Eikeren Brettseilerklubb

Tilbake til "Hvor seiler vi"

Klikk på bildet for å se det stort og med tekst. (Se som slide show)

Skal du seile i pisserenna, går du ut på nordvestsida av moloen ved Borhaug. Noen kommer inn, andre (Arne i vannet) skal ut. Arne er på vei ut i bølgene i pisserenna. Arne på tur ut i stiv kuling på renna. Knut på inntur.
Knut nærmer seg shorebreaket. Her gjelder det å stå i jibben. Knut er trygt gjennom jibben og drar ut for å møte Englandsbåten. Noen er høyt, andre er lavt. Arne har havnet i den dypeste dalen. Bølgene er for flate til å ri ordentlig, men fine å jibbe på. Ingen spøk å tryne her. Arne (t.v.) holder seg på brettet.
Når det blir for mye for 4.4 i renna, søker Arne tilflukt i moloen. Arne seiler speed på flattvannet innenfor moloen i Tjørvehavn. Inne i moloen er vannet flatt, men vinden fortsatt sterk. En fin spot for freestyle, speedfreaks og alle som synes renna er litt skummel. Sjeldent stort shore break på Bausje. Vind er det heller dårlig med. Ikke lett å ta bølgen uten vind, men Arne prøver.
Alt klart for en flott dag på Bausje. FSW-en er rigget med 5-kvadrat. Terje kanter med godt trøkk i 5-kvadraten. Terje fullfører jibben nær brenningen. Arne kommer inn - klar til jibb. Arne flipper tidlig og med full planing.
Arne flytter føttene i det han er på ny kurs utover. Terje kommer inn på ryggen av ei bølge. For lite vind til 5,2, men Arne prøver seg på lettvindsfreestyle mens han venter på kuling. Rune satser på en kveldsøkt med stort brett og lite seil. Terje går dynamisk inn i jibben.
Terje jibber innenfor den store steinen. Terje flytter føttene. Arne drar en strøken dykkjibb med det nye freestyleutstyret. Jibben går i dass, men Rune skal ha cred for imponerende sprut! Også Arne må bade i blant. Her er det ingen vei utenom.
Opp igjen! Arne vannstarter. Rune er gjennom jibben, men ikke helt stø... Terje hadde planlagt en verdig avgang, men... Henriette var førstereis på Lista i 2006, og klarte å få lånt seg hytte en spasertur fra Bausje. Flink jente. Det blåser ikke alltid like mye på Lista. Henriette prøver å komme i plan i laber sørvest bris
After surf: Knut, Arne, Rune, Abbe og Henriette er samlet rundt stambordet. Det bryter ved Bua. Seilet tilhører Arne. Arne har fanget en bølge ved Bua. Arne drar en "bottom turn". Knut seiler utenfor bukta bak Bua. Lenger inne bryter dønningen.
Sjeldent stor dønning ved Bua i juli. Knut blir liten i hvitvannet. Arne i svevet. Henriette vasser i land til pause, mens Knut og Arne tar en tur til. Knut har funnet en rampe utenfor odden, men måkene kunne ikke brydd seg mindre. For fotografen: Knut drar en dykkjibb tett ved land.
Arne kan også dykke!. Lista, juli 04: Ingun seiler, Rune iler til for å hjelpe. Lista, juli 04: - Terje kommer inn med god fart og maks. nedhal. Lista, juli 04: - Terje er midtveis i jibben og har fortsatt fart. Den unge mannen og havet: Vind: 20 m/sek, Øystein: 90 kg, brett: 76 liter, seil: 3,9 kvm - nok i massevis.
til toppen