Treningsprogram mai - juni 2009

Oppdateringer og eventuelle endringer legges fortløpende ut på nyhetssiden, og sendes pr. mail til alle på hard core-lista.

For å få litt mer struktur på onsdagstreningene, har vi satt opp et enkelt program med et tema for hver treningskveld. Tanken er at alle skal kunne følge programmet ut fra eget ferdighetsnivå og ha utbytte av det. Hva vi ikke kan forutsi er hvordan vindforholdene blir, så vi må være forberedt på å improvisere, men grunntemaet ligger stort sett fast, enten det blir lettvind eller planeforhold.

27. mai
Rundt og rundt: Vi driller baut og jibb ved å kjøre sirkler. Seiling rett fram begrenses til et absolutt minimum. De som behersker standardmanøvrene kan gå løs på f.eks. helitack og dykkjibb. Skulle det bli planevind, dropper vi sirkelen og konsentrerer oss om jibbteknikk på planende brett.

3. juni
Opp på brettet: Strand- og vannstart i teori og praksis. Hvordan styre brettet på plass med riggen, og holde det under kontroll mens du går opp. Strandstart kan vi trene uansett vindstyrke, så får vi bare håpe det blir nok til vannstart...

10. juni
Ut på Eikeren - og inn igjen: Den innerste delen av bukta byr sjelden på de beste forholdene, så vi krysser ut til "Hytteodden", der slalåmbanen er lagt ut, og seiler 8-tallsbane på bøyene. Dette er en øvelse som kan kjøres i både lett- og hardvind, men det er en forutsetning at den kommer fra riktig retning. Alternatv: Lettvindstriksing i bukta.

17. juni
Rundt og rundt igjen: Vi har holdt kurs, og forhåpentlig fått nye ivrige medlemmer som trenger å drille baut og jibb. Det trenger vi forøvrig alle - hver på vårt nivå. Program og øvelser som 27. mai.

24. juni
Ny start: Nye medlemmer og etternølere som har kommet til, får innføring i strandstart. Mer viderekomne konsentrerer seg om vannstart. Vi krysser fingrene for VIND!

1. juli
Fri dressur: Den siste dagen i vårsesongen er satt av til lettvindstriksing (elementær freestyle) i bukta, men blir det vind nok, er vi åpne for å gjøre ting vi ikke har fått til på grunn av ugunstige vindforhold tidligere i sesongen - det kan være baneseiling, vannstart eller jibbteknikk på planende brett. Vi er åpne for det meste.