var det regnbyger på gang, og vinden svingte både i styrke og på retning, men da det klarnet opp la den seg på sør-sørvest og økte fra ca. 12 til rundt 15 - 16 m/sek. På slutten var selv store karer nede på 4,2. Den velkjente Omlidchoppen er alltid rotete når kulingen blir stiv, men denne gangen var den mer kaotisk enn vi kan huske. Det ga selvsagt noen ramper for luftige hopp, men også mer anstrengende seiling en vi er vant til her. Men selv om enkelte foretrekker å starte hardvindsesongen med 12 m/sek og 5-kvadrat, var det greit å komme i gang. Når 5-kvadratføret forhåpentlig snart kommer, blir det "kakestykke" etter en dag som denne!

Siden webansvarlig var den første som kastet inn håndkleet, ble det noen fine bilder å legge ut på galleriet

4. mai
Tid for dugnad igjen
Førstkommende søndag (10. mai) er det klart for den årlige dugnaden i Sandsbukta. Som vanlig skal vi rydde stranda, og med den høye vannstanden vi har i Eikeren nå, er det ei ganske smal strandlinje å rake. Det som er spesielt i år er at snøen i vinter har vært så tung at kraftige grener har brukket av de store furuene i begge ender av stranda. Disse må kuttes opp og ryddes unna. Vi har allerede blitt lovet en motorsag, men er det flere som har en for hånden, så ta den gjerne med.
Noe annet som må gjøres er å male over den gamle urlen på den grønne containeren. ebk.forlie.com skal over i historien og erstattes med www.ebksurf.no . Den enkleste måten å gjøre det på er å dekke den gamle skriften med et hvitt felt, der den nye urlen kan males på med en farge. Er det noen som har rester av utendørsmaling i passende farger, så gi tilbakemelding til Terje innen torsdag denne uka.
Ellers tar du med rive, spade, grillmat og utstyr for seiling etterpå. Klubben holder som vanlig mineralvann og grill. Vel møtt!

25.april
Så er Eikeren åpnet!
EBKs faste åpningsteam (Knut og Terje) foretok seremonien under litt tvilsomme forhold lørdag 25. april. Etter hvert frisknet det på, og det ble noen gode legg med føttene i fotstroppene, men dagen vil ikke gå inn i klubbkrønikene som en av de store. Sol fra skyfri himmel hjalp nok til å bringe vindstyrken 2-3 m/sek over de lovede 4, så vi kom i plan med de største seilene. En fisker som hadde dradd ut kl. 06.30 kunne fortelle at det da hadde ligget en tynn skorpe med ny is innerst i bukta, så vanntemperaturen er neppe mer enn 2-3 grader. Men når sola skinner, lufttemperaturen er over 16 og man har god og varm drakt, er det egentlig bare behagelig å dyppe seg nedi i blant.
Det ble godt og vel halvannen time på vannet før vinden løyet. Da var vinterlankene også såpass såre at det egentlig var greitt å gi seg. Det er imidlertid meldt mer sørøst både søndag og mandag, så det kan bli flere økter ganske snart!

Bildet viser Knut klar for sesongstart, mens Terjes brett må vente til bildene er tatt. Flere av dem er lagt ut i galleriet

19. april
Husk Kick off!
Vi nærmer oss sesongstart, og førstkommende onsdag kl. 19.00 er det Kick off hos Arne på Raumyr. Påmelding skjer pr. tlf. 32736562 eller pr.
e-post Det blir pizza og mineralvann på klubbens regning. Du kan ellers lese mer her.

10. april

Isen går - det er vår!
Det har skjedd store ting på 14 dager: Snøsmeltingen har fylt opp Eikeren til noe som ligner normalvannstand, og mesteparten av innsjøen er isfri. I Sandsbukta er det åpent vann innerst, der det var tørrlagt for to uker siden, men som det neste bildet viser ligger det et belte av råtten is lenger ute i bukta. Dette strekker seg også inn i bukta ved Sundhaugen. Nedover mot Berga er det stort sett åpent vann, men det flyter noen flak med sørpe her og der, og for anledningen hadde ett av disse lagt seg til akkurat der. Med de temperaturutsiktene som meteorologene opererer med, vil Eikeren være godt seilbar i neste uke, og snøen på riggeplassen har ikke lenge igjen. Over påske er det vel bare å pakke bort skiutstyret og finne fram den varmeste drakta. Vi satser på Eikerensurf før Kick Off!

2. april
Treningsprogrammet er klart
For å få litt mer struktur på onsdagstreningene fram mot ferien, har vi i styret gått inn for å sette opp et treningsprogram. Siden nivået på medlemmene er ganske variert, og vi aldri helt vet hva vindgudene har å by på, er dette bare ment som et rammeverk som må fylles med innhold. Treningsprogrammet er lagt ut som vedlegg til det ordinære programmet, og du finner det her.

Motoren har kommet til rette!
Ellers har vi en gladmelding: Politiet har funnet motoren som ble stjålet fra containeren vår i høst. Bensintanken m/ledning mangler, men å erstatte den vil bli enliten utgift i forhold til å betale 5-6000.- for en ny motor. Disse pengene vil vi heller bruke på flytevester og våtdrakter til kursdeltakere og andre trengende.

21. mars
Vårt eget klubbforum på surfersinfo
Etter lange diskusjoner og flere meningsmålinger på hard core-lista har vi nå opprettet vårt eget diskusjonsforum. Det ligger på surfersinfo, men for å finne fram, må du klikke på dette ikonet, som du finner på startsiden her hos oss:

Vi håper selvsagt at flest mulig vil bruke forumet, men ønsker ikke at alle og enhver skal kunne smette innom og legge igjen hva det skal være. Det er derfor en betingelse at du A; er registrert bruker av surfersinfo, og B; har registrert deg som bruker av EBK-forum. De som pr. i dag står på denne lista (gå inn på "All Members", scroll ned til "EBK" og klikk på "Go!") er allerede ferdig registrert, og kan gå inn og både lese og skrive på forumet med det samme.

Alle andre gjør følgende: 1. Klikk på forumikonet på startsiden. Da kommer du inn på forumsiden, og kan lese innlegg. For å kunne svare på dem eller starte egen tråd (new topic) må du gå to skritt videre:
2. Klikk på "registrer" og kryss av for at du har lest og forstått reglene før du går videre og fyller ut feltene for brukernavn, displaynavn (nick), passord og e-postadresse. Så fyller du inn koden nederst til venstre, og klikker på "Submit my registration". Da er du registrert surfersinfobruker, og har tilgang på alle fasiliteter som bl.a. "Surfedagbok" og bildeseriene i "Nils Trickhjørne" - bare ikke EBK-forum.
3. Send en mail til Magne, med kopi til Terje der du melder deg som bruker av EBK-forum. Da er du i mål, og når denne lille jobben er gjort, er forumet svært lett tilgjengelig: Ett museklikk for å lese - to til for å logge deg inn og skrive.

For ikke å utelukke EBK-venner som ikke er medlemmer, lar vi forumet være åpent for alle surfersinfobrukere som også registrerer seg som brukere av EBK-forum. Er du allerede registrert på surfersinfo og i tillegg ønsker å kommunisere med oss på vårt eget forum, trenger du bare gjennomføre pkt. 3 i prosedyren. Vi sjekker verken om du står på medlemslista, eller har betalt kontingent!

3. februar
Bli med på idédugnad!
Vi har i dag sendt ut en mail til alle som har tegnet seg på EBKs mailingliste "EBK hard core" med en oppfordring om å bidra med konstruktive innspill til programmet for 2009. Dette skal styrebehandles i slutten av februar, og legges ut på hjemmesiden som vanlig i månedskiftet. Om du ikke står på hard core-lista, men likevel har synspunkter på hva vi bør gjøre i kommende sesong, kan du sende en mail til web-ansvarlig for mer info. Du kan selvsagt også be om å bli ført opp på mailinglista for den harde kjernen, og få all informasjon rett i mailboksen. Fristen for forslag og innspill til programmet er satt til 24.02.

30. januar

Eikeren fryser til
Vi har så langt i år hatt noe som minner om god, gammeldags vinter, og i slutten av januar har isen begynt å legge seg på Eikeren. Det grunne Fiskumvannet er som vanlig islagt på denne tida, men i det strømsterke sundet under brua er det alltid ei åpen råk. På Eikerensida ligger isen i bukta inn mot Sundhaugen, og som bilde nr. 2 viser, ut til odden der Sandsbukta ligger inn til venstre. Sandsbukta er tilfrosset aller innerst, men det ser ut til at båtrampa har vært i bruk ganske nylig, så isen her er ung og tynn. Med mindre det blir en lang og streng kuldeperiode i februar er det lite trolig at hele innsjøen fryser til, og da skal det ikke så mange gode vårdager med sol og sønnavind til for å bryte opp og smelte bort isen. De senere årene har Sandsbukta vært isfri i god tid før sesongstart, og vi tror det blir slik i år også.

22. januar

Årsmøtet - greit avviklet.
Årsmøtet på Vestfossen barneskole gikk som vanlig greit. Årsberetning, regnskap og budsjett ble godkjent med mindre korreksjoner. Vi regner med et lite underskudd fordi vi må kjøpe ny motor til gummibåten, og forsikringsoppgjøret neppe dekker hele kjøpet, men siden vi har bra med penger på bok, er dette til å leve med. Valget gikk også raskt unna, og den eneste forandringen i forhold til det gamle styret, blir at Frode Fekjær Nilsson overtar som materialforvalter etter Ken Thomas Andersen. Simen Myhra erstatter Frode i valgkomitéen.
Det nye styrets første oppgave blir nå å sette seg ned og lage et program for sesongen 2009. Det, og det offisielle årsmøtereferatet blir som vanlig lagt ut på hjemmesida så snart de er klare.
Årsmøtereferatet finner du her.

5. januar
Årsmøtet på Vestfossen Barneskole 21. januar.
Årsmøtet blir avholdt onsdag 21. januar kl. 19.30 på Vestfossen Barneskole (rødt kryss på kartet til venstre). Offisiell innkalling er sendt ut pr. e-post til dem som står på vår mailingliste og pr. damppost til alle andre. I tillegg til de ordinære klubbsakene; årsberetning, regnskap/budsjett og valg, blir det som vanlig bevertning med pizza og mineralvann. Litt underholdning får vi også tid til, som vanlig i form av inspirerende video. Heller ikke i år står de store sakene på dagsordenen, og vi regner med å bli ferdig til anstendig tid.

De siste to årene har vi fokusert spesielt på å øke aktiviteten i klubben, særlig med tanke på å få flere opp på et nivå der man behersker hard vind og små brett. Sesongen ga 2008 ga ikke så mange hardvindsdager som vi hadde ønsket oss, men vi synes likevel vi tok noen skritt i riktig retning. Det var også bedre frammøte på de lokale treningskveldene enn året før. Å la vindprognosene i noen grad styre treningstid og -steder etter ferien viste seg her å være et godt trekk. Men vi kan sikkert bli bedre, og derfor er det viktig at så mange som mulig kommer med sine tilbakemeldinger - ros eller ris - og deltar i diskusjonen. Også i år vil vi sette av litt tid til denne når de ordinære sakene er i boks.

I løpet av vinteren vil så det kommende styret sette seg ned og legge opp programmet for 2009, og vi håper årsmøtet også blir et forum for gode ideer og innspill som kan være til hjelp i denne jobben!


til toppen
til startsiden