EBK, Siste
NyhetsarkivHar du nyhetstoff? kontakt Terje Bomann-Larsen.

til startsiden


31. desember

2008 er over, men minnene lever. Scroll deg nedover og drøm deg tilbake!

29. november
Tid og sted for årsmøtet.
Da er det klart at vi får bruke vårt "faste" lokale på Vestfossen barneskole onsdag den 21. januar. Årsmøtene våre er som regel ganske strukturerte, så vi setter mørestart til 19.30, og regner likvel med å være ferdige med god margin til sengetid. Da regner vi med at også de som jobber seint og har langt å kjøre har en reell mulighet til å komme. Offisiell innkallelse kommer selvsagt til hver og en over nyttår, men dere kan jo begynne å tenke på eventuelle gode forslag til sakslista.

21. november
Innbrudd i Sandsbukta
Sist det skjedde, var tidlig på nittitallet, men nå har vi igjen hatt innbrudd i containerne i Sandsbukta. Utrustet med skjærebrenner har foretaksomme sjeler tatt seg bryet med å kutte over hengelåsene til begge containerne på jakt etter omsettelige verdier. Nå er det ikke mye vi har av den slags, men nå som sist er det påhengsmotoren med bensintank som har forsvunnet. Alt som befinner seg i containerne er selvsagt fullverdiforsikret, så vi lider ikke økonomisk tap, men ergerlig er det selvsagt, og vi vurderer å ha motoren i vinteropplag annensteds i framtida.
Som bildet viser er begge hengelåsene ødelagt, og det betyr selvsagt også at nøklene som noen medlemmer har fått utlevert er verdiløse. De som har betalt depositum for disse, vil få refundert beløpet, og må melde sin interesse igjen ved sesongstart om de fortsatt ønsker å disponere nøkkel til den grønne containeren.

16. november
Vinterlagring - og siste helg med gjengen?
Meteorologene lovte store ting for denne helga. Gislefoss & Co helgarderte til og med med sterk kuling 20 m/sek på Vestfoldkysten, og lokket de mest ivrige EBK-erne til å plukke fram småsakene og trekke til Omlid. Det ble en skuffelse. Riktignok bikket vinden kulingmerket så vidt, i ca. 20 minutter, men mesteparten av tida var det en kamp å presse seg i plan med 7-kvadrat. Stort nærmere skivebom er det vanskelig å komme, og kanskje ble det siste turen i år. Noen bilder ble det likevel, så vi fikk fylt opp Brunlanesgalleriet. Neste helg er det meldt kulde og nordavær, og vi kan kanskje håpe at skiføret kommer tilbake.

Nytt brett
Men ikke så galt at det ikke er godt for noe: De som husker godt vil kanskje minnes at vi ikke hadde budsjettert med utgifter til større nyanskaffelser i år, men hadde satt av kr. 2000.- til mindre innkjøp. Disse har vi ikke brukt opp, og da det dukket opp et tilbud på en Bic Techno 283 (152 liter) til lusne kr. 750.- ble det nytt brett likevel - og det uten at vi går ut over budsjettrammene. Brettet lå klart til avhenting i Helgeroa og fikk plass i Knuts rommelige surfmobil på hjemturen fra Omlid. Bicen framstår som velbrukt, men hel og uskadd (bildet), og blir et fint tilskudd for lette nybegynnere, og tyngre seilere som vil ta et skritt videre. Techno 283 var i sin tid et av de første serieproduserte såkalte widebodies, og scoret høyt på magasintestene rundt årtusenskiftet. Selv om nyere generasjoner er enda litt kortere og bredere, er dette fortsatt et ganske moderne brett. Det ligger nå i vinteropplag sammen med de andre klubbrettene, og vi har også rigget ned seilene og klargjort øvrig utstyr for vinterlagring. Nå mangler bare en god slump med musegift, så kan kulda og snøen komme.
Vi gjør også oppmerksom på at selv om
"Vind? Hvor?" har tatt vinterpause, så oppdateres kildene stadig, så de som måtte ha behov kan fortsatt lage sine egne vindprognoser.

9. november
Det finnes ikke dårlig vær...
- bare dårlige klær! Vel, 9, november var det tid for å teste om det er hold i ordtaket. 6 grader i lufta, omtrent det samme i vannet, og øs, pøs regnvær, og selv om riggeplassen på det nærmeste var snøfri, er vel ikke det akkurat hva de fleste av oss anser som drømmeføre. Webansvarlig var dessuten i god gang med skisesongen etter to dager på vinterføre forrige helg, så hvorfor skulle han seile i Sandsbukta på en slik dag - mutters alene og under marginale vindforhold? Gal? Ja, kanskje det også, men snarere drevet av en barnslig nysgjerrighet på å teste ny tørrdrakt under forhold der 5 mm våtdrakt ville være i overkant guffent å seile med.

Om noen skulle lure på hvordan det fungerte, så ligger et mer omfattende referat under "Tips & Tricks"

5. november
Sesongen 2008 går mot slutten - hvordan var den?
"Verste i manns minne!" er uttrykk som har vært brukt, men mannens minne rekker som kjent ikke særlig langt. Riktig nok har vi vært bortskjemt med vindfulle sesonger på rekke og rad , og folk som de siste årene har registrert 30 dager med planevind har i år slitt med å komme over 20. Men ser vi litt bak det kalde tallene, blir bildet litt mer nyansert. Selv om webansvarlig må tilbake til 2002 for å finne en sesong med færre seildager (= planevind med ca. 7 m/sek. el. mer), har det vært relativt mange riktig gode dager, dvs. muligheter til å bruke de minste brettene. Særlig på Omlid har det vært sinkerføre både i juli, august og september, og Arnes hopp utenfor Seilerhytta i Viksfjorden sist i oktober, kan stå som bilde på en OK sesong på Vestfoldkysten generelt. Det gjorde det også lettere å døyve at Bausje (Lista) ble stengt for all surfing i sommer.
Det er særlig på Eikeren det har blåst lite i år. Antall dager med 7-8 sekundmeter solgangsbris har vært sparsomme, men det betyr ikke at Eikeren har vært bare dårlig. Vi har nemlig hatt ganske mange dager med 3-5 m/sek. og de har gitt fine treningsforhold for alle som ennå ikke er helt klare for kuling. At en del av hardvindsfrikerne har stukket utpå og moret seg med lettvindstriksing har også høynet nivået på treningskveldene. Vi kan dermed konstatere at aktiviteten i Sandsbukta har vært gjennomgående bedre enn i fjor, og at flere av våre "runner ups" som f.eks. Sofie (t.h.) har gjort gode framskritt.
Men ikke bare vindforholdene har bidratt til bedre oppslutning om treningskveldene i bukta. Også de tiltakene vi ble enige om på årsmøtet har hatt god effekt. "Vind? Hvor"-tjenesten på hjemmesidene har blitt flittig brukt, og det var et lurt trekk å "flekse" med treningstider og -steder etter ferien. Riktig nok ble de fleste treningene avholdt i Sandsbukta, men ofte på dager med bedre vindforhold enn den aktuelle onsdagen kunne by på. Sist, men ikke minst mener vi at mailinglista "EBK hard core" har bidratt til bedre kommunikasjon mellom de aktive seilerne, og kanskje til å få noen til å komme seg oftere på vannet. Vi er på riktig vei mht rekruttering og opplæring, og med i dette bildet hører også at begynnerkurset hadde den største deltakelsen siden 2004.

Styret har også begynt å tenke på årsmøtet, og har satt 21.01. 2009 som en uoffisiell dato. Uoffisiell er den inntil vi får bekreftet at vi kan bruke vårt faste lokale på Vestfossen barneskole denne onsdagskvelden. Offisiell innbydelse følger selvfølgelig senere, men hold av denne kvelden!

Siden det ikke er så mange som seiler lenger, kommer vi til å gi vindkomiteen vinterferie. "Vind? Hvor?" vil bli oppdatert med ny prognose kommende helg, men så vil tjenesten gå i dvale til utpå vårparten. Det samme gjelder vindmåleren på Eikeren, men vi lar den gå fram til 1. desember.

27. oktober
Ny Vestfoldspot - nytt galleri!
25. oktober dro en ekspedisjon fra EBK til Vestfoldkysten for å friste kulingen som var i overkant av stiv, og samtidig sjekke ut en spot vi lenge har snakket om. Knut, Arne og Terje ankom Seilerhytta i Viksfjorden litt før kl. 13.00, og rigget brettene med seilstørrelser fra 4,5 til 4,1 m2. Men bare to av brettene ble sjøsatt, for det viste seg at Terje (den slomsen) bare hadde en sko i bagen. Dermed ble det ingen seiling, men han hadde husket kameraet, så det ble ganske mange bilder. Plassen var allerede presset, med spots som Omlid, Omre, Hvasser, Skallevoll og Ringshaug på samme galleriet, så webansvarlig har nå delt Vestfold i to, der seilestedene på Brunlanes (Omre, Omlid og evt. flere som måtte komme) har fått sitt eget galleri, mens resten av fylket blir plassert i et annet. Det nye galleriet finner du her.
Siden vi har flyttet bildene fra Tønsbergdistriktet over til det nye, ble det litt plass til overs i det galleriet for Brunlanes, så
der har vi lagt ut noen flere bilder fra 27. september. Alle de nye bildene er selvsagt i stort format, og kan sees som slideshow!

22. oktober
Høst på Eikeren.
Det går mot slutten av oktober, og endelig er det høststormer på gang. Mandag den 20. fikk vi en liten forsmak på hjemmebane, men noen riktig "Big Day" ble det ikke. Dertil var vinden for ujevn, noe den gjerne blir når den ikke er ren sørøst. Det ble på mange måter et valg mellom å seile underrigget på stort brett, eller overrigget på et lite. Uansett blir det noen problemer når vindstyrken svinger mellom 5 m/sek. i hullene og opp mot 15 i de hardeste kastene. Likevel var det en god dag, og som bildet viser var det mye smått som kom ut av brettbager og seilposer. Arne og Rune diskuterer hva som funker, og hva som ikke gjør det. Vi har selvsagt tatt noen bilder fra seansen, og de finner du som vanlig i
galleriet.

- Og fortsatt pumper lavtrykkene stadig nye doser med kuling og storm mot våre kyster. Kanskje er vi heldige og får noen midt i fleisen på Eikeren, og hvis ikke er det fortsatt mulig å dra til kysten i helgene. Det er ennå en måneds tid til vi oppsummerer sesongen 2008!

13. oktober
Nye - og større bilder!
Så ble det en helg med vind og Vestfoldturer igjen. Lørdag dro Arne, Knut og Terje til Hvasser (bildet), der det var strålende vær og 6-kvadratføre. Terje presterte å herpe seilet såpass at han havnet på "pressetribunen" etter relativt kort tid på vannet, og dermed ble det en del nye bilder til
Vestfoldgalleriet. Det var forsåvidt på høy tid, da bildene som lå under "Tønsbergdistriktet" begynte å dra på årene. Dagen etter var Sven og Magne på Omlid, og vi har også lagt ut et par bilder fra den seansen.

Felles for alle de nye bildene er at de er lagt ut i betydelig større format enn tidligere. Det skyldes for det første at vi regner med at alle etter hvert har fått bredbånd, og for det andre at vi har betydelig bedre plass på webhotellet der hjemmesidene nå ligger. Formatet er beregnet slik at de bredeste bildene er akkurat like brede som startsiden. Da fyller de formatet uten at det blir nødvendig å scrolle, selv på en liten skjerm. Om noen likevel skulle ha problemer, er det lov å gi tilbakemeldinger til webansvarlig.

7. oktober
Tur til kysten lørdag - og evt. søndag?
Igjen varter værmelderne opp med gode prognoser for helga, men denne gangen er det mer stabilitet i meldingene enn foran helga som var. Nå er det fortsatt langt fram, men det tegner til å bli sørvestvind på Vestfoldkysten både fredag, lørdag og søndag. Temperaturen skal også stige, så det kan bli trivelige dager. Vi legger ut prognose på "Vind? Hvor?" torsdag kveld, med nærmere forslag til tid og sted. Meld din interesse om du er interessert i å være med på fellesturer en eller flere dager.

Resultat av rundspørringen
Mens vi venter på vind har vi kjørt en liten rundspørring blant de av våre medlemmer som har satt seg opp på EBK hard core-lista, for å sjekke ut aktiviteten nå når vi nærmer oss seinhøst og vinter, samt få en oversikt over bruken av vårt nye tilbud: "Vind? Hvor?". Litt over halvparten svarte, og av dem igjen var de fleste innstilt på å fortsette sesongen utover den offisiell sesongavslutningen midt i september. Med ett unntak svarte samtlige at de brukte tjenesten "Vind? Hvor?" i større eller mindre grad. Vi kommer derfor til å gjøre denne permanent. Nå blir prognosen bare lagt ut i forkant av helgene, og når vi går inn i julemåneden tar vi vinterferie, men starter opp igjen når temperaturen stiger og Eikeren er isfri til våren.

28.september


God helg!
Nei, det er ikke et forsinket ønske, men en treffende beskrivelse av to etterlengtede godvindsdager, som til overmål innfant seg på lørdag og søndag. De var også varslet lang tid i forveien, så vi hadde tid til å forberede oss og glede oss som småunger til julaften.
Lørdagen var det duket for klassisk Omlidføre, og selv om kulingen aldri ble stiv, kom vinden opp i 10-11 m/sek. og ga god trøkk i 6-kvadratene og airtime på småbrettene. Bildene viser f.v.: Arne på vei ut - og opp! - og Terje på vei inn i en jibb.
Søndag var det ikke meldt så mye, men når yr.no og windguru sier 4 m/sek og retningen stemmer, så blir det fort det dobbelte på Berga. Det forutså vi, og slik ble det. Selv om retningen aldri ble helt perfekt, og vinden kom og gikk litt, ble det kvalitetstid også her. Bilder fra Bergadagen er lagt ut i galleriet.

24. september

Tur til Omlid lørdag - Berga på søndag?
Endelig ser det ut til å gå vår vei igjen. Meldingene har vært stabile hele uka, og både yr.no og windguru synes enige om at det blir sørvest på kysten lørdag, og nordvest på søndag. Det er ikke meldt ekstremvind noen av dagene, men ca. 10 m/sek på Omlid lørdag, og 7 på Berga søndag. Dersom det blir grunnvinden, og retningen stemmer, kan det fort bli mulig å seile go´brettet med 4,7-kvadrat som Magne gjør på dette bildet fra i fjor.
Når det gjelder adkomst til Omlid, er porten til campingen stengt på denne tida av året, men vi kan få låne et nøkkelkort så vi kommer oss inn. Det kan derfor være greit om vi som har tenkt oss nedover blir enige om tidspunkt for avreise/ ankomst. Det greieste er å melde seg på pr
mail, evt sms til Terje. Vi følger selvsagt værmeldingene time for time fram mot helga, og avlyser dersom det ikke blir vind, og gir eventuelt beskjed til alle som har meldt seg.

I morgen kveld legger vi også ut ny prognose på "Vind? Hvor?, men det kommer vi nå bare til å gjøre i forkant av helgene, siden det er slutt på de faste treningskveldene i uka og ettermiddagene blir kortere og kortere. Helgevarselet fortsetter vi med et par måneder til - eller til skiføret legger seg.

16. september
Siste trening før vinteren.
Da har vi passert halvveis i september, og siste ukentlige trening blir onsdag den 17. Det ser ikke særlig lovende ut med hensyn til vind, men det lille som kommer ser ut til å komme fra sør, så vi kan jo håpe...
Bortsett fra noen kremdager på Omlid, har denne sesongen så langt vært heller vindfattig, men selv om vi avslutter den offisielle delen av den, er det fortsatt mulig å seile, kanskje et par måneder til på Eikeren, og enda lenger på kysten. Ennå kan det komme noen friske høststormer, så vi kommer til å fortsette å legge ut vindprognoser på "Vind? Hvor?" og sende ut meldinger til hard core-folket når vi ser muligheter til å dra på tur.

8.september
NM i Formula
Vi har fått en henvendelse angående Norgesmesterskapet i Formula Windsurfing som arrangeres av Drøbaksund seilforening 20. - 21. september. Nå er det vel heller få av våre medlemmer som disponerer utstyr for denne disiplinen, men alle som måtte være interessert kan lese mer om arrangementet her.

4. september
Sterk oppgradering av "Vind? Hvor?"!
- Nei, det er ikke vindmeldingene som er oppgradert, men vår vindside. At det finnes flinke folk i EBK er ingen hemmelighet, og kreativiteten øker når ukene går uten seilbar vind. Denne gangen er det Magne som har satt seg ned og gjort en banebrytende innsats for hjemmesidene våre. De fleste er vel etter hvert kjent med våre vindprognoser under vignetten "Vind? Hvor?", men alle er vel ikke like kjent med kildene vi bygger våre mer eller mindre treffsikre prognoser på. Nå ligger de her, samlet under ikonet "våre kilder" nederst på siden. Windguru, Windfinder og yr.no med tredagers varsel for alle våre viktigste seilesteder, og de oppdaterer seg kontinuerlig! Godt jobba, Magne!

31. august
Klar for mandagstrening?
Det er tre uker siden forrige nyhetsak, og noen lurer kanskje på om vi har lagt ned virksomheten? Nei da, men vindgudene gir oss ikke mye å skrive om for tida. Sist uke hadde vi et håp om å få til en god torsdagsøkt på Berga, men - neida. Magne, som kom først, fikk riktig nok en halvtime med planing, men for alle som kom senere (og som bildet viser var det en del) ble det en klassisk bomtur. Men den som gir seg er en dritt, og denne uka ser det ut til å by seg en mulighet allerede på mandag. Meldingene sier sørøst, og med sol og et lavtrykk som presser på i bakkant, kan det fort bli mulig å plane litt igjen. Vinden skal være på sitt beste fra 16 til 18.00, så det er ingen grunn til å endre frammøtetidspunktet, men det kan nok være lurt å være litt tidlig ute.

Mandagen kommer litt tidlig i forhold til vindprognosen for kommende uke, men resten av uka er heller tvilsom når det gjelder lokale spots. Tirsdag - og/eller onsdag - kan det det derimot være en idé å avspasere etter lunsj og stikke til Omlid? Webansvarlig kan fikse adgangskort, så vi kan fortsatt kjøre til riggeplassen selv om bommen skulle være stengt. Men først sier vi altså vel møtt til trening i Sandsbukta den første høstdagen i 2008!

8. august
Gratulerer med dagen!
08.08.08 er det åpning av OL i Beijing - uten EBK-ere denne gang, men 08.08.80, ble klubben vår stiftet. Vi feirer dermed vår 28-årsdag i dag, og i løpet av disse årene har vi faktisk deltatt i to OL. Begge gangene var vi representert ved Jorunn Horgen, og i Barcelona 1992 var hun flaggbærer for den norske troppen. Det endte den gang med en 8. plass til slutt, men i Atlanta 1996 var hun oppe og snuste på bronsen. Hun hadde den så å si i lomma, til meldingen kom om at hun var disket for tjuvstart i den siste seilasen. Den beskjeden delte hun med svært mange andre i feltet, og avgjørelsen var vel heller tvilsom. Til slutt ble hun stående med en 5. plass.
- og med selvbygget brett!
Vi har ingen i EBK i dag som umiddelbart kan ta opp arven etter Jorunn, men kanskje i neste generasjon - her representert ved Ivar som prøvesitter pappas nyeste byggverk. Slalåmbrettet er inspirert av Starboard iSonic, og dermed er vel målsettingen å bli raskest på Eikeren. Dekor og utstyr må vel betegnes som minimalistisk, men det skal bli spennende å se det i planefart. Første test var lettvindstriksing på siste onsdagstrening. Det var vel ikke akkurat en disiplin Rune hadde i tankene...

28. juli
Da er vi i gang igjen.
Onsdag 30. juli er vi i gang med våre ukentlige treningskvelder igjen. Vi vil utover høsten være mer fleksible mht til tid og sted, men slik meldingen ser ut denne uka, er det ingen grunn til å flytte førstkommende trening fra Sandsbukta. Selv om det er trykkende varmt om dagen, og det ikke er meldt all verdens vind, kan det bli gode treningsforhold i bukta. Bildet til venstre viser Ingrid på inntur etter en grei økt sist søndag. Meldingen fra yr.no lød på 2 m/sek, men lokal termikk hjalp vindstyrken opp i 5-6 m/sek. i kastene, og de ble flere gode legg der en lettvekter med 5,7 m2 kunne stå i fotstroppene og nyte planefarten. Våtdrakt er, som man ser, helt overflødig nå.

Når det gjelder beramming av treningsdager og -steder i tida framover, blir disse kunngjort på siden "Vind? Hvor?" mandag kveld hver uke framover. Så følg med - og vel møtt til trening i Sandsbukta førstkommende onsdag kl. 17.00!

25. juli
Bare Knut dro til Lista - bedre vind på Vestfoldkysten.
Det ble ingen fellestur til Lista i år, men Knut hadde leid hus, og tok likevel turen i uke 29. Det ble mange brukbare seiledager med slalåmutstyr bak moloen i Tjørvehavn (bilde 1), men ikke helt hva vi har vært vant til på disse kanter de senere årene.
En av grunnene til at ikke flere dro sørover, var at den samme uka bød på flere flotte dager med liten kuling og 5.0-forhold på Omlid. Flere EBK-ere hadde en eller flere gode seiledager her, og på andre mer nærliggende spots. Kanskje hadde det sett annnerledes ut om vi hadde fått seile på Bausje, men vi får bare håpe de rette myndigheter tar til vettet neste år. Når først galt skulle være, kan man jo si det var godt at godvinden kom øst for Lindesnes denne gangen. Bilde 2 viser Magne med 4,7 m2.
Fellesferien går nå ubønnhørlig mot slutten, og f.o.m. førstkommende onsdag er det klubbsamlinger igjen. Om ikke værprofetene skulle endre alt for mye på vindprognosene, blir det som vanlig i Sandsbukta kl. 17.00. Vi legger ut endelig beskjed på "Vind? Hvor?" mandag kveld.

8.juli
Dårlige vindmeldinger - Listaturen utsatt.
Prognosene for denne uka er ikke særlig oppløftende mht. godvind på Lista. Det er bare meldt rundt 6 m/sek på det meste, og retningen er hovedsaklig sørvest. Først til helga er det meldt noe mer og nordvestlig retning. Vi velger derfor å avvente og se om det blir bedre i uke 29. Knut vil i alle fall reise ned på lørdag, og blir en uke i området. Han vil dermed kunne oppdatere alle interesserte om forholdene. Du treffer ham på mob. 928 48 758.

Så er det avgjort
- det blir ikke seiling på Bausje i år - med mindre DN får ut fingeren rimelig raskt... Nedenstående tekst vil bli slått opp i Nordhasselvika 07.07., og dermed får vi konsentrere oss om Flætten og Renna på nordvest. Nå ser det ut til at vi i første omgang får en kraftig dose med østavind, og da er det andre spots som gjelder. Du kan sjekke hvilke som er lovlige her. ( Grønt er OK, Rødt er forbudt område)

BRETTSEILING I NORDHASSELVIKA
I påvente av Direktoratet for Naturforvaltnings vurdering av prøveording med sommerseiling i Nordhasselvika er brettseiling, kiting og bølgesurfing forbudt i Nordhasselvika fuglefredningsområde. Forbudet omfatter alle fuglefredningsområdene på Listastrendene. Liststrandene landskapsvernområde er ikke omfattet. Forbudet er av hensyn til fuglelivet. For mer informasjon ta kontakt på:

Fylkesmannen i Vest-Agder 38176000
Statens Naturoppsyn 91836570

2. juli
Mye folk på siste trening før fellesferien
For første gang i år ble det registrert et tosifret antall brett i bukta. Kanskje ikke så rart, da både vær, temperatur og vindforhold kunne passe de fleste. Vindmåleren viste at det blåste jevnt over ca. 6 m/sek., og de som hadde vært lure nok til å ta med de største seilene kunne plane jevnt og trutt ute på Eikeren. For de fleste ble det litt mer til og fra, men på den andre siden ble det aldri for røft for de mindre øvede, og det var ekstra hyggelig å se at noen av elevene fra kurset i juni var utpå og klarte seg bra.
På bildet ser vi Magne utøve lettvindsfreestyle uten å vekke nevneverdig interesse hos jentene i bakgrunnen. Flere bilder blir lagt ut i galleriet til helga.

Langtidsvarselet for første uka i fellesferien (28) er forøvrig ganske optimistisk, i hvertfall når de gjelder 2. halvdel, og hvis vi våger å stole på yr.no. De melder nordvest frisk bris og liten kuling fra onsdag og ut uka. Tidlig å si noe sikkert ennå, selvfølgelig, og vi kommer tilbake med mer oppdatert prognose i løpet av kommende helg.

1. juli
Lære helitack før ferien?
Helitack er en freestyleøvelse som også er nyttig for freeridere å kunne. Noen av våre medlemmer begynner å få godt tak på den allerede, og en av dem er Magne som har sagt seg beredt til å gi et lynkurs for alle interesserte. Møt opp på onsdag kl. 17.00 og prøv på noe nytt! Det er helt OK badevann i Sandsbukta nå.

30. juni
Lista neste.
Vi går også i år for en fellestur til Lista. Dette til tross for at det er små sjanser for at vi får seile på Bausje. Direktoratet for Naturforvaltning har som kjent satt til side Fylkesmannens dispensasjon, og selv om både vi og andre har påklaget dette vedtaket, er det ikke all verdens håp om rask saksbehandling i DN-byråkratiet. Men vi har andre muligheter i området. Teltplassen i Nordhasselvika kan vi forsatt benytte, og det finnes to alternativer:
Som navnet antyder er "Flætten" en flattvannspot som ligger skjermet av moloen ved Borhaug. Her har det vært arrangert Norges Cup i freestyle, men spoten er like godt egnet for speed- og slalåmseiling. Utenfor - nordvest for moloen - finner du "Pisserenna" der du kan teste dine ferdigheter i bølgene.
Vindsikkerheten og -stabiliteten på disse spotene like god eller bedre enn på Bausje, men ulempen er at vi ikke kan ha utstyret liggende ferdigrigget foran teltåpningen. Vi synes likevel vi skal gi området en sjanse, og de første satser på å dra nedover den 6. juli, om vindgudene vil. Det er foreløpig for tidlig å legge ut prognoser, men vi satser som vanlig på sol og solid høytrykk over de britiske øyer. Da blir det trøkk i nordvesten!
Kontaktpersoner for turen er Knut, Arne eller Terje.

2. Juli - siste trening før ferien.
Førstkommende onsdag samles vi for siste gang før fellesferien i Sandsbukta. Det er meldt sol, varme og sørlig vind, så det er ingen grunn til ikke å møte! Etter ferien fortsetter vi med ukentlige treninger, men vil prøve med en mer fleksibel ordning der vindprognosene i noen grad vil bestemme tid og sted.

27. juni
Kurset vel i havn
Det ble en litt kronglete gjennomføring av årets kurs. Søndagen bød på de dårligste forholdene i manns minne. Kjølig vær og heftige regnbyger kan vi leve med, men selv nybegynnere må ha et minimum av vind! Etter at riggingen, teoridelen og lunsjen var unnagjort, ble det bare venting. Til slutt måtte vi avbryte og legge inn en ekstra kveldsøkt i stedet. På mandag var det i og for seg grei vind, men den kom fra vest-nordvest, og siden deltakerne nå fikk sin første tur på vannet, måtte vi holde båten klar. Den fikk vi da også god bruk for. Deltakerne fikk likevel seilt, men det er vanskelig å instruere når de er spredt over "halve Eikeren". Heldigvis fikk vi gode forhold den siste kvelden, med moderat sønnavind inn i bukta (bildet). Da fikk også alle seks deltakere etter hvert god dreis på seilinga, og var til slutt godt fornøyd med utbyttet av kurset. Flere bilder er lagt ut i galleriet.

Innimellom kursdagene fikk vi også en bra dag med nordvest. Noen bilder fra den er lagt ut på galleriet for Berga.

23. juni
Berga er åpnet!
Det tok sin tid før det ble Bergaforhold i år, men 21. juni var Arne og Terje på plass for å teste nordvesten. For Arne var det mer som skulle testes, nemlig en helt ny NP Excess 6,9. (bildet). Til å begynne med var det i minste laget, men etterhvert økte det på til nærmere 10 m/sek., og det ble trøkk så det holdt. Til sammen ble det i underkant av to timers seiling under fine forhold. Det ser forøvrig ut til å bli mer: Allerede i morgen (tirsdag) er det meldt stødig nordvest det meste av dagen, så da kan det kanskje bli mulig å seile noe mindre enn 6,9? Vi har også lagt ut en stripe bilder i
galleriet.

Vinden uteble.
Om lørdagen var bra, var søndagen desto dårligere, og vi måtte for første gang i historien avbryte et nybegynnerkurs p.g.a. vindmangel. Det tapte blir tatt igjen i løpet av uka, og vi kommer tilbake med rapport og bilder da.


04. juni
KURS 22. og 23. juni.
Vanntemperaturen i Eikeren har nådd et akseptabelt nivå, og EBK arrangerer grunnkurs i brettseiling. Kurset legges opp såvel for grønne nybegynnere, som for de som har prøvd seg litt. Ut fra av den enkeltes nivå, vil vi trene på rigging av utstyr, startteknikker, seiling på rett kurs og vendinger. Kurset varer totalt 6 timer, og starter søndag 22. juni 12.00. Vi kjører da til kl. 16.00, og fortsetter med en kveldsøkt 23. juni (kl. 17.00 - 19.00). Kurssted er som vanlig
Sandsbukta nord i Eikeren.

For å unngå kaos i bukta må vi begrense antall deltakere til maks. 8. Vi har brett og rigger til alle, men de som har, kan selvsagt stille med eget. Vi har også et antall våtdrakter til disposisjon, men disse er dessverre ikke av aller beste kvalitet, så det er en fordel om deltakerne har egne drakter. Vi satser på; sol, varme og bris fra sør, men tar forbehold om utsettelse/ omberamming hvis vind- og værforhold blir helt umulige. Vi tar også et forbehold når det gjelder antall deltakere, og setter en minimumsgrense på fire.

Prisen for kurset er satt til kr. 500.- pr. deltaker, med en rabatt på kr. 100.- for medlemmer av EBK. Betaling av kursavgift skjer ved oppmøte, og du kan samtidig tegne medlemskap i klubben, dersom du ønsker det. Påmelding skjer pr. e-post eller telefon til kursansvarlig Terje Bomann-Larsen, og i tillegg til navn på deltaker må du oppgi et telefonnr. (helst mobil) som du kan nåes på. Trenger du å låne utstyr, vil vi også gjerne vite omtrent hvor mye du veier. Da kan vi lettere sette opp utstyr som passer deg. Deltakere med eget utstyr møter i god tid så man rekker å rigge opp før kursstart.

31. mai
Fin dag - men hvor var folket?
Endelig kom solgangsvinden og ga fin-fine planeforhold i Sandsbukta. At det i tillegg var lørdag ettermiddag og 28 grader i lufta skulle vel bety at bukta var full av brett? Men, nei: Det var to - 2!
Meldingen for i morgen (1. juni) sier at det skal bli mer vind, men at den skal dreie noe mer på sørvest. Vi satser likevel på nok en knalldag i bukta, og håper at flere finner veien.

Bildet viser Terje i godt drag innover bukta. Dessverre løyet vinden før vi fikk kjørt en ordentlig fotosession.

31. mai
Vi jublet for tidlig
I dag dumpet et nytt brev ned i postkassa til web-ansvarlig, denne gangen fra Direktoratet for Naturforvaltning. "Varsel om vurdering av omgjøring av vedtak" står det i headingen, og vedtaket det gjelder er selvsagt Fylkesmannen i Vest-Agders dispensasjon til sommerseiling på Bausje. (Mer om den saken finner du litt lenger ned på denne siden). Det betyr i beste fall at vi må leve minst en måned til i uvisshet, i verste fall at det ikke blir noen sommerseiling på Bausje i år. Vi har imidlertid fortsatt en mulighet til uttale oss i saken, og har en frist på tre uker til å gjøre det. Det bør vi vel benytte oss av.

21.mai


Fine treningsforhold - tynt med folk.
Heller ikke den tredje onsdagstreningen var det trangt om plassen i Sandsbukta. Som bildet viser var det fine forhold for basic- og lettvindstrening. Vinden kom fra sørøst, og kom opp i 5-6 m/sek. i kastene, så det var mulig å få noen legg i stroppene. Sola kom etter hvert også gjennom, og det var ganske trivelig på vannet. Så til alle som fortsatt nøler - få ræva i gir! Flere bilder blir lagt ut i galleriet. med det første.


20. mai
På tide å komme igang?
På første onsdagstrening var vi to, på neste bare en. La gå med at vindforholdene ikke har vært optimale, men det har vært brukbare forhold for lettvindstriksing og basictrening. I morgen er det heller ikke meldt kuling, men mye tyder på at det blir vind fra sør, og den kan brukes. Vi kjører samme program som før: Kryss ut av bukta og flest mulig jibber på tur inn igjen. De som allerede behersker tack og jibb i lettvind, prøver seg f.eks. på helitack utover og duckjibb tilbake. Hvordan det gjøres, ser du
her.

16. mai
To år til på Bausje!
Endelig kom svaret vi har ventet - og håpet - på. Fylkesmannen i Vest-Agder har gitt dispensasjon for sommerseiling på Bausje i påvente av revisjon av forvaltningsplanen for Listastrendene. Det vil si at vi i det minste får to sesonger til, 2008 og 2009.
Perioden det er lov å seile er imidlertid noe forkortet; til en drøy måned, fra 10. juli til 15. august. For oss i EBK betyr det likevel at vi kan holde på vår viktigste tradisjon: Fellesturen i fellesferien. I år faller imidlertid den 10. juli på en onsdag, så vi må gå og sparke litt i grusen før vi kan stikke nedover, - eller vi kan legge oss på Bausje og seile på Renna eller Flætten så lenge.
Det er imidlertid viktig å merke seg at ikke hele bukta er åpen for seiling, men bare en sektor midt i. Den er begrenset av de to bekkene som renner ut på stranda, og skal merkes med bøyer utover i bukta. (se kartet). Det er brettseilernes eget ansvar å sørge for at bøyer blir lagt ut før sommerseilingen begynner, og det skal skje under oppsyn av Statens Naturoppsyn. Siste ord i denne saken er imidlertid ikke sagt. Allerede høsten 2008 begynner arbeidet med revidering av forvaltningsplanen, og vi vil bli fulgt nøye av de som ønsker oss vekk fra Bausje. Det er derfor ekstremt viktig at vi følger alle regler til punkt og prikke!

Kartet viser Nordhasselvika (Bausje) med vernegrenser og sektor for brettseiling.

12. mai
Omlid 1. pinsedag: Lavt vann og lite vind


yr.no tok grundig feil: Istedet for de lovte 9 - 10 m/sek., blåste det maks. 2 - 3, og i stedet for blasting ble det lettvindstrening. Henriette og Sofie hadde sesongpremiere, og brukte den til å friske opp basickunnskapene. Magne pusset båt og fyrte opp grillen, mens Terje tok bilder. Det som ligger her viser at det var ekstremt lavt vann, og noen andre er lagt ut i galleriet..

9. mai
Dagstur til Omlid 1. pinsedag
Den rekordtidlige pinsa faller midt i konfirmasjonsesongen, og mange har meddelt at pinsetur er uaktuelt. Vindutsiktene er heller ikke enorme, men søndagen ser ut til å bli bra på kysten. Vi legger derfor opp til en fellestur til Omlidstranda for å kose oss i solgangsbrisen som er ventet å komme opp mot 10 m/sek rundt kl. 16.00. Allerede i 13-tida skal det imidlertid være mulig å komme i plan, så vi satser på å være der da.
Magne disponerer hytte med stor veranda like i nærheten, så vi satser på et lite grillparty der når seilingsøkta er over. Har du noen spørsmål vedrørende pinseturen, kan du kontakte
Terje pr. mail eller på 48039202. Vindprognosen for helga ligger her.

7. mai
Da er vi igang - så vidt...
Første treningsdag bød på bedre forhold enn ventet. Det var vindstille da vi kom, men mens vi holdt på med riggingen økte vinden på, og på det beste var det mulig å pumpe seg opp i plan. Vi krysset ut til odden, og trente basic jibbeteknikk innover igjen. Da bildet ble tatt var vinden i ferd med å løye, men det ble en grei lettvindsøkt for de to som kom.
Bildet viser Simen på vei inn, og at det er god plass til flere i bukta.

6. mai
Det nærmer seg pinse.
Kommende helg er det allerede pinse, og vi har programfestet at vi vil prøve å få til en fellestur. Vindprognosene er skiftende og usikre, og det er vanskelig å si noe om hvor og evt. når vi bør dra. Så sent som i går hadde yr.no et lovende helgevarsel for Omlid, men allerede i dag er det snudd helt på hodet. Men vi følger med og lover å informere så snart vi har noe mer konkret i sikte.

6. mai
Vi starter sesongen.
Onsdag 7. mai er første offisielle treningsdag i Sandsbukta. Vi satser i år på å komme i gang tidligere - kl. 17.00 - i håp om å få med oss den beste solgangsvinden, når den måtte finne på å besøke oss. Det skjer neppe i morgen, men er vi heldige, kan det bli vind nok til litt basis-trening.
I så fall skal det dreie seg om å ta høyde, det vil si seile opp mot vinden. Alle som seiler i Sandsbukta vet hvor viktig det er, ikke bare for å komme ut i fri og jevn vind, men også for å ha litt å gå på når man trener manøvre. Om du ønsker å forberede deg litt, har Magne skrevet en utmerket artikkel om temaet, den ligger her.
Dagens andre tema blir rigging og trimming av seil. Mange brettseilere - også blant dem som har holdt på en stund - sliter med å få det beste ut av riggen sin. Vi går gjennom detaljene som gir deg tidligere planing, større fart og bedre kontroll. Siden containeren er full av rigger som skal settes opp for sesongen, har vi litt å øve på. Vel møtt til onsdagstrening!

28. april
Det ble seiling!

Som vi - og meteorologene - sa, så ble det seilevind på Eikeren i dag. Tradisjonen tro ble bukta åpnet av Knut, som forbereder en baut på bildet til venstre, og Terje, som satser på å plane gjennom en jibb. Økta var ikke veldig lang, men det ble en drøy time med god planevind. På det beste hylte finna til Terje som en stukken gris, og det er tegn på godt trøkk i 7,2-kvadraten. Temperaturen på land målte vi til 17 grader, og da sola stakk gjennom, var det nesten behagelig å dyppe seg litt i Eikeren, som forsatt er vinterkald. Tre bilder til er lagt ut i galleriet.

27. april
Dugnaden er unnagjort - nå blir det seiling!

Det var heller dårlig frammøte på årets dugnad, men heldigvis var stranda forholdsvis rein, så vi fikk gjort jobben rimelig raskt. Som vanlig ble det grill etterpå, men vinden innbød ikke til seiling.
Det ser imidlertid ut til at sjansene for en tur på Eikeren blir stadig bedre. Allerede i morgen, mandag, er det meldt sørøst bris (frisk utsatte steder), og både vind og temperatur skal øke utover dagen. Videre framover mot neste helg er det meldt om vind hovedsaklig mellom sør og øst, så nå bør vi snart være i gang!
Bildene viser fem av de seks frammøtte i gang med river og trillebår.

24. april
Dugnad - og vind?
Førstkommende søndag er det klart for årets dugnad i Sandsbukta. Det er frammøte kl. 12.00, og resten kan du lese her: Dessverre er ikke værmeldingen særlig optimistisk med henblikk på grillværet, men det er til gjengjeld et berettiget håp om vind, så husk å ta med brett! Selv om det er utrygt for nedbør er det meldt gode temperaturer, så vi satser på årets første treningsøkt.
For alle som fortsatt lurer på om det blir sommerseiling på Lista, så er det fortsatt intet nytt fra Fylkesmannen i Vest Agder.

12. april
Vi minner om KICK OFF!
Akkurat nå snør det her på Kongsberg - ganske typisk for en vår som har kommet og gått i mer enn to måneder nå - men like fullt går det mot "Kick off!" for sesongen 2008, med pizza, mineralvann, juging og skryt hos Arne i Hakaveien 28 på Kongsberg. Kveldens hovedtema blir "Lettvindstriksing". Har du ennå ikke rukket å melde deg på, har du fortsatt to dager på deg. Ring Arne på 32 73 65 62, eller send en mail til ham her.
Siste om Lista: Vi har pr. mail fra Fylkesmannen i Vest Agder fått løfte om at en avgjørelse vedrørende sommerseilingen på Bausje skal komme i løpet av kommende uke. Spenningen stiger - følg med!

31. mars
Først i verden med Neil Pryde-kontrakt!
Helgen skulle egentlig vært tilbragt i skibakken, men hverken vær eller føre fristet, så webansvarlig ble sittende i sofakroken og kose seg med siste nummer av tyske "surf magazin" som denne gangen blant annet har et langt intervju med verdens ledende seilprodusent, Neil Pryde. På spørsmål fra surfreporteren om hvem som var de første windsurferne til å inngå sponsoravtale med loftet svarer Pryde:
- Det var nordmannen Jan Wanggaard, og den beste kvinnelige regattasurferen på den tiden, Jorunn Horgen - også hun fra Norge.
Når man ser den lange listen av verdensstjerner som fulgte etter, med navn som Bjørn Dunkerbeck, Antoine Albeau, og den nyeste stjernen Kauli Seadi, er det unektelig litt morsomt å tenke på at det var ei ungjente fra EBK som var først!

På bildet er hun blitt noen år eldre, og Mikke-seilet er vel heller ikke sydd hos Prydes loft i Hong Kong...

10. mars
Gratulerer!
Så har det skjedd igjen: Ingun og Rune har bidratt til etterveksten i EBK, denne gang med en liten Surfer Girl. Og om Ivar var lang og slank som far, er denne lita og nett som sin mor: 2940 gram pent fordelt på 47 cm. Dersom denne trenden fortsetter, må vi nok snart vurdere å suplere Mikke med flere minirigger!

6. mars
Programmet er klart!
Styret har holdt møte, og programmet for 2008 er lagt. Vi har tatt en del nye grep, og som dere vil se har vi større ambisjoner enn noen gang, noe som ikke minst skyldes innspill fra aktive medlemmer. Som dere også vil se, vil det være en fordel for alle som ønsker en aktiv sesong å stå på EBKs "hard core mailing list". Du kan melde deg på den ved å sende en mail til webansvarlig.
"Kick off" blir 16. april, men hvis vindgudene vil, regner noen av oss med å komme utpå allerede i løpet av påsken, enten lokalt eller på kysten. Vindmåleren er fortsatt på vinterferie, men vi har vedtatt at den skal være tilbake på jobb kort tid etter påsken.

25. januar
Vi har holdt årsmøte.
Årsmøtet på Vestfossen barneskole gikk som vanlig greit. Årsberetning, regnskap og budsjett ble godkjent med mindre korreksjoner, og hele det sittende styret ble gjenvalgt.
Også i år ble det en diskusjon om hvordan vi kan få opp aktiviteten i klubben, særlig med tanke på videreopplæring, og det kom en del konstruktive innspill. Vi ble blant annet enige om å være mer fleksible når det gjelder valg av tid og sted for vår ukentlige fellestrening. Særlig høsten 2007 viste oss at det ikke alltid blåser onsdag kl. 18.00 i Sandsbukta, og at det kan være hensiktsmessig å legge treningen f.eks til Fiskumvannet, Berga eller Drammensfjorden på tirsdag eller torsdag i stedet.
Avgjørelsen om eventuell flytting blir tatt av den nyoppnevnte "vindkomiteen" som består av Knut, Magne og Terje. De påtar seg å fingranske vær- og vindmeldinger - noe de gjør uansett - og komme ut med anbefalinger på nyhetsiden her, samt på mail til alle som har satt seg opp på EBK hard core-lista. Denne tjenesten kommer i gang fra sesongstart, men vi vil ikke flytte treninger fra den tradisjonelle onsdagssamlingen i Sandsbukta før fellesferien. I denne perioden dukker det gjerne opp wannabes som vil prøve seg, og de skal fortsatt komme til åpen container. Etter ferien er det imidlertid sjelden noen av disse, og de som måtte ønske en prøveseilas da, må enten gjøre avtale med noen i styret, eller følge med her for å forvisse seg om at det blir samling i Sandsbukta den aktuelle dagen. Vi kommer tilbake med mer info her når sesongen nærmer seg, og i programmet for 2008, som blir neste arbeidsoppgave for styret. Følg med!
Det offisielle årsmøtereferatet finner du her.

15. januar
Vårt bidrag i Listadebatten.
Siste ord i diskusjonen rundt surfeforbudet på Bausje (Nordhasselvika) er ikke sagt. Christian Budsberg Pettersen og Per Christian Brodschøll har på vegne av "Brettseilere på Lista" påpekt at saksbehandlingen ikke var korrekt, og fått medhold i det. Derfor er saken nå ute til høring, med frist 18. januar. I den forbindelse ble også EBK, med vår lange historie på Bausje, oppfordret til å komme med en uttalelse. Det har vi gjort, og vårt bidrag er i sin helhet gjengitt nedenfor, under bildet. Også "Brettseilere på Lista" har avgitt en uttalelse som i det store og hele samsvarer med vår, men som i tillegg inneholder interessante juridiske vurderinger. (Christian Pettersen er jurist). Du kan lese den her.


Bausje i juli: Mye folk, men lite fugl.

Høringsuttalelse fra Eikeren Brettseilerklubb vedr. forbud mot brettseiling i Nordhasselvika.
Brettseilere fra Eikeren Brettseilerklubb har jevnlig besøkt Lista siden sportens gullalder på slutten av 1980-tallet. Viktigst i denne sammenheng er vår faste klubbtur til Bausje i juli. Denne har vært sesongens høydepunkt siden tidlig i 1990-årene, og har som regel vært lagt til første uka i fellesferien.
Valget av Nordhasselvika bygger på flere faktorer. Den viktigste er selvsagt vindsikkerheten, med gode sjanser for sterk og stødig solgangsvind fra nordvest. Bukta med fin sandstrand og flatt vann byr på trygghet for mindre erfarne seilere som ønsker å ta steget opp i hardvindsklassen, og bølgene utenfor gir utfordringer nok til de mer drevne blant oss. Et ekstra pluss er det naturligvis at vi kan ha utstyret ferdig rigget foran teltåpningen.
Det tar ca. seks timer å kjøre fra Kongsberg/ Drammens-distriktet til Bausje, og om vi hadde funnet noe tilsvarende på nærmere hold, ville vi selvsagt valgt det. Men heller ikke på Lista finner vi noe som matcher Nordhasselvika i juli. Det har vært foreslått alternativer som Falkosanden og Grettestø (Pisserenna), men ingen av disse kan erstatte Nordhasselvika for oss. Førstnevnte har vi ikke besøkt, men vår erfaring fra området (Havika) viser at det ligger altfor godt skjermet mot nordvest. Det kan nok være et godt alternativ i april/ mai når vinden oftere kommer fra østlig retning, men ikke i fellesferien. Grettestø er en ypperlig nordvestspot, men bare for erfarne bølgeseilere, og dem har vi ikke så mange av.
Om vi kunne se at vår virksomhet hadde negativ innvirkning på fuglelivet, ville det vært enkelt å akseptere et surfeforbud på Bausje. Men på den tida da vi bruker bukta, er det ikke mer fugl å se her enn andre steder vi seiler. Vi bruker alltid den midtre delen av stranda, og holder god avstand til fredingsområdene i begge ender av bukta. Her er det også ellers et yrende folkeliv, og fuglene holder seg vel på avstand, uansett om det blåser eller er stille.
Det har vært argumentert med at fuglebestanden viser nedadgående tendens i området, men vi kan ikke finne god dokumentasjon for at dette skyldes brettseiling i sommermånedene. Om vi sammenligner med 80-tallet er denne virksomheten langt mindre i dag. På slutten av 90-tallet kunne EBK-kolonien - som aldri har oversteget 10 seilere - ofte oppleve å ha stranda for seg selv, også på perfekte dager. Etter årtusenskiftet fikk sporten et generelt oppsving, og besøket tok seg noe opp, men har aldri kommet opp mot gamle høyder. Det som derimot har tatt seg opp, er den generelle ferdselen i området, og vi spør oss om ikke turgåere (med eller uten løs hund) kan ha en vel så negativ påvirkning på fuglelivet som en brettseiler som seiler rett ut fra midten av bukta. Til slutt et hjertesukk på mer generelt grunnlag: For oss som prøver å rekruttere kommende generasjoner til sport og friluftsliv på naturens premisser, er det ofte forstemmende å møte reaksjonene fra tradisjonelt friluftsliv og naturvern. Men alternativet til brett - med eller uten seil eller kite - er for dagens ungdom ikke ryggsekken og kaffelars, men snarere ATV, hurtigående joller, snø- eller vannscooter. Er det det vi vil ha?

2. januar
Årsmøte på Vestfossen Barneskole 23. januar.
Årsmøtet blir avholdt onsdag 23. januar kl. 19.30 på Vestfossen Barneskole (se kartet til venstre om du lurer på hvor det er). Offisiell innkalling blir sendt ut pr. e-post til dem som står på vår mailingliste og pr. damppost til alle andre. I tillegg til de ordinære klubbsakene; årsberetning, regnskap/budsjett og valg, blir det som vanlig bevertning med pizza og mineralvann. Terjes videomaskin er dessuten oppe og går igjen, så det blir visning av EBK-videoer i fullformat, bl. a. fra store dager på Berga og nostalgi fra Lista. Heller ikke i år står de store sakene på dagsordenen. Det sittende styret tar gjenvalg, og det er ingen store utgifter på budsjettet.

Men i fjor vedtok årsmøtet å gjøre noe for å få opp aktiviteten i klubben, og vi nedsatte et utvalg med henblikk på å få flere opp på et nivå der man behersker hard vind og små brett. Til tross for at sesongen 2007 ga mange dager med god vind, synes vi ikke at vi kom i mål med denne satsingen. Heller ikke onsdagstreningene i Sandsbukta var noen suksess i foregående sesong. Mye av det skyldtes nok dårlige vind- og værforhold etter fellesferien, men vi mener også at det er viktig å vurdere om den organiserte treningen hele sesongen bør legges til fast tid og sted. I løpet av vinteren vil det kommende styret sette seg ned og legge opp programmet for 2008, og vi håper årsmøtet også blir et forum for gode ideer og innspill som kan være til hjelp i denne jobben!


til toppen
til startsiden